Práce se Savem proti plísňí

82
3.2.23 19:46

Práce se Savem proti plísňí

Ahojte holky,
Chtěla jsem se zeptat, jestli budeme s přítelem v pohodě. Teď jsme se přestěhovali a náš byt napadla plíseň. Nejhorší je to na záchodě, tam sem to nastříkala, zavřela to, otevřela okno a vpohodě. Máme ale jen 1+kk, takže jsem se úplně nemohla před Savem schovat a když jsem stříkala trošičku nad postel - otevřela jsem okna všechno, tak pořád se bojím, ze sem se mohla nadýchat. Jak se s tím správně manipuluje? Mám jako opustit pokoj? Po hodině jsem odcházela, přítel se ještě vracel. Jsme teď na 4 dny pryč. Tak snad se nám nic nestane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
3.2.23 19:48

Co by se vám stalo :D? Je dobře, že jste to prestrikli Savem. Plíseň je závadná, ne vyvětraný Savo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.2.23 19:50

@Zeoli Já vůbec nevím. Volala jsem mamce úplně vystrašená, jestli mi nemůže něco být když sem byla 5 minut na malém záchodě nastrikanem, tak se mi trochu smála :lol:. Mám z těchto prostředku respekt, prvně jsem to stříkala jen octem, ale nepomohlo :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
3.2.23 19:52

@trisanda10 no pokud jsi větrala tak budeš vpohode ;)
Jen chce řešit proč tam je plíseň Savo to jen maskuje ale nevyřeší příčinu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.2.23 19:54

@JiříkMazlík Jo my se snažíme větrat hodně a zároveň topit a je to už lepší, ale jinak vůbec nevím proč tam ta plíseň byla :nevim: je to jako nový byt a ani mi nepřišel nějak navlhlý nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5722
3.2.23 19:57

Stříkám savem proti plísni opravdu velké plochy a dlouho a zatím se nikdo neotrávil. :lol: Max tě bude bolet hlava, když si nevezmeš nic přes nos a pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
3.2.23 20:09
@trisanda10 píše:
@Zeoli Já vůbec nevím. Volala jsem mamce úplně vystrašená, jestli mi nemůže něco být když sem byla 5 minut na malém záchodě nastrikanem, tak se mi trochu smála :lol:. Mám z těchto prostředku respekt, prvně jsem to stříkala jen octem, ale nepomohlo :nevim:.

Nene ocet na plíseň opravdu není. Pouze to Savo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.2.23 20:18

Nic se nestane, kdyby ji tak to poznáš hned, já se toho jednou nadýchala a bolela mě hlava a strašně mě škrábalo v krku :D ale počítá se s tím, že se to strika doma a když to nevypijes nebo to nebudeš schválně fetovat, tak se nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
3.2.23 20:41

Jednou mi někdo vyprávěl, že takhle hodně stříkal savem a poté vypil celkem normální množství alkoholu a prý mu pak bylo fest blbě, ale neověřovala jsem :)
Ale fakt je, že Savo to navenek sice hezky vybělí, ale reálně to plíseň moc nezlikviduje. Tak uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
3.2.23 20:53

Ahoj,

zkus priste tento pripravek misto Sava. Je to chytra houba, u nas doma to zabralo:

https://biorepel.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.2.23 21:12

@Lil Kitkatt Jako nic mi není a stříkala jsem to kolem 12. Spis do budoucna, ale asi radši vyzkousim tu houbu, co tady holky zminujou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.2.23 21:16

@Kriss Tina Pravé me cely den škrábe v krku, ale jako nemyslim si, že je to z Sava :D. Já s tím normálním jako s dezinfekcí pracovala celé léto, ale bála jsem se toho na ty plísně, jestli to třeba není větší svinstvo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
3.2.23 21:24

Proti plísním je nejlepší topit, topit, topit a dostatečně větrat, zkrátka jí nedat šanci aby se udělala. Jak se udělá, je to konečná. Měli jsme 100 letou, kamennou chalupu, topili jsme v ní 10 mesíců z 12, ale plíseň tam nikdy nebyla a dokonce ani když jsme dávali plastový okna a všichni nás odrazovali že do kamenu se plasťáky nedávají, že tam vznikne plíseň. Nevznikla ani po 15ti letech. Savo je jed ze kterýho ti akorát bude blbě, ještě to stříkat v tak malym prostoru. A navíc na plíseň ani nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 21:26

Z jakého důvodu se v zatepleném domě vyskytuje plíseň? Je to proto, že veškerá vlhkost z domů ještě neodešla?
Dům byl dlouho bez fasády, plíseň se vyskytovala, ale dalo se. Dům se zateplil ze 2 stran, na těch stranách už se plíseň nevyskytovala.
Na zbylých 2 nezateplených stran, ale ano, ale nebyla to nějaká šílená hrůza.
Teď se zateplil i zbytek a plíseň se vyskytuje v pokojích, které jsou teď zateplené.
Máme zateplen celý dům, to se prý nemá, ale my máme odvětranou fasádu. Ta prý funguje jinak než polystyrén, tak co s tou plísni
Zakladatelkou omlouvám se, že jsem tady vlezla s dotazem :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný