Broncho-vaxom Pro Infantibus - doplácí se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
478
4.2.13 09:05

BRONCHO-VAXOM PRO INFANTIBUS

Maminky jaké máte zkušenosti u dětí? Syn má 4roky a od září začal chodit do školky a dostal předepsáno tohle, protože je furt každý měsíc nemocný. Chci se ještě zeptat, doplácí se něco? Dala jsem manželovi předpis a on si peněženku nechal doma, tak jen abych věděla, jestli mu brnknout že to vyvedneme až odpoledne až dojede a nebo at tam sfkne po cestě domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
237
4.2.13 09:25

Doplácí se určitě. Jinak nám hodně pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
4.2.13 09:53

ahoj,

U prvního balení jsem doplácela jen 1 Kč, a podruhé už 57 Kč. Nám teda trochu pomohl. Není nemocná měsíc, pak chytne rýmu a kašel, ale bez ant. se ho zbavujeme skoro další měsíc. Tak že u nás nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
4.2.13 11:38

No uvidíme, malej je vždy týden ve školce a tři týdny s léči, no furt nemocný, přitom na průduškách nic. jen má kašel nic víc. tak doufám že zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.2.13 13:55

Doplácí se určtiě (minimálně za recept, ne?). Já ho brala s dalšími léky a celkem jsem neplatila moc, ale něco určitě jo. Jestli je k něčemu, se uvidí. Dcera ho bere chvíli, navíc v polopreventivní verzi, a nemocná už byla :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
4.2.13 14:04

My ho také brali, ale malému nijak obzvlášť nepomohl. Tak jsem ho objednala na imunologii a tam jsme dostali Ribomunyl a po něm se hodně zlepšil. A taky nám hodně pomohlo, že mu vyndali nosní mandle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
4.2.13 14:05

A má to nastavené přímo od dr? nám to bude nastavovat přímo dr. dle krevních testu. bud nám to dá preventivně a nebo když se zjisti, že má oslabenou imunitu, tak se to bere nejak jinak, aby to učinkovala ihned a pořádně tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8630
4.2.13 14:11

Já teda čumím, doplácím na něj kolem 200Kč :pocitac: Nám pomohl, ale chce to brát dlouhodobě, syn ho bral 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.2.13 16:41
@zanulinek píše:
A má to nastavené přímo od dr? nám to bude nastavovat přímo dr. dle krevních testu. bud nám to dá preventivně a nebo když se zjisti, že má oslabenou imunitu, tak se to bere nejak jinak, aby to učinkovala ihned a pořádně tak uvidíme

Jestli to byla otázka na mě, tak dcera to dostala přímo na alergologii. Protože se nemohla zbavit rýmy, ona má trochu křivou přepážku (jestli jsem to dobře pochopila), tak se jí moc nedaří pořádně všechno vysmrkat a Bendovy kapky měla teď 2× po sobě. Tak doktorka nasadila tuhle léčbu. Bere to obden (30 krát).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
9.2.13 07:35

Tak jsem to vyzvedavala a od dr. syn dostal dvě balení, takže za každé se doplácelo 10kč + za recept takže celkem 50kč, takže vpohodě. a chci se ještě zeptat, synovi zjistili na alergu že má chlamydii, ale chtěla jsem mu na ten kašel nasadit aspon sirup, může ho brát zároven i s tím broncho-vaxem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
4.3.13 22:09

Ahojky, tak náš druhý synek ho bral poprvé v kolem 1 roku.. a to je před 2lety, tenkrát jsem platila skoro 300Kč doplatek… ale měl dvě balení během roku, na tři měsíce. začal to brát na podzim. pak pauza a pak na jaře… řekla bych že následujicí rok nemocný nebyl.
Tento rok je to horší… je nemocný pořád, bereme teď Bronchovaxom první dávku a v lékárně Dr.Max jsem platila kolem 55Kč, za recept se tady neplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
4.3.13 22:10
@zanulinek píše:
Tak jsem to vyzvedavala a od dr. syn dostal dvě balení, takže za každé se doplácelo 10kč + za recept takže celkem 50kč, takže vpohodě. a chci se ještě zeptat, synovi zjistili na alergu že má chlamydii, ale chtěla jsem mu na ten kašel nasadit aspon sirup, může ho brát zároven i s tím broncho-vaxem?

Já myslím že můžete dávat jakékoliv léky… náš malej je alergik a nyní je i nemocný, může se to brát i s antibiotiky.. dávám kapky na kašel, lék na alergie, akorát nevím jak je to např. při vyšší horečce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3763
5.3.13 11:29

Napíšu svou zkušenost k bronchovaxomu:

poprvé jsme si pro něho byli v lékárně v říjnu 2011 - doplatek na jedno balení byl 200 Kč, syn měl 4 balení na sezonu (první balení bral každý den, další tři balení obden až do dubna) - takže nás to přišlo na 800 Kč ;).

Opět po roce - v říjnu 2012 - jsme začali druhou sezonu braní a doplatek byl už jenom těch 50 Kč, jak tu zmiňujete :potlesk:. Taky má 4 balení až do jara.

Je to běh na dlouhou trať - alergoložka tvrdí, že bronchovaxon je potřeba brát 3 sezony po sobě, aby se projevil dlouhodobý a „opravdový“ účinek + je dobré mít zkontrolovanou tu nosní mandli (k alergoložce jsme se dostali až po vytrhnuté nosní mandli, kdy syn byl i přesto stále nemocný).

Myslím, že mu to pomohlo…ale je to taky tím, že povyrostl, je odolnější vůči těm školkovým nemocem (dřív vydržel max. 1 týden a hned nemoc, teď vydrží i přes měsíc - takže ty odstupy mezi nemocema jsou delší). Halt jak dítě roste, je lepší i imunita (pokud není vyloženě nějaký defekt imunity zjištěný z krve - to synek neměl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3763
5.3.13 11:31

Jo, a ptala jsem se několikrát výslovně doktorky, jestli bronchovaxon dávat i při akutní nemoci a ona vždy tvrdila, že ANO, při akutní nemoci nevysazovat, ani při horečce, ani při atb. - prostě brát POŘÁD, tak jak je stanoveno, celou kúru. Jenom kdyby třeba byla opravdu nějaká nesnášenlivost (vyrážka, velké bolesti břicha atd.), tak se poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3763
5.3.13 11:34

Zanulinek -
jo, u nás byl taky ten důvod, že od nástupu do školky furt na hromadě…navíc já jsem se vrátila do práce, takže řešit pořád ošetřovačky…Ale je dobré zkontrolovat i tu nosní mandličku - ta může dělat neplechu, syn byl na vytržení ve 4 letech a kousek, vlastně po 1 roce docházky do školky.

Časem je to opravdu lepší, musí se vydržet, teď už je předškolák a je to znát. Bude mít navíc odklad, takže ještě jeden rok ve školce pobude…

Jak čtu, tak tvůj synek má navíc ty chlamydie - to jsou pěkný potvory :,(, snad to zlikvidujete brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí