Tekoucí voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.2.23 19:31

Tekoucí voda

Ahoj, chci se zeptat, syn nevypl studenou vodu, tekla v koupelně do umyvadla - dost silný proud, je neslyšící a prostě si toho nevšiml. Domů ze školy přišel před 15h a já z práce až v 19h. Trochu mě to vylekalo, když jsem přišla, naštěstí to bylo hodně studené a teď otázka, kdyby to teklo ty cca 4h, kolik budu platit, máte někdo odhad? Předem dík za odpověď…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15728
1.2.23 19:41
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, syn nevypl studenou vodu, tekla v koupelně do umyvadla - dost silný proud, je neslyšící a prostě si toho nevšiml. Domů ze školy přišel před 15h a já z práce až v 19h. Trochu mě to vylekalo, když jsem přišla, naštěstí to bylo hodně studené a teď otázka, kdyby to teklo ty cca 4h, kolik budu platit, máte někdo odhad? Předem dík za odpověď…

Máme odhad - zkus zjistit, za jak dlouho napustíš 10l kýbl. Krát 100 budeš vědět, za jak dlouho vypustíš m³ vody. Z toho pak zjistíš, kolik m³ vody vypustíš za 4 hodiny. A kolik stojí 1m³ vody zjistíš ve smlouvě s dodavatelem vody.

Příspěvek upraven 01.02.23 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 19:42

:nevim: to by se dalo vypočítej si jen z hodin ne? Pokud víte kolik tam bylo a kolik tam je teď? Kolik stojí kubík? Asi těžko budete denně koukat na odečet vody co?

• Citovat
  • Upravit
12869
1.2.23 19:43

Muzes si zmerit, kolik litru ti protece kohoutkem za minutu a vynasobit to. Zas tak hrozna darda to nebude, neboj. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41733
1.2.23 19:47

Koukni se na vodoměr. Odečti od toho stav při posledním vyúčtování. Vynásob cenou za kubík. Vyjde ti celková platba od minulého vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11590
1.2.23 19:49

Zapisuji si stavy energií a vody každý měsíc přes dvacet let. Doporučuji to všem.
Dle toho by se dalo přesně odpíchnout.

Jinak to co již zde radili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15728
1.2.23 20:04
@Evkad píše:
Zapisuji si stavy energií a vody každý měsíc přes dvacet let. Doporučuji to všem.
Dle toho by se dalo přesně odpíchnout.Jinak to co již zde radili.

Ano, tohle je důkaz finanční gramotnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
1.2.23 20:07

Někde jsem našla, že za minutu proteče cca 12-20 litrů vody.
4 hodiny x 60 = 240 minut
20×240 = 4800 litrů / 4.8 m3
Kolik platíte za kubík vody nevím…
Když vezmu nějakou průměrnou cenu kolem 100 Kč za M3, tak to vychází kolem 500 Kč…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
1.2.23 20:18

@Evkad prosím tě a jak. podle průměrné měsíční spotřeby vypočítas, kolik vody proteče otevřeným. kohoutkem za 4 hodiny???

• Citovat
  • Upravit
64914
1.2.23 20:20
@Anais Brno píše:
@Evkad prosím tě a jak. podle průměrné měsíční spotřeby vypočítas, kolik vody proteče otevřeným. kohoutkem za 4 hodiny???

uvidí, o kolik jí za ten měsíc stoupla spotřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
1.2.23 21:35
@Anonymní píše:

V ročním vyúčtování to bude kapka v moři. Max kolem 500. Ale chce to nějak vyřešit do budoucna. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný