Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Naše nechává mokré jen plastové nádobí, nevím proč, talíře, hrnky, kastrolu, příbory vše ususi, ale třeba kelímky, plastové misky apod zůstane vždy mokré ![]()
Plasty zůstávají mokré, logicky. Nenahřejí se tolik jako kovy nebo keramika, takže voda se neodpaří. Mám 10 let Boshku a jinak suší dobře.
Se sušením nejsem spokojená, kdyby jenom na ramenou a koši, ale přičítám to tomu, že tam je vždy hodně plastových věcí.
Ale je nová, příště zkusím vybírat dle recenzí i dle toho, že hodně dobře suší.
Naše suší do sucha a sama se otvírá. To jsem chtěla.
Teď dávám mýt nejčastěji pozdě večer, jak jdeme spát, tak zapnu myčku. O víkendu jede 2× za den. Po otevření se může vyskládat.
Nove mycky nesusi uplne do sucha. Vetsinou maji funkci otevreni dvirek pro dosuseni.
Stara mycka nam susila do sucha. Nova bohuzel ne. Ale nadobi nevytahuji hned, pri otevrenych dvirkach doschne.
@Kriss Tina píše:
Naše nechává mokré jen plastové nádobí, nevím proč, talíře, hrnky, kastrolu, příbory vše ususi, ale třeba kelímky, plastové misky apod zůstane vždy mokré
to je prostá fyzika, plasty nemají takovou tepelnou kapacitu se ohřát tak, aby se z jejich povrchu voda odpařila…
My máme novou, do sucha nesluší, ale sama se otevře a dosáhne to. Pouštím na noc, ráno suché.
@annlady píše:
to je prostá fyzika, plasty nemají takovou tepelnou kapacitu se ohřát tak, aby se z jejich povrchu voda odpařila…
Jo to bude ono, fyzika není zrovna moje nejsilnější stránka ![]()
@Eva2610 píše:
My máme novou, do sucha nesluší, ale sama se otevře a dosáhne to. Pouštím na noc, ráno suché.
Taky tak.
@cecetka No právě! Stará fungovala bezvadně a nová mrcha suší tak napůl. Jako dá se to zvládnout, ale štve mě to.
Já mám rok starou myčku a suší výborně. A ty si sis nečetla před nákupem recenze?
Máme Bosch asi tři roky starou a suší dosucha. Plasty jsou samozřejmě s kapkami a pokud má hrneček/miska „ohrádku“, tak tam voda bývá taky, jinak je všechno suché.
Měli jsme 15 let starou myčku Bosch a ta sušila úplně do sucha - žádné kapičky. Teď jsme koupili novou a na ramenou i koši na příbory je spousta vody. Když při vyndavání nedáváme pozor, tak je všechno mokré.
Jak je na tom vaše myčka?