Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, dostala jsem nové nože, ale myslím, že by chtěly nabrousit… Teda nemyslím, vím. Koukala jsem se u nás v okolí a broušení nožů jsem tu nikde nenašla. A sama si je nenabrousím tak dobře, jako profík. Jak to řešíte vy?
Mám toto:
https://www.datart.cz/…tribrny.html?…
max. spokojenost…konečně mám ostré nože. Uplně top. Na vánoce jsem dala i rodičům a taky si chváli.
Mám brousek z Ikei, sem tam tím nože přejedu. Na moje vaření mi to stačí.
@skwor.skworecek píše:
Ahoj holky, dostala jsem nové nože, ale myslím, že by chtěly nabrousit… Teda nemyslím, vím. Koukala jsem se u nás v okolí a broušení nožů jsem tu nikde nenašla. A sama si je nenabrousím tak dobře, jako profík. Jak to řešíte vy?
Manželem.
Manžel to umí s takovým tím kamenem nebo jak se tomu říká…Horší je to s nůžkama, ty vozím na nabroušení.
Nemáte tam někde krámek s prodejem nožů a nůžek? Většina i brousí…
@skwor.skworecek nový nůž a nabrousit? Co jsi to koupila za šmejdy ![]()
Jinak na nějaký to „základní“ přejetí ti stačí ty rádoby brousky z obchodů, ale to není opravdové nabroušení a určitě tím neoddelas případný zuby a další větší defekty. To jde jen na brusných kamenech doma nebo už profesionálními bruskami. Je potřeba celé to ostří znovu vytvořit. Jsou i online brusírny, že nože pošleš, oni nabrousi a poštou zpět. Myslím ostrá pošta nebo tak nějak se jmenují.
A spousta lidí si myslí, že má ostré nože, jelikož opravdu ostrý nůž nikdy v ruce neměli.
@Yasmina21 píše:
Používám ocílku. Během minutky mám nože ostré.
Ocílka ale jen srovná ostří, nikdy nůž nenabrousi. Takže pokud už nůž opravdu potřebuje nabrousit, tak můžeš ocilkou matlat jak chceš a neuděláš s tím vůbec nic.
Mam noze z Tescomy. Kdyz je potreba nabrousit, staci prijit na prodejnu a oni je poslou k nabrouseni.
@Cenarius Aha, tak to jsem nevěděla.)) Fakt je, že nože mám poměrně nové, takže když je potřeba, použiju ocílku a řeže znovu pěkně. ![]()