Broušení nožů - jak řešíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.2.22 20:19

Broušení nožů - jak řešíte?

Ahoj holky, dostala jsem nové nože, ale myslím, že by chtěly nabrousit… Teda nemyslím, vím. Koukala jsem se u nás v okolí a broušení nožů jsem tu nikde nenašla. A sama si je nenabrousím tak dobře, jako profík. Jak to řešíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
14.2.22 20:22

Mám toto:
https://www.datart.cz/…tribrny.html?…

max. spokojenost…konečně mám ostré nože. Uplně top. Na vánoce jsem dala i rodičům a taky si chváli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35575
14.2.22 20:37

Mám brousek z Ikei, sem tam tím nože přejedu. Na moje vaření mi to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
14.2.22 20:38
@skwor.skworecek píše:
Ahoj holky, dostala jsem nové nože, ale myslím, že by chtěly nabrousit… Teda nemyslím, vím. Koukala jsem se u nás v okolí a broušení nožů jsem tu nikde nenašla. A sama si je nenabrousím tak dobře, jako profík. Jak to řešíte vy?

Manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
14.2.22 21:04

Používám ocílku. Během minutky mám nože ostré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.2.22 21:05

Manžel to umí s takovým tím kamenem nebo jak se tomu říká…Horší je to s nůžkama, ty vozím na nabroušení.
Nemáte tam někde krámek s prodejem nožů a nůžek? Většina i brousí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20857
15.2.22 05:22

@skwor.skworecek nový nůž a nabrousit? Co jsi to koupila za šmejdy 8o

Jinak na nějaký to „základní“ přejetí ti stačí ty rádoby brousky z obchodů, ale to není opravdové nabroušení a určitě tím neoddelas případný zuby a další větší defekty. To jde jen na brusných kamenech doma nebo už profesionálními bruskami. Je potřeba celé to ostří znovu vytvořit. Jsou i online brusírny, že nože pošleš, oni nabrousi a poštou zpět. Myslím ostrá pošta nebo tak nějak se jmenují.

A spousta lidí si myslí, že má ostré nože, jelikož opravdu ostrý nůž nikdy v ruce neměli.

@Yasmina21 píše:
Používám ocílku. Během minutky mám nože ostré.

Ocílka ale jen srovná ostří, nikdy nůž nenabrousi. Takže pokud už nůž opravdu potřebuje nabrousit, tak můžeš ocilkou matlat jak chceš a neuděláš s tím vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12171
15.2.22 08:52

Mam noze z Tescomy. Kdyz je potreba nabrousit, staci prijit na prodejnu a oni je poslou k nabrouseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
15.2.22 11:07

@Cenarius Aha, tak to jsem nevěděla.)) Fakt je, že nože mám poměrně nové, takže když je potřeba, použiju ocílku a řeže znovu pěkně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný