Jít hned bydlet, nebo pronajmout?

Anonymní
16.7.22 18:02

Jit hned bydlet.nebo pronajmout?

Jsem z velkého města. Jelikož jsou tu byty nedostupné, tak kupuji v menším městečku a dál od mého současného rodného bydliste byt.Mam tu všechny. tam nikoho.
Za jinych okolností by mi to nevadilo a nastěhovala se tam hned. Jenomže jsem teď delší dobu v pracovní neschopnosti a pravděpodobně jeste nějaký čas budu. Nikdo mi neřekne kdy se muj zdravotni stav zlepší a zda se uplne uzdravim. Mám zamrzle rameno a cvičím po operaci už dlouho a stale pohyb vazne..
Pracovala jsem fyzicky a nyni nemůžu najit misto ani tady a tam nevim.
Za předpokladu. že bych byla zdravá neni problém.
Zvažuji zda mam byt zatim na nějaký čas pronajmout a tim bych tu poplatila současný pronájem. Nebo se hned nastehovat.Bude nový. tak aby ho najemnici nezdevastovali. Stejne by to bylo jen dočasné. sama jsem ted v pronájmu a byt je malinký. Finančně by mi to ponohlo trošku. zase je to o starost navic..Stehovat se mam příští rok zima,– jaro.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
16.7.22 18:17

Ja bych se asi prestehovala a hledala praci tam. Jinak ad zmrzle rameno - rok a pul rehabilitace. Ovsem bez dlouhe neschopnosti, nepracuji fyzicky.

• Citovat
  • Upravit
3800
16.7.22 18:22

Na tak krátkou dobu bych to nepronajímala. S pronájmem vždy riskuješ zničení alespoň něčeho v bytu a hlavně na tak krátkou dobu to také ani nikdo slušný nebude chtít. Nalepí se na tebe právě ti pochybní. A pak se jich také třeba nebudeš moci zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.7.22 18:28

Jaká je dostupost ke zdravotní péči tam kde se chceš přistěhovat? Nebylo by pro tebe finančě výhodněšjí mít ten příjem z toho pronájmu?

Jaká je možnost v tom malém městě se rekvalifikovat, na něco, co budeš moci dělat i se svým současým zdravotním stavem?

Jaká je šance, že si tam najdeš nový okruh známých?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.7.22 19:14

Tak můžeš ten koupený pronajmout, aby ti platil část nájmu ve městě, kde žiješ. Nastavit to, aby to bylo šulnul :nevim:. Jestli najdeš práci ve městě, kde byt kupuješ, tak není co řešit a přestěhovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
16.7.22 21:14

Nájemníci jsou vždycky tak trochu sázka do loterie. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.22 09:30

Jit hned bydlet, nebo pronajmout

@Ou píše:
Jaká je dostupost ke zdravotní péči tam kde se chceš přistěhovat? Nebylo by pro tebe finančě výhodněšjí mít ten příjem z toho pronájmu?

Jaká je možnost v tom malém městě se rekvalifikovat, na něco, co budeš moci dělat i se svým současým zdravotním stavem?

Jaká je šance, že si tam najdeš nový okruh známých?

Svitavy a stěhují se z Brna. Doktory ty důležité bych si nechala tady.
Ono je dnes problém najit třeba zubaře ani obvodní neberou.
A ortopedu je dost, všude to stojí za dvě věci…
Finančně výhodnější by to určitě bylo. Akorát se bojim toho. že mi to tam nájemci zdevastuji a jsou to starosti navic.
Jsem v garsonce, tam to bude o něco větší, takže tu nechci zůstávat dlouho a smlouvu mam vždy na rok.
S práci je to ted zatim těžké i tady. Nesmim nic tahat. zvedat. Chodim cvičit. ale zatim bych řekla. že je to stejné. Trpim tam jak kůň, když jdou se mnou za hranice snesitelnosti a dalsi den ruku nezvednu vůbec.
Zkusim asi žádat ID.kdyz to nevyjde.tak snad budu mit aspoň nějaké zdravogni omezení. Potom se můžu zajimat o práci.

• Citovat
  • Upravit
5683
17.7.22 23:16

Určitě se prestehuj do sveho; byt v nájmu, který platíš výnosem z pronájmu tvého vl.bytu přeci nedává valný smysl, nula z nuly pojde, a vlastní je přeci jen vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 14:27

Jít hned bydlet. nebo pronajmout

T****ak ted by mi to pomohlo. Měla bych de facto bydleni zaplacene a možná by mi jeste nějaká tisicovka zbyla. Nevim jak to vyřešit nejlepe.
@Ahep píše:
Určitě se prestehuj do sveho; byt v nájmu, který platíš výnosem z pronájmu tvého vl.bytu přeci nedává valný smysl, nula z nuly pojde, a vlastní je přeci jen vlastní.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.7.22 08:50

Jit hned bydlet .nebo pronajmout

@Martina Kovářová píše:
Určitě bych v aktuální době doporučila jít bydlet do pronájmu. Teď už málokde najdete dobrý úrok a bytů k pronájmů je dost a za lepší peníze. Teď jsme právě s přítelem hledali pronájem na https://www.inzercenaklik.cz/…y-k-pronajmu a našli jsme super lokalitu 2+1 za 11000 se vším, což je v podstatě zázrak najít v Praze…

Ale já v pronájmu jsem ve velkém městě. Mam se stěhovat do svého bytu příští rok 2kk, menši město. Garsonku mám tady zatim pronajatou za dobrou cenu 7.400.Plus nedoplatky co spotřebuji samozřejmě.
I tak svoje je svoje. Nebrala jsem si hypotéku.
Spis resim to.zda ten můj byt kam se mam stěhovat na čas nepronajmout a to by mi pokrylo pronájem kde jsem teď včetně energii a mohlo by mi zbýt jeste nejaka tisicovka k dobru. Mohla to zatim nějaký rok vydržet Je tu vic prac. příležitostí. doktoři a všechno. Ja jsen ted v dlouhodobé neschopnosti pracovní, tak penize potřebuji. Zase to bude nové. aby ho nezdevastovali a bylo by to jen na nějaký čas. než se uzdravím. Je to dilema.
Divala jsem se tam kde kupuji byt lidi nabízí pronajmy 2 pokojového bytu 11.000,– plus inkaso.
Mate pravdu že je bytů na pronajem dost. levné ale nejsou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný