Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den. Je tu prosím nějaká švadlenka? ![]()
Potřebovala bych poradit, jestli máte zkušenost se šicím strojem Lada a Brother. Konkrétně je to Lada L 60 a Brother NV 15. Nemůžu se mezi nimi rozhodnout. Bylo by to na běžné domácí šití. Moc děkuji
.
Mám Ladu rovnosteh a Brother overlock. Super jsou oba. Rozhodla bych se podle záruky a servisu. Koukni taky třeba na příslušenství a ceny.
Máti jako švadlena za svůj život vyzkoušela hodně šicích strojů, pravda z dnešního pohledu jsou to už historické kusy. Byly to například Pfaff, Veritas, Minerva a Lada. Nyní šíje na historické Singrovce a je s ní spokojená. Ladu měla také kdysi doma a dodneška na ni v dobrém vzpomíná.
V téhle cenové hladině bych sáhl spíše po té Ladě. Absenci LCD, které může ovlivňovat vidění z pravého úhlu bych bral jako plus. V této cenové nepřináší žádné výhody navíc. Ale já zas tolik nešiji.
Já mám teda ladu Q60B + komplet příslušenstvím a jsem spokojená, aj jakožto příležitostná švadlena a začatečnický lepl na takové věci
u lady se mi líbil kovový vnitřek, nevím jak ten brother… já když vybírala tak teda vybírala mezi ladou a singerem, ale nakonec vyhrála lada (moje babi má ještě celokovovou ladu a se skřinkou a spokojena, a nekde doma se ještě valí starý šlapací singer…
Nejsem profi švadlena, šiju si jen tak pro radost, ale z těchto dvou bych rozhodně brala Ladu.
Lada má silnější motor, celokovový vnitřek a pokud vím má ve standardu i 5 letou záruku. Všechny ženské které znám a mají ladu, tak jsou s nimi spokojené.
Tyto jednoduché stroje bývají nejlepší pracanti a má to všechny funkce které člověk potřebuje.
Hlavně nebrat stroj bez možnosti nastavení přítlaku patky ![]()
Šiju denně. Mám Brother a dala bych za něj ruku do ohně. Mám overlock stejné značky a taky super. Mám i zatkávačku, vyšívák a všechno dobré. Jen coverlock mi nějak trápí. Je to náladová mrška. ![]()
@Baruunečka Mohu se zeptat, co jsi nakonec vybrala? Také uvažuji o Ladě L60.
Je tu někdo, kdo má zkušenost a rád by se podělil ![]()