Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte všichni,
potrebuju se asi trochu uklidnit, tak už píšu sem, protože přítel je ze mě úplně na nervy.
Před měsícem jsme se prestěhovali z přízemního bytu, ve kterém byla kvůli jeho poloze neustálá plíseň. Větrali jsme, vystříkavali savem, dokonce i odvlhčovac jsem pořídila… Ale nestačilo to a kvůli vlhkosti se nám začali objevovat písivky. Na konci našeho bydlení se nejvíce objevovali hlavně v kuchyni, za linkou byla totiž plíseň, tak lezli všude. Takže si dokážete představit, jak je to nepříjemné když vám po kuchyni a talířích leze něco takového. A aby toho nebylo málo, tak žiju s těžším typem OCD a úzkostí, takže kvůli tomu jsem situaci tak vyhrotila, že jsem v té kuchyni nebyla schopna fungovat a pro jistotu jsem těch posledních pár dní před stěhováním nemohla ani jíst. Byl u nás dokonce i deratizer, ten taky řekl že jsou to písivky a že jsou naprosto neškodné a do toho mi začal vyprávět o dalších broucích, kteří už škodlivý jsou a musí se složitě hubit. No takže pro mě katastrofální přednáška a teď pořád jen přemýšlím, co když potkáme ještě něco takového.
No každopádně, teď jsme asi měsíc v novém bytě. Po tom starém už jsem neměla moc velká očekávání a snažím se pomalu vracet do normálního života. Jsme už v druhém patře, takze plíseň zatím nikde. Ale včera jsem na zdi přistihla nějakého malého broučka, byl světle hnědý a přišel mi i trochu větší než písivky. Takže panika znova, nevím jestli mám prohledat celý byt a vystříkavat ho, protože se strašně bojím minulé situace a nechci ji zase zažít.
Prosím je to normální že se doma vyskytne něco takového? Taky se vám to stává? Co mam dělat abych tomu predešla? Nevite třeba o jakého broučka se mohlo jednat(bohužel jsem ho nestihla vyfotit)? Mám hned panikařit, když uvidím něco takového?
Kdo jste můj dotaz dočetl až sem, tak moc děkuji, sice jsem asi jen blbá hysterka, ale nějak si nemůžu pomoct a potřebuju vaše zkušenosti.
Děkuji.
Ne, nemáš panikařit. Tím si fakt nepomůžeš. Prostě je to součást života na zemi. Někdo má doma věčně pavučiny a fakt to není tím, že je prase. Štěnice, švábi a moli, to už je jinej level.
Příště to zkus vyfotit, ale žádné příště už nemusí být, takže Klid.
@Magical-eyes No právě, o těch mi deratizer taky vyprávěl. To je nová úroveň mého strachu. Vždycky když vidím nějakého broučka tak ho hned studuji, aby to právě nebyl nějaký takový z vyššiho levelu. Ale ten pan deratizer říkal, že na takové škůdce mám doma až moc uklizeno, tak se to snažím dodržovat ještě víc.
Každopádně máte pravdu, když příště (snad už nikdy nebude) uvidím, tak vyfotím.
Děkuji
Různí škůdci se ale objevují i tam kde je uklizeno. Stačí když to má někdo v baráku a už to jede. Pomáhají sítě do oken a pěna ve stoupačkách.
Tak patro v domě na plíseň moc vliv nemá, bydlíme ve třetím patre a bojujeme s tím hrozne, naopak dřív sem bydlela v přízemí a to bylo v pohodě. Co se tyce hmyzu, je normalni, ze se občas něco vyskytne. Občas něco vleze do bytu z venku, ale muze se stát, ze si třeba i něco doneses domu ty, u nás třeba už několikrát invaze molů, než sem zjistila původ, bylo jich všude plno
nebo treba octomilky, stačí nechat na mise nějaké zralejší ovoce
ale dá se toho celkem dobre zbavit svépomocí
nejhorší je si domu zatáhnout nějak stenice, vši apod, ale to snad moc nehrozí pokud nebudete úplná cunata
ale nemuzes kvůli každému brouku chytat hysterak.
@Kačullí pořiď si kočku, ty vychytají všechno - pavouky, broučky - bydlím na vesnici, máme síťky v oknech a 3 kočky - hmyz se u nás téměř nevyskytuje
@stinga u nás má kočka opačný efekt. Uloví si na balkoně můru nebo masařku a pak si ji donese domů na hraní ![]()
@nozu píše:
@stinga u nás má kočka opačný efekt. Uloví si na balkoně můru nebo masařku a pak si ji donese domů na hraní
no ale pak ten hmyz zmasakruje, ne?
@nozu píše:
@stinga jo, to jo. A u naší postele s chutí sežere.
@stinga píše:nejhorší je, když křoupají kobylku, to se mi chce
Ona příroda tak nějak neví, že se ti má zastavit metr před bytem.
@Kačullí píše:
Ahojte všichni,
potrebuju se asi trochu uklidnit, tak už píšu sem, protože přítel je ze mě úplně na nervy.
Před měsícem jsme se prestěhovali z přízemního bytu, ve kterém byla kvůli jeho poloze neustálá plíseň. Větrali jsme, vystříkavali savem, dokonce i odvlhčovac jsem pořídila… Ale nestačilo to a kvůli vlhkosti se nám začali objevovat písivky. Na konci našeho bydlení se nejvíce objevovali hlavně v kuchyni, za linkou byla totiž plíseň, tak lezli všude. Takže si dokážete představit, jak je to nepříjemné když vám po kuchyni a talířích leze něco takového. A aby toho nebylo málo, tak žiju s těžším typem OCD a úzkostí, takže kvůli tomu jsem situaci tak vyhrotila, že jsem v té kuchyni nebyla schopna fungovat a pro jistotu jsem těch posledních pár dní před stěhováním nemohla ani jíst. Byl u nás dokonce i deratizer, ten taky řekl že jsou to písivky a že jsou naprosto neškodné a do toho mi začal vyprávět o dalších broucích, kteří už škodlivý jsou a musí se složitě hubit. No takže pro mě katastrofální přednáška a teď pořád jen přemýšlím, co když potkáme ještě něco takového.
No každopádně, teď jsme asi měsíc v novém bytě. Po tom starém už jsem neměla moc velká očekávání a snažím se pomalu vracet do normálního života. Jsme už v druhém patře, takze plíseň zatím nikde. Ale včera jsem na zdi přistihla nějakého malého broučka, byl světle hnědý a přišel mi i trochu větší než písivky. Takže panika znova, nevím jestli mám prohledat celý byt a vystříkavat ho, protože se strašně bojím minulé situace a nechci ji zase zažít.
Prosím je to normální že se doma vyskytne něco takového? Taky se vám to stává? Co mam dělat abych tomu predešla? Nevite třeba o jakého broučka se mohlo jednat(bohužel jsem ho nestihla vyfotit)? Mám hned panikařit, když uvidím něco takového?
Kdo jste můj dotaz dočetl až sem, tak moc děkuji, sice jsem asi jen blbá hysterka, ale nějak si nemůžu pomoct a potřebuju vaše zkušenosti.
Děkuji.
Lituji te
, ja zase videla v podchodu mrtveho potkana a nejsem schopna tim podchodem chodit..dokud ho neodstrani a obchazim to vrchem..nedavno jsem tam videla probehnout mys a malem jsem sebou flakla jak jsem zdrhala
pritom brouci, pavouci, zaby, hadi mi nevadi ani v nejmensim..klidne mohu mit nad hlavou pavucinu se strasilkami..takze s tebou citim fakt..
@lilith1 děkuju za pochopení a i kdyz je to hrozné, jsem ráda, že nejsem sama kdo má strach. Snad brzy odstraní toho potkana a zase se budete cítit líp.
Jo uz je pryc..nastesti. Potkat neco takeho doma, tak je po me ![]()