Brouci v bytě. Prosím poraďte.

Anonymní
21.7.22 11:32

Brouci v bytě. Prosím poraďte.

Dobrý den, nevíte prosím co je to za brouci. Mame je v bytě. Lezou po podlaze i na závěsu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9046
21.7.22 11:53

Červotoč špízní, tak to good luck. Ta mrcha žere všechno od bavlněného oblečení až po knížky a hodně špatně se jí zbavuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
21.7.22 11:58
@Serpentini píše: Červotoč špízní, tak to good luck. Ta mrcha žere všechno od bavlněného oblečení až po knížky a hodně špatně se jí zbavuje.

A jak se tak najednou doma objeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.7.22 12:13

Někde má hnízdo. Kdysi dávno jsem s nimi také bojovala u babičky a pak našla hnízdo ve staré perníkové chaloupce, kterou měla schovanou ve skříni. Chce to hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
21.7.22 12:23

Možná potemník moučný. Nejdřív bych prohledala potraviny, potom případně textilie a zaměř se nejen na broučky, ale i na červy nebo svleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.7.22 12:28

Je to opravdu červotoč spížní. Důležité je objevit zdroj, který se musí zlikvidovat. Červotoč se rozmnožuje ve starém pečivu, sušenkách apod. Je možné jej donést z obchodu v mouce. Velikost 2-4 mm. Dospělý jedinec nemá vyvinutou trávící soustavu, živí se pouze jako larva. Má malá křidýlka a může létat na kratší vzdálenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9046
21.7.22 16:36
@vokishka píše:
A jak se tak najednou doma objeví

Přitáhneš si to v nějakém jídle z obchodu nebo to k tobě přiletí stoupačkama od sousedů v paneláku. Rychle se to množí a žere to všechno, hrozná mrcha. Ideálně všechno vyhodit a vyplynovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65246
21.7.22 16:36
@Serpentini píše:
Přitáhneš si to v nějakém jídle z obchodu nebo to k tobě přiletí stoupačkama od sousedů v paneláku. Rychle se to množí a žere to všechno, hrozná mrcha. Ideálně všechno vyhodit a vyplynovat

aha, já znám jen ty mrchy moly. Zrovna se mi pořád lepí na lapačku ve špajzu, přitom jsem tam nic nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9046
21.7.22 19:38

@vokishka To jsou taky potvory. Kdysi jsem byla u kompletní výměny kuchyně v paneláku. Servaly se takový ty dřevěný stropní panely a všechny skříňky… V každé skulince za těmi skříňkami i pod těmi panely byli. :? Jak je teplo, tak lítají tyhle mrchy i zvenku. A moli se umí prokousat i obalama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
22.7.22 20:12
@Serpentini píše:
@vokishka To jsou taky potvory. Kdysi jsem byla u kompletní výměny kuchyně v paneláku. Servaly se takový ty dřevěný stropní panely a všechny skříňky… V každé skulince za těmi skříňkami i pod těmi panely byli. :? Jak je teplo, tak lítají tyhle mrchy i zvenku. A moli se umí prokousat i obalama.

Jo, nám teď lítají zvenku, asi je jim tam vedro, potvorám. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
23.7.22 02:23

Tyhle potvory jsme měli taky doma, brouci se rozlezli najednou po kuchyni - já jsem udělala kompletní hloubkový úklid. Absolutně všechno jsem vytahala ze skříněk (nejen jídlo, prostě všechno), prohlídla, všechno, kde byl sebemenší náznak přítomnosti brouka vyhodila, všechno důkladně vytřela desinfekcí, znovu pořádně umyla veškeré nádobí (hlavně takový to, co se moc často nepoužívá), aby tam někde nezůstala nějaká larva nebo vajíčko, vyprala zástěry, prostírání, utěrky, očistila kuchařky… No prostě všechno v kuchyni jsem vzala do ruky a vydrbala a vyčistila veškerý nábytek. Asi jsem měla štěstí, že nebyli ještě nikde moc poschovávání, protože to pomohlo a zmizeli. Ale byla jsem připravená v opačném případě volat nějakou firmu na dezinsekci dřív, než by se ty potvory rozlezly po celým domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný