Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mojí měsíční dceři se krátce po narození udělala na zádech červená skvrna (byla světlá a postupně tmavla). Myslela jsem si, že je to prostě flek, jak mimča občas mívají a zmizí. Ale je tam pořád, tak jsem dostala trochu strach. Zeptám se na to dětské, ale jdeme tam až na začátku dubna…
Nemáte s něčím takovým zkušenosti? Může to být jen znamínko, který časem zhnědne? ![]()
Napadá mě hemalgiom (?), to je dost rozšířený. Nesmí se do toho říznout, mohlo by to hodně krvácet, ale jinak to většinou do 7 let zmizí.
Ale může to být i něco jiného.
Ahoj.Zkušenost nemám,ale někdy jsou zvláštní znaky na kůži.Moje šestnáctiměsíční dcera má od narození velkou modrou skvrnu na zádech a zadečku.Vypadá to jako obrovská modřina,jako by ji někdo praštil.Ale ona to má od narození,postupně to vybledlo,ale stále to jde vidět.Každý,kdo ji poprve vidí nahou - návštěva při přebalování a neviděl to,tak hledí a ptá se.
Moje babička měla od narození až do smrti na vnitřní straně stehna něco podobného,co má Tvoje dcerka,jen většího..
Jestli nevíš,zkus se poradit s dr.Aspoň telefonicky.Na nás se nikdy dr.nezlobila,když jsme přišli po domluvě do poradny dřív,zvlášť s tak malým mimi..
Přeju,ať je vše v pořádku.
Teď jsem se dočetla, že novorozenci mají někdy červený znamínka a že zmizí do roku
Tak snad je to ono. Taky jsem četla, že neštovice začínají červenou skvrnou, ale to by nebylo tak velký a už by tam byl puchýř, ne? ![]()
hedviga píše:
Napadá mě hemalgiom (?), to je dost rozšířený. Nesmí se do toho říznout, mohlo by to hodně krvácet, ale jinak to většinou do 7 let zmizí.
Našla jsem si to na netu a docela to odpovídá, jen píšou, že je to vystouplý a to my nemáme ![]()
Jana206 píše:
Ahoj.Zkušenost nemám,ale někdy jsou zvláštní znaky na kůži.Moje šestnáctiměsíční dcera má od narození velkou modrou skvrnu na zádech a zadečku.Vypadá to jako obrovská modřina,jako by ji někdo praštil.Ale ona to má od narození,postupně to vybledlo,ale stále to jde vidět.Každý,kdo ji poprve vidí nahou - návštěva při přebalování a neviděl to,tak hledí a ptá se.Moje babička měla od narození až do smrti na vnitřní straně stehna něco podobného,co má Tvoje dcerka,jen většího..
Jestli nevíš,zkus se poradit s dr.Aspoň telefonicky.Na nás se nikdy dr.nezlobila,když jsme přišli po domluvě do poradny dřív,zvlášť s tak malým mimi..
Přeju,ať je vše v pořádku.
My máme doktorku docela daleko (manžel nás tam musí vozit
). Normálně bych hned jela, ale tohle mi nepřijde tak akutní, když se to už nijak nemění ![]()
Jinak chodím se synem na kožní s atopákem, tak kdyžtak zajedeme tam
Jen jsem si říkala, že mě třeba někdo uklidní, že to nic není
![]()
Neštovice to nejsou.Moje děti je prodělaly v lednu,začíná to několika červenými flíčky,přechází v puchýře ![]()
Zebra píše:Jana206 píše:My máme doktorku docela daleko (manžel nás tam musí vozit
Ahoj.Zkušenost nemám,ale někdy jsou zvláštní znaky na kůži.Moje šestnáctiměsíční dcera má od narození velkou modrou skvrnu na zádech a zadečku.Vypadá to jako obrovská modřina,jako by ji někdo praštil.Ale ona to má od narození,postupně to vybledlo,ale stále to jde vidět.Každý,kdo ji poprve vidí nahou - návštěva při přebalování a neviděl to,tak hledí a ptá se.Moje babička měla od narození až do smrti na vnitřní straně stehna něco podobného,co má Tvoje dcerka,jen většího..
Přeju,ať je vše v pořádku.). Normálně bych hned jela, ale tohle mi nepřijde tak akutní, když se to už nijak nemění
Jinak chodím se synem na kožní s atopákem, tak kdyžtak zajedeme tam
Jen jsem si říkala, že mě třeba někdo uklidní, že to nic není![]()
Já jsem to nemyslela špatně,třeba někdo poradí
Mě osobně by to zneklidnilo,kdyby se to po narození objevilo
Bych asi zavolala.
Majda má něco podobného (ale světlejší), vzadu na krčku, od narození, nijak se to nemění.
Já jsem měla docela velký „flek“ na zadku, (a asi dlouho, když si to dobře pamatuju), postupně měnil barvu z načervenalé přes hnědavou, až to úplně zesvětlalo a „zmizelo“, při určitém úhlu světla ale jde poznat, kde byl.
Myslím, že to nic nebude… Ale určitě půjdete někdy na poradnu nebo očkování, tak se pro klid duše zeptej ![]()
Zebro: jestli vidim dobre tak je to to co ma nase mala taky uz se stim narodila do roka to tmavlo a ted to svetla a mizi ale mi to mame vetsi ale nemuzu si vzpomenout na nazev.
No my to taky nejdřív neměli vystouplý, až časem. Má takového skoro hezkého pavoučka, ve kterém se i zvýraznily tečky. Tročku se podbarvuje od 6.měsíce modrou. Dr nám řekl, že to začíná mizet, i když my bysme to tak s manželem nenazvali. Každopádně to není nic hrozného.
jo a bracha to mel na cele a jestwe mylsim dodneska mitu vyrasi ldyz se hodnevzteka
hedviga píše:
Náš malej ho má na šourku. Udělalo se mu to koncem šestinedělí nebo tak nějak a před týdnem mu to vystoupilo nad povrch kůže, předtím to měl zároveň. Dr. říkala, hlavně do toho neškrábnout, často to samo zmizí, takže jen sledovat.
Jana206 píše:Já jsem to nemyslela špatně,třeba někdo poradíMě osobně by to zneklidnilo,kdyby se to po narození objevilo
Bych asi zavolala.
Já vím, že ne
Mě to zneklidnilo, ale doktorka by mi stejně řekla, ať přijedeme
Možná spíš zavolám kožní ![]()