Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, syn nevypl studenou vodu, tekla v koupelně do umyvadla - dost silný proud, je neslyšící a prostě si toho nevšiml. Domů ze školy přišel před 15h a já z práce až v 19h. Trochu mě to vylekalo, když jsem přišla, naštěstí to bylo hodně studené a teď otázka, kdyby to teklo ty cca 4h, kolik budu platit, máte někdo odhad? Předem dík za odpověď…
Máme odhad - zkus zjistit, za jak dlouho napustíš 10l kýbl. Krát 100 budeš vědět, za jak dlouho vypustíš m³ vody. Z toho pak zjistíš, kolik m³ vody vypustíš za 4 hodiny. A kolik stojí 1m³ vody zjistíš ve smlouvě s dodavatelem vody.
Příspěvek upraven 01.02.23 v 19:43
to by se dalo vypočítej si jen z hodin ne? Pokud víte kolik tam bylo a kolik tam je teď? Kolik stojí kubík? Asi těžko budete denně koukat na odečet vody co?
Muzes si zmerit, kolik litru ti protece kohoutkem za minutu a vynasobit to. Zas tak hrozna darda to nebude, neboj. ![]()
Koukni se na vodoměr. Odečti od toho stav při posledním vyúčtování. Vynásob cenou za kubík. Vyjde ti celková platba od minulého vyúčtování.
Zapisuji si stavy energií a vody každý měsíc přes dvacet let. Doporučuji to všem.
Dle toho by se dalo přesně odpíchnout.
Jinak to co již zde radili.
@Evkad píše:
Zapisuji si stavy energií a vody každý měsíc přes dvacet let. Doporučuji to všem.
Dle toho by se dalo přesně odpíchnout.Jinak to co již zde radili.
Ano, tohle je důkaz finanční gramotnosti.
Někde jsem našla, že za minutu proteče cca 12-20 litrů vody.
4 hodiny x 60 = 240 minut
20×240 = 4800 litrů / 4.8 m3
Kolik platíte za kubík vody nevím…
Když vezmu nějakou průměrnou cenu kolem 100 Kč za M3, tak to vychází kolem 500 Kč…
@Evkad prosím tě a jak. podle průměrné měsíční spotřeby vypočítas, kolik vody proteče otevřeným. kohoutkem za 4 hodiny???
@Anais Brno píše:
@Evkad prosím tě a jak. podle průměrné měsíční spotřeby vypočítas, kolik vody proteče otevřeným. kohoutkem za 4 hodiny???
uvidí, o kolik jí za ten měsíc stoupla spotřeba
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, syn nevypl studenou vodu, tekla v koupelně do umyvadla - dost silný proud, je neslyšící a prostě si toho nevšiml. Domů ze školy přišel před 15h a já z práce až v 19h. Trochu mě to vylekalo, když jsem přišla, naštěstí to bylo hodně studené a teď otázka, kdyby to teklo ty cca 4h, kolik budu platit, máte někdo odhad? Předem dík za odpověď…
V ročním vyúčtování to bude kapka v moři. Max kolem 500. Ale chce to nějak vyřešit do budoucna. ![]()