Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja bych se asi prestehovala a hledala praci tam. Jinak ad zmrzle rameno - rok a pul rehabilitace. Ovsem bez dlouhe neschopnosti, nepracuji fyzicky.
Na tak krátkou dobu bych to nepronajímala. S pronájmem vždy riskuješ zničení alespoň něčeho v bytu a hlavně na tak krátkou dobu to také ani nikdo slušný nebude chtít. Nalepí se na tebe právě ti pochybní. A pak se jich také třeba nebudeš moci zbavit.
Jaká je dostupost ke zdravotní péči tam kde se chceš přistěhovat? Nebylo by pro tebe finančě výhodněšjí mít ten příjem z toho pronájmu?
Jaká je možnost v tom malém městě se rekvalifikovat, na něco, co budeš moci dělat i se svým současým zdravotním stavem?
Jaká je šance, že si tam najdeš nový okruh známých?
Tak můžeš ten koupený pronajmout, aby ti platil část nájmu ve městě, kde žiješ. Nastavit to, aby to bylo šulnul
. Jestli najdeš práci ve městě, kde byt kupuješ, tak není co řešit a přestěhovat se.
@Ou píše:
Jaká je dostupost ke zdravotní péči tam kde se chceš přistěhovat? Nebylo by pro tebe finančě výhodněšjí mít ten příjem z toho pronájmu?Jaká je možnost v tom malém městě se rekvalifikovat, na něco, co budeš moci dělat i se svým současým zdravotním stavem?
Jaká je šance, že si tam najdeš nový okruh známých?
Svitavy a stěhují se z Brna. Doktory ty důležité bych si nechala tady.
Ono je dnes problém najit třeba zubaře ani obvodní neberou.
A ortopedu je dost, všude to stojí za dvě věci…
Finančně výhodnější by to určitě bylo. Akorát se bojim toho. že mi to tam nájemci zdevastuji a jsou to starosti navic.
Jsem v garsonce, tam to bude o něco větší, takže tu nechci zůstávat dlouho a smlouvu mam vždy na rok.
S práci je to ted zatim těžké i tady. Nesmim nic tahat. zvedat. Chodim cvičit. ale zatim bych řekla. že je to stejné. Trpim tam jak kůň, když jdou se mnou za hranice snesitelnosti a dalsi den ruku nezvednu vůbec.
Zkusim asi žádat ID.kdyz to nevyjde.tak snad budu mit aspoň nějaké zdravogni omezení. Potom se můžu zajimat o práci.
Určitě se prestehuj do sveho; byt v nájmu, který platíš výnosem z pronájmu tvého vl.bytu přeci nedává valný smysl, nula z nuly pojde, a vlastní je přeci jen vlastní.
@Ahep píše:
Určitě se prestehuj do sveho; byt v nájmu, který platíš výnosem z pronájmu tvého vl.bytu přeci nedává valný smysl, nula z nuly pojde, a vlastní je přeci jen vlastní.
@Martina Kovářová píše:
Určitě bych v aktuální době doporučila jít bydlet do pronájmu. Teď už málokde najdete dobrý úrok a bytů k pronájmů je dost a za lepší peníze. Teď jsme právě s přítelem hledali pronájem na https://www.inzercenaklik.cz/…y-k-pronajmu a našli jsme super lokalitu 2+1 za 11000 se vším, což je v podstatě zázrak najít v Praze…
Ale já v pronájmu jsem ve velkém městě. Mam se stěhovat do svého bytu příští rok 2kk, menši město. Garsonku mám tady zatim pronajatou za dobrou cenu 7.400.Plus nedoplatky co spotřebuji samozřejmě.
I tak svoje je svoje. Nebrala jsem si hypotéku.
Spis resim to.zda ten můj byt kam se mam stěhovat na čas nepronajmout a to by mi pokrylo pronájem kde jsem teď včetně energii a mohlo by mi zbýt jeste nejaka tisicovka k dobru. Mohla to zatim nějaký rok vydržet Je tu vic prac. příležitostí. doktoři a všechno. Ja jsen ted v dlouhodobé neschopnosti pracovní, tak penize potřebuji. Zase to bude nové. aby ho nezdevastovali a bylo by to jen na nějaký čas. než se uzdravím. Je to dilema.
Divala jsem se tam kde kupuji byt lidi nabízí pronajmy 2 pokojového bytu 11.000,– plus inkaso.
Mate pravdu že je bytů na pronajem dost. levné ale nejsou.
Jsem z velkého města. Jelikož jsou tu byty nedostupné, tak kupuji v menším městečku a dál od mého současného rodného bydliste byt.Mam tu všechny. tam nikoho.
Za jinych okolností by mi to nevadilo a nastěhovala se tam hned. Jenomže jsem teď delší dobu v pracovní neschopnosti a pravděpodobně jeste nějaký čas budu. Nikdo mi neřekne kdy se muj zdravotni stav zlepší a zda se uplne uzdravim. Mám zamrzle rameno a cvičím po operaci už dlouho a stale pohyb vazne..
Pracovala jsem fyzicky a nyni nemůžu najit misto ani tady a tam nevim.
Za předpokladu. že bych byla zdravá neni problém.
Zvažuji zda mam byt zatim na nějaký čas pronajmout a tim bych tu poplatila současný pronájem. Nebo se hned nastehovat.Bude nový. tak aby ho najemnici nezdevastovali. Stejne by to bylo jen dočasné. sama jsem ted v pronájmu a byt je malinký. Finančně by mi to ponohlo trošku. zase je to o starost navic..Stehovat se mam příští rok zima,– jaro.