Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Všechny máme strach. I když je to těžký, pomůže jediná rada: uklidnit se
. Stát se může cokoli kdykoli, ale nemá cenu se možnostmi zabývat dopředu. Já nevím, možná bych uvažovala o vyhledání odborné pomoci.
Buď v klidu já tohle mám taky, protože první mimčo nám zemřelo a teď lítám k doktorce s každým prdem
.
Ahoj, to že máš strach o miminko je naprosto normální. To má snad každá máma. Já se taky co chvilku budila a koukala, jestli malá dýchá. Trpíme dost na reflux a bála sem se aby jí to mlíčko v noci nezaskočilo a neudusila se.
Strach je přirozený, ovšem v rozumné míře.
Máš možnost hlídání? Co třeba začít chodit plavat, cvičit nebo něco tvořit třeba? Přivede tě to na jiný myšlenky, uvolníš se.
Ahoj ja tež mam strach a ted je nemocni tak sedim non stip u postylce pritel už povedal že nejsem normalni ale sidim proste nijak sobe mam takovi blbi myslenky že muže se neco stat atd..
Ahoj, myslím že to má každá máma. Moje ségra dokonce kvůli tomu nechce děti.
Vím je to hrozně sobecké, ale ten strach mám v sobě i já, a pořád.
Jestli sama vidíš, že to je moc, tak zkus kontaktovat psychologa. Určitě ti pomůže, když se vypovídáš nestrannému člověku. ![]()
Dekuju za podporu, musim neco vymyslet. Hlidani nemam, jsem 12 hodin denne sama a jsem uz na hlavu z toho ze vseho. Holka je zdrava a ja na ni koukam, jako kdyby byla buhvijak nemocna. Musim najit nejakyho psychologa, protoze uz se z toho jinak fakt zblaznim.
Ahoj, já jsem měla to samé. Takže moje rada, sežeň si psychologa. Mě to pomohlo. Nervy jsou pryč a zůstal mi jen takový ten klasický mateřský strach
A hlavně si opravdu udělej tak 2 hoďky týdně jen pro sebe. Malou nechej tatínkovi a opraš svoje koníčky. Uvidíš, že bude líp ![]()
Ahoj. Mám to taky tak. Pořád myslím na různě hrůzné situace. Občas se i rozbrečím, jako by to snad opravdu mělo přijít. Podle mě tohle už normální není. Taky nevím co s tím mám dělat. ![]()
@Sfaticata píše:
Ahoj. Mám to taky tak. Pořád myslím na různě hrůzné situace. Občas se i rozbrečím, jako by to snad opravdu mělo přijít. Podle mě tohle už normální není. Taky nevím co s tím mám dělat.
Já sem probrečela první 3 týdny. Pak sem se nějak zbrchla. Taky tu bojuju sama. Manža celý dny v práci, už i víkendy
Je to na palici, mezi těma stěnama. Koupila sem manžovi pernamentku do fitka, ale odmítl, že prej tam mám chodit já
, tak snad se trhnu aspoň na chvilku. Akorát nevím kdo bude hlídat.
Hlavně se zkus uklidnit at se úplně nezhroutíš. Mám známou, která bývala super ženská a teď má 2 děti, pěkný raubíře a je na práškách a k nepoznání, úplně hotová ![]()
@kopretina11 píše:
Ahoj, já jsem měla to samé. Takže moje rada, sežeň si psychologa. Mě to pomohlo. Nervy jsou pryč a zůstal mi jen takový ten klasický mateřský strachA hlavně si opravdu udělej tak 2 hoďky týdně jen pro sebe. Malou nechej tatínkovi a opraš svoje koníčky. Uvidíš, že bude líp
Souhlasím. Pokud už to překračuje normální strach matky, tak bych s tím něco dělala. Není dobré neustále myslet na to, že dítěti něco je. Myšlenky, které vysíláme do světa jsou velmi silné. ![]()
@jenny.fields píše:
Souhlasím. Pokud už to překračuje normální strach matky, tak bych s tím něco dělala. Není dobré neustále myslet na to, že dítěti něco je. Myšlenky, které vysíláme do světa jsou velmi silné.
Souhlasím a jestli dítě opravdu onemocní ( ne že bych ti to přála), ale jednou asi chytne nějakou virózu a pod, to se pak zblázníš. Strach je opravdu špatný rádce, kromě toho oslabuje i tebe. Na uklidnění jsou třeba bachovy kapky, můžou se i u kojení, nebo bych si pohledala psychologa a zašla za ním.
@Anonymní píše:
Dekuju za podporu, musim neco vymyslet. Hlidani nemam, jsem 12 hodin denne sama a jsem uz na hlavu z toho ze vseho. Holka je zdrava a ja na ni koukam, jako kdyby byla buhvijak nemocna. Musim najit nejakyho psychologa, protoze uz se z toho jinak fakt zblaznim.
Myslím, že je to dobrá cesta. Nejsou třeba prášky na nervy, jak tu někdo psal. Pomůže probrat situaci s odborníkem, popovídat di o tom, určitě i poradí pár fíglů, co dělat v krizi a pomůže to postupně srazit na normální únosnou mez. Kdyby malá chytla virozu, rotaviry, e.coli nějakou nebo něco podobnýho, tak to bys teprv zešedivěla. Pak je čas se strachovat a sedět u postýlky, ale i to musí mít svoje meze. Ono ten tvůj strach se může přenést na dítě, přece bys nechtěla malého neurotika
.
Dobre rano,
omlouvam se za anonymitu, ale nechci, abyste si rovnou myslely, ze jsem blazen. Mam ctyrmesicni dceru a mam o ni panicky strach, ze neni neco v poradku. Je pocata IVF a absolvovali jsme vsechna mozna vysetreni v tehotenstvi i pak po narozeni, holcicka je v poradku, nikdy nebyl zadny nalez, umi to, co ma umet dite v jejim veku. Po narozeni mela psotnicek a uz z toho jsem byla hotova, protoze jsem to nikdy nevidela, nikdo v rodine nema male miminko. A ted se strach stupnuje. Posledni dobou na ni koukam a sleduji ji, jestli je v poradku, zda to ci ono je normalni, co dela, jestli dycha a hlavne mam hrozny strach z epileptickeho zachvatu. Jsem asi na hlavu, ja vim, ale nemuzu si pomoct. Muj manzel mne hodne psychicky podporuje a rika, ze se to zlepsi. Ja nevim, kazdy den mam strach s ni byt samotna, ze by neco takoveho mohlo nastat. Ma take nektera z vas tyto stavy? Chci se z toho dostat a nevim jak. Dekuji za precteni a za podporu.