Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mohli by to být larvy červotoče chlebového
nelítají ve sklepě malý hnědý broučci?
Fuj, v tomhle jsem se hrabala celý podzim. Koupili jsme chatu, která byla celá zastavěná bordelem a cokoli jsem vzala do ruky, tak buď to bylo obalené pavučinou nebo od toho odpadávali mrtví brouci a pavouci. Normálně to vyhoď, doufám, že nepřemýšlíš nad tím to nějak očistit.
Nevím, co to je. Ale bez rozmýšlení by to okamžitě letělo. V Ikea jsem nedávno kupovala fajn deky v akci. Dneska jsem v Pepcu koupila pro štěně do 100,– dětskou deku. Vůbec bych takovou veteš neshromážďovala.
Samozřejmě to letělo hned. Jen kdyz jsem to přitáhla do bytu jestli kdyby to třeba někde vypadlo, tak nemohlo udělat nějakou neplechu
Byli tam u toho hnedy broučci.
Kožojed?
https://www.skudci.com/kozojed
To jsou takoví malí nenápadní broučci a ty larvy žerou absolutně všecko.
@ugluk to bude asi ono. Ale jak se to dostalo do sklepa do mojí tašky netuším. Ocas to má stejný.
Tihle škůdci jsou hrozný mrchy. Jednou se mi doma začali rojit, taky nevím, odkud se to vzalo, ale našla jsem hnízdo v odstřižcích látek. Hned to všecko letělo, komplet jsem okolí vystříkala a klid. Ale čas od času doma broučka potkám, larvy už ne, dle mýho to sem přileze zvenku, možná od sousedů.
Bude to nějaký druh kožojeda. V neobývaném pokoji jsem za oknem občas objevila broučka a nemohla přijít na to, odkud se berou. Minulý týden jsem vytáhla uskladněnou ovčí kůži a byla plná, po zjišťování tipuji kožojed smirnonův. Teď jen DOUFÁM, že nejsou zabydlení i v koberci, v peřinách nebo nedejbože v jiných místnostech.
![]()
@Anonymní píše:
Samozřejmě to letělo hned. Jen kdyz jsem to přitáhla do bytu jestli kdyby to třeba někde vypadlo, tak nemohlo udělat nějakou neplechuByli tam u toho hnedy broučci.
mohlo to udělat neplechu, stačí jestli ti vypadl jeden
Vytáhla jsem ze sklepa tašku a v dece co tam byla je plno těchto červů. Co to je prosím je?
Má to na konci takový vlásky jakoby