Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moje vychytávky jsou následující:
# vezmu oblíbenou aviváž nalijí do rozprašovače a přidám vodu, postříkám tím sedačku, polštáře, striknu do vzduchu postříkám v ložnici polštáře a provonim celý dům #pri umývání koupelny vždy přidávám ocet k přípravku nebo samostatně, vše se pěkně leskne #pouzivam fialovou hadru od viledy a není problém vyleštit zrcadlo, okno, kuchyňskou linku # mám vakuováci nádoby, snadno prodloužím dobu trvanlivosti dezertům, omáčkám, masu i salámu a nic načatého nemusí jít cítit v lednici #plastovy box na vajíčka, pěkně to vypadá v lednici #organizery a přihrádky do domácnosti ![]()
Další tip a vychytávky se ráda dozvím.
Chci vědět víc.
Kdo nemá, co napsat ať nekomentuje.
Různé krabice, koše, pořadače na ponožky. Vakuové pytle. kosiky pod police. Na čajové svíčky mám dvě staré sklenice na marmeládu, vypadá to hezky. Na plyšáky jsem síla pytel. Když bylo hraček pomalu a všechny se tam ještě vešli vypadal pytel jako polštář v hracím koutku. Teď už je to horsi
. Máme moc krámu
![]()
@Lilale píše:
Moje vychytávky jsou následující:# vezmu oblíbenou aviváž nalijí do rozprašovače a přidám vodu, postříkám tím sedačku, polštáře, striknu do vzduchu postříkám v ložnici polštáře a provonim celý dům #pri umývání koupelny vždy přidávám ocet k přípravku nebo samostatně, vše se pěkně leskne #pouzivam fialovou hadru od viledy a není problém vyleštit zrcadlo, okno, kuchyňskou linku # mám vakuováci nádoby, snadno prodloužím dobu trvanlivosti dezertům, omáčkám, masu i salámu a nic načatého nemusí jít cítit v lednici #plastovy box na vajíčka, pěkně to vypadá v lednici #organizery a přihrádky do domácnosti
Další tip a vychytávky se ráda dozvím.
Chci vědět víc.
Kdo nemá, co napsat ať nekomentuje.
Jen mě zajímá…když nastříkáš tim rozprašovačem, celý byt… neudělá to film na podlaze? Popřípadě neklouže to?
Já jsem kdysi nalila aviváž do kýble na vytírání a klouzali jsme po podlaze…ale vážně klouzali. Takže na to prdim, používám jen Savo na podlahy, nebo sanytol. Takže se těchto postřiků obávám. Kór na schodišti. Mám rok a půl dítě, co rádo leze po schodech..a ta skluzavka z minula, stačila.
Houbicku na nadobi a kuchynsky hadr projedu denne na 30 s v mikrovlnce. Zbavi je to bakterii, tudis nikdy nezacnou smrdet a daji se pouzivat v podstate do roztrhani.
Na takové vyfiku.dace nemám kapacitu, jsem rada, ze zvladam byt udržovat tak nějak v čistotě
postrikovat sedačku redenou avivazi? Jsem rada, ze ji vysaji.
Chodit do kuchyně pro ocet, aby se lesklá koupelna? Zbytecne.
Z lednice průběžně dojidame, takže tam nic otevřeného dlouho nedržim.
Na vejce jsou v lednici stojanky, používám ty.
Z toho plyne, ze mě se při úklidu osvědčuje neplytvat čas a energii na zbytečnosti a dělat to hlavni rychle a efektivně, aby to udělané hlavně bylo
![]()
Jsem atopik, tak hodně věcí, které bych normálně drhla ruce, tak dávám do myčky. Poličky z lednice, příborníky, filtry do digestoře, kalíšky na kartáčky, stínítka lampiček, atd. Vždycky, když je tam místo navíc, tak tam něco přihodím ![]()
Děravý ponožky (vypraný:) použiji jako hadřík na jedno použití. Třeba s tím omyju záchod a až pak vyhodím.
Nikdy jsem neuměla úplně dobře zbavovat se věcí, tak jsem si dala pravidlo, že za každou novou věc jinou věc dám pryč. Neznamená vždycky vyhodit, ale darovat, dát do kontejneru na charitu, poslat hračky do družiny, atd. To mi funguje už rok skvěle.
Jednou týdně přijde paní na úklid, která naleští celý byt a vyžehlí
![]()
To není pravda, že ne. Že takovou pitchovinu stojí za to dospělý ženský psát na net. Aviváž bych si fakt chtěla stříkat po bytě.
Aviváž do rozprašovače zní fajn, ale je to jedna z nejtoxičtějších věcí, co se běžně v bytě nachází. Takže já si dělám rozprašovač z esenciálních olejů plus voda, na koupelnu si míchám esenciální oleje plus ocet plus voda, ale na ocet bacha, není vhodný na všechny povrchy, některé si můžeš pěkně poničit. Opady čistím jedlou sodou s octem a pak parním čističem. Na podlahy mám rowentu parní mop co zároveň vysává, je boží. A jinak do vysavače dávám vůni v perličkách od eurony, provoní celý byt.
A jinak minimalizuju věci v bytě, čím míň věcí, tím snažší úklid
jen kytek tu mám jak v džungli, ty nedám ![]()
@nozu píše:
Jednou týdně přijde paní na úklid, která naleští celý byt a vyžehlí![]()
akorát bych si doma po zkušenostech žádnou ženušku hospodařit nenechala a taky by nebyla první ani poslední, která by se taky s láskou a péčí mohla postarat o něco jiného ![]()
takže sečteno podrženo - cizí paní domů Nee, leda 60+ ![]()
@LiduNe píše:![]()
To není pravda, že ne. Že takovou pitchovinu stojí za to dospělý ženský psát na net. Aviváž bych si fakt chtěla stříkat po bytě.
Si přečti její další diskuze
a jo je to pravda
![]()
Vytiraci vysavac, tycovy aku vysavac, vysavac na okna. A hlavne nastaveni v hlave, hodit se do klidu a s uklidem to neprehanet.