Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
daylis
21.4.12 20:15

Natašo, to jste měli opravdu štěstí s termínem. Taky jsem si přála, abychom to měli co nejdříve za sebou, ale jak píše Fifiona, na první kontrole jsem byli, když malému bylo půl roku, termín operace nám dali za rok a půl, tedy v jeho 2 letech a nakonec půjde snad ve 3. Taky jsem chtěla, aby to bylo do nastupu do školky vyřešeno, ale bohužel… Ale malý ted od března stejně už chodí do školky,takže vlastně je to jedno. On je takový dost velký divoch, neposedí ani chvilku, ale je pravda, zase se s věkem dokáže déle něčemu věnovat, třeba dívat na tu televizi, číst knížky, hrát si,začíná i malovat… to do 2 let neexistovalo, to u všeho vydržel 5 minut a pak zase rychle něco jiného. Bohužel ted si to bude už asi zase pamatovat.

• Citovat
  • Upravit
Islav
21.4.12 21:56

Kdepak stále mu to teče nasadila sem mu homeopatika a budu vyčkávat jestli se to bude zlešovat na konci května máme kontrolu tak uvidím mějte se

• Citovat
  • Upravit
167
26.4.12 11:56

Ahoj holky prosím o radu. Malej má hypospadii s rozštěpem. Kdy se dělá obřízka a kdy mu to spraví normálně. Máme nástup na Karlák kolem 5 listopadu , ale ještě v září jdeme na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.4.12 12:01
@sazee píše:
Ahoj holky prosím o radu. Malej má hypospadii s rozštěpem. Kdy se dělá obřízka a kdy mu to spraví normálně. Máme nástup na Karlák kolem 5 listopadu , ale ještě v září jdeme na kontrolu.

moc té otázce nerozumím. M. měl taky, hypospadii penilní, rozštěp předkožky a chordu. opravili mu to najednou, trvalo to 2hodiny. teda zatím je moc brzo říkat, že je opraveno. někde to může začít téct.

oni odstraní přebytečnou kůžičku, takže pinďu vlastně obřežou, a vytvoří novou moč.trubici, myslím,že tu kůžičku i na něco použili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
26.4.12 13:01

Ahoj Natašo.
Aha tak to je jiné než u nás .Malému vezmou kůžičku z třísla a dají mu jí kam patří. Tak tím pádem obřízka není - asi. Nějak si to špatně po roce pamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fifiona
26.4.12 14:20

My se teda ted chystame, ale bylo nam receno, ze z predkozky se usije kousek chybejici mocove trubice. Ale asi zalezi i na tom, jestli je predkozky dost. Dr. rikal, ze se uz nebere kuze odjinud, protoze ta predkozkova se nejlip „chyta“ a maji s tim lepsi vysledky.
Jenze kazda hypospadie je jina a resi se pripad od pripadu. Zpusobu operace je taky spousta, zalezi, jaky budete mit.
Zkus juknout do zpravy z nemocnice a pak nacist na netu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
167
26.4.12 18:39

Holky a jdete některá na Karlák? Můžeme mi pak napsat jak to probíhalo a jak to prckové snášeli. Jsem z toho vyplašená jak srnka, ale to asi všechny tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.4.12 18:45
@sazee píše:
Ahoj Natašo.
Aha tak to je jiné než u nás .Malému vezmou kůžičku z třísla a dají mu jí kam patří. Tak tím pádem obřízka není - asi. Nějak si to špatně po roce pamatuji.

no, někdy se to bere z třísla. pokud není kůže z obřízky. ono hrozně záleží, jak konkrétně to vypadá.. M. měl kůže na rozdávání.. a pinďu měl obnaženého, prostě ta kůže stejně tak blbě visela, tak ji ufikli.. určitě se zeptej na konkrétní průběh na vaší kontrole, určitě ti to vysvětlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
26.4.12 18:56
@sazee píše:
Holky a jdete některá na Karlák? Můžeme mi pak napsat jak to probíhalo a jak to prckové snášeli. Jsem z toho vyplašená jak srnka, ale to asi všechny tady.

my byli v Motole, ale průběh jako takový je asi stejný.. možná Karlov používá vývod z močového měchýře, tzv. epicystostomii, v Motole trubice srůstá na cévce, kterou přímo proudí moč z močáku. takže žádná další díra..

jak máš starého synka?

v zásadě musí být přivázaný k posteli, používají se měkké kurty, tj. takový návlek na zápěstí/kotník, s mašlí, kterou zavázali k posteli. tj. pohyb možný, ale brání dítěti se otočit, sednout si, sáhnout si na cévku a vyrvat jí.
V motole nedávají tak hlubokou narkozu, připichují jim něco jako spinální narkozu, resp. píchnou nakonec páteře, kvůli bolestivosti. probudil se mi 15 min po tom, co ho dovezli ze sálu. řval jak protrženej asi hodinu, a pak se srovnal. zvykl si docela rychle, že má omezený radius, a přijal to. zpočátku měl potíže usnout, páč byl zvyklý v náručí, ale zvládl to taky.
navíc dostal rotavirovou infekci, takže do 5.poop. dne to z něj teklo..měl kanylu a infuzi, hlad, ale i tak, prostě to zvládl dobře a i my..

připrav se, že ho budeš muset bavit, záleží na věku, u nás letěly vkládačky, nejrůznější provlíkačky, řetěz nad postýlkou, který měl jako maličký.. ale záleží na věku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
26.4.12 19:47

Zdravím,já sem byla se synem 2,5roku od 27.3-16.4.12 na Karláku dělali mu uretroplastiku pro koronární hypospádii s chordou,byl na sále 4,5hod.pak jak píše Nataša připoutáná k lůžku, byl trochu vyděšený když se probudil a knoural, ale pak to bylo ok, já druhý den odpoutala jednu ruku,5den sundavali bandáž,10 den igelit a 13den vytahovali trubičku z pindíka a odpojili epicystomii a začal čurat sám 14den kdy je vše ok propouštějí.Já sem mu nechávala píchnout karpální blok je to na pozvolné uvolnování proti bolesti cca na 6hod.po operaci co mi řekl anesteziolog. Jinak sem měla sebou notas a pouštěla mu pohádky měl sebou autíčka a docela si vystačil ;) až sem se divila, že to zvládl tak dobře, já byla celou dobu s ním na pokoji na JIP sem byla přes den.

• Citovat
  • Upravit
Fifiona
26.4.12 20:29

Mám taky ještě pár dotazů. Ještě že vás zkušené tady máme :kytka:
Jdeme na Ke Karlovu.

Jak je to s příjmem matky a s pobytem na JIPce? Přijmou mě se synem, pak ho odvezou na operaci a já budu někde šílená čekat. A pak? Jde na JIPku a já domů???? Nebo je hned na pokoji?

A druhý dotaz. Je tam připojení k internetu? Má smysl noťas nebo stačí DVDčko?

Děkuju. :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10482
26.4.12 20:54

Ke Karlovu popíšou jiní, ale pro ty, co se chystají do Motola.

V Motole jdou děti po operaci hnedka na pokoj, nejdou na JIP, na pokojích je monitor, přívod kyslíku, odsávačka, prostě všechno, co by mohlo být potřeba. po operaci měl asi 5hodin kyslík, jen mu to foukalo nad hlavičku, on má alergii, tak jako prevence, nemají to všechny děti. monitor byl na 24hod. POužívají hojení na cévce z močáku, nedělají vývod z močáku (epicystostomii).
M. měl penilní hypospadii s chordou. na sále byl 2 hodiny. obvaz měl 6dní, cévku 7 dní. po vyndání cévky a volném vymočení okamžité propuštění.

jinak mě přijali na oddělení se synem, ráno ho odvezli na sál - dávala jsem ho do postýlky, než ho odvezli, pak jsem šla na snídani a pak čekala na oddělení. byli jsme na KDCH 2.patro, odd.C

wifi nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Islav
27.4.12 08:36

Ke karlovu - např.nás v uterý přijali na pokoj postel + postýlka ve středu malej šel na oeraci až ve 12,30h tak sme byli spolu na pokoji, pak si ho sestřičky vzai s postýlkou a šla sem s nima k výtahu, po dobu operace sem mohla jít kam sem chtěla, když bylo po operaci tak mě zavolali na JIP a byla sem tam tak dlouho jak sem chtěla, taky sme měli kyslík nad hlavou někdo chvíli my třeba ještě celý druhý den,maji tam wifinu. ;)

• Citovat
  • Upravit
167
27.4.12 12:41

Islav- jaké jsou tam pokoje? A jak je to s jídlem pro matku - musíš svoje nebo ti dávají. A ještě prosím, jaké oblečení je nejvhodnější vzít malému a mě? Tatínek může jezdit na návštěvy přes den nebo jen v určitou dobu.
Jsem dost cíťa, bojím se abych tam neřvala nad prckem. Už aby to bylo za náma.
Jo a prosím jak dlouho cca trvá rekonvalescence doma po propuštění? Tomík by totiž měl hned nastupovat do školky. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
27.4.12 16:40

oblečení: mně tu jedna dobrá duše poradila ponožky a trika. nic jiného mít ani nemůže, ..

sobě si vezmi něco pohodlného.

ke karlovu je myslím jídelna vestejné budově.. na jídlo máš nárok,jako doprovod, platí to pojišťovna, resp. platíš 100kč /den hospitalizace, stejně jako dítě..

a hlavně neboj, děti si zvyknou hrozně rychle a ty to zvládneš. :hug:

rekonvalescence - nám dali info souhlas, kde je měsíc ne školka..
ale jinak omezení žádné, po návratu domů jsme týden mazali framykoinem a častěji přebalujeme, což se vás netýká, takže u vás akorát volné oblečení.
plus se nesmí koupat, jen sprchovat. neřekli jak dlouho ale logicky min. ten měsíc do poop kontroly.

ještě mě napadlo, jak s pitím, když leží, pro tyhle starší asi nejlepší takové ty sportovní ventily na lahvích rajec, aquila atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí