Hluční sousedé přes den

Anonymní
13.2.22 09:56

Hluční sousedé přes den

Čaute.

Řeším takový hloupý problém, který je už na nervy jdoucí a dělán schválně.
Máme sousedy co dělají každý den, hlavně odpoledne rámus. A o víkendu je to snad non stop.
Mám několik nahrávek, že rámus jde slyšet hodně nahlas i přes zaplou TV.
Jedná se především o stěhování, rekonstrukci, hluk dětí, dupot, chození v podpatcích, padání věcí na zem, hlučnou debatu, vysávání buďto mezi 6-7 ranní, nebo 20h v neděli večer, vrtání apod. tento hluk je dělán nejen přes týden, ale i v neděli, kdy je vyhláška, že má být klid.
Když jsem za sousedy zašla, seřvala mě jejich návštěva, co si to dovoluji. Tak od té doby nejednám slušně, ale píšu jednu stížnost za druhou na správu bytů a pořizují nahrávky.
Hluk, který jde od nich jsem si ověřila, protože sousedé vše sváděli na nás mladé a byli dost nepříjemný ohledně našeho vysvětlování.
Sousedům nad námi vadí náš pes, který štěkne jednou za týden a to když jsem pryč 6 hodin, jinak celé dny jsem s ním doma. To už opravdu víc mi vadí jejich děcka.
Navíc asi budeme platit nájem za kočku/ psa, tak že jsem si řekla, že toho mého psa naučím víc štěkat a dělat rámus, jako dělají jejich děti a oni celkově. A to by mi mohli něco říct, když bych za něj platila, navíc kdyby pes uměl mluvit, tak bude řvát stejně jako ty děti, že.
Dle zjištění toto mohu řešit přes krajskou hygienu, protože hluk je opravdu nadměrný a přesahuje nějaké tabulky. Ale nevím, co by jim byly platné pokuty a možná by to bylo na dlouhou trať.
Tak nevím, co s nimi :think:
Slušně to nejde a dobytky tolerovat nechci…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
6794
13.2.22 09:59

Tyvoe, s tebou sousedit, to je sen.

• načítám...
16237
13.2.22 09:59

Tu energii k sepisování stížností věnuj výběru jiného bydlení, bude to lépe investovaný čas.

• načítám...
2589
13.2.22 10:07

Bože, připomněla jsi mi doby, kdy když sousedovic děti začaly cvičit na trubku, klepala jim k tomu kamarádka dlažební kostkou o topení druhý takt :lol:

• načítám...
1540
13.2.22 10:11
8o 8o 8o
  • načítám...
80184
13.2.22 10:11

Sousedka snů!

• načítám...
3796
13.2.22 10:12

Že rekonstruují byt, s tím nic nenaděláš, na to mají nárok. Taktéž děti asi neuvážou k topení s roubíkem v puse, mít děti je zatím také legální. A ani chození na podpadcích se prozatím nezakazuje.
Rada pro tebe: odstěhuj se na samotu, nebo si nechej napsat lexaurin, to pro tebe bude nejlepší. :roll:

• načítám...
4928
13.2.22 10:15

Já myslela, že noční klid je od toho, aby se odlišil od denních hodin, kdy se luxovat a hlasitě debatovat může.
Jestli je stěhování a vrtání v intenzitě, o jaké píšeš, tak bych to fakt chtěla vidět uvnitř… to musej mít vytuněný :P

• načítám...
69032
13.2.22 10:19
@zrcadlo píše:
Tu energii k sepisování stížností věnuj výběru jiného bydlení, bude to lépe investovaný čas.

Někam na samotu, že :-)

• načítám...
15332
13.2.22 10:20
@Anonymní píše: Čaute.Řeším takový hloupý problém, který je už na nervy jdoucí a dělán schválně.
Máme sousedy co dělají každý den, hlavně odpoledne rámus. A o víkendu je to snad non stop.
Mám několik nahrávek, že rámus jde slyšet hodně nahlas i přes zaplou TV.
Jedná se především o stěhování, rekonstrukci, hluk dětí, dupot, chození v podpatcích, padání věcí na zem, hlučnou debatu, vysávání buďto mezi 6-7 ranní, nebo 20h v neděli večer, vrtání apod. tento hluk je dělán nejen přes týden, ale i v neděli, kdy je vyhláška, že má být klid.
Když jsem za sousedy zašla, seřvala mě jejich návštěva, co si to dovoluji. Tak od té doby nejednám slušně, ale píšu jednu stížnost za druhou na správu bytů a pořizují nahrávky.
Hluk, který jde od nich jsem si ověřila, protože sousedé vše sváděli na nás mladé a byli dost nepříjemný ohledně našeho vysvětlování.
Sousedům nad námi vadí náš pes, který štěkne jednou za týden a to když jsem pryč 6 hodin, jinak celé dny jsem s ním doma. To už opravdu víc mi vadí jejich děcka.
Navíc asi budeme platit nájem za kočku/ psa, tak že jsem si řekla, že toho mého psa naučím víc štěkat a dělat rámus, jako dělají jejich děti a oni celkově. A to by mi mohli něco říct, když bych za něj platila, navíc kdyby pes uměl mluvit, tak bude řvát stejně jako ty děti, že.
Dle zjištění toto mohu řešit přes krajskou hygienu, protože hluk je opravdu nadměrný a přesahuje nějaké tabulky. Ale nevím, co by jim byly platné pokuty a možná by to bylo na dlouhou trať.
Tak nevím, co s nimi :think:
Slušně to nejde a dobytky tolerovat nechci…
:P :P :P,, jeste žes tam dala to luxovani mezi 6-7 jinak bych si myslela ze popisuješ nas :P :P :mrgreen:
  • načítám...
125
13.2.22 10:23

Ahoj, jestli jsi vicemene doma, tak vím, jak ti z toho nejspíš hrabe. S dětmi nic dělat nejde, to je jasné a jestli jim něco padá z rukou tak to ovlivnit taky nejde.
Nad námi bydlí 2 důchodci, mají všude dlažbu a při každodenním vysavaní šoupou nábytkem po podlaze že mě to klidně vzbudí v 6 ráno, odpolední šlofík v těhotenství teď nepřichází v úvahu, nejde si číst v tichu knihu ani se divat potichu na TV- prostě musí být nahlas.
Pokud je to pro tebe neúnosné a jsi ve vlastním a ne v nájmu, zauvažuj nad akustickými podhledy, investice to je, ale pro klid cokoliv. My jsme zatím v najmu a stěhovat se budeme za rok, takže to musíme vydržet. Jsme oba z paneláku, takže jsme na sousedy zvyklí, ale tohle je opravdu extrém a vstávat podle toho jak chcou sousedi je fakt já hlavu.
Hygienu si můžeš pozvat, ale jestli se nemýlím tak místní šetření musí předem oznámit, tak aby se sousedi na týden neklidili na chatu 🤦‍♀️
Co se dětí týče, já se těším až se naše narodí a trošku jim to vrátí 😂 při jejich stížnosti jim řeknu že brečí reakcí na jejich rány a hluk. Domluva s nimi není, to jsme zkoušeli, takže na hrubý pytel… 😂

• načítám...
16237
13.2.22 10:24
@ugluk píše:
Někam na samotu, že :-)

No to budou muset probrat důkladně, oni takoví jeleni v říji nadělají taky dost bordelu, tak aby panu lesnímu nechodily stížnosti…

• načítám...
15332
13.2.22 10:25
@mokkk píše:
Bože, připomněla jsi mi doby, kdy když sousedovic děti začaly cvičit na trubku, klepala jim k tomu kamarádka dlažební kostkou o topení druhý takt :lol:

Blbka

• načítám...
69032
13.2.22 10:26

Mě by zajímalo, jak člověk ví, jak často štěká jeho pes, když je 6 hodin pryč. A kdybych pronajímala byt, kde by si mi sousedi stěžovali na štěkajícího psa, po ověření informace, že je to pravda, bych udělala vše pro to, abych se takového nájemníka co nejrychleji zbavila.
Jinak máme sousedku (ani nebydlí pod námi, nikdo jiný si za 10 let nestěžoval), co si taky permanentně stěžovala na hluk od mých dětí. Po měsíci, kdy už jsem vlastní děti terorizovala - nemluv nahlas, neskákej… a ženská si stěžovala furt, i když mi batole normální chůzí prošlo po chodbě… tak jsem se na to vykašlala a děti v době 7-20 nechám dělat všecko v rámci slušnosti a krom práskání do topení je v ničem neomezuji. Tak abys nedopadla podobně :)

• načítám...
8822
13.2.22 10:30

Ty budeš naše bývalá sousedka… taky taková pip… byla si na mě stěžovat, že moc často vysavam a že mi jede pračka 2× denně.. noční klid je od toho aby oddělil dobu, kdy se hluk dělat nemůže, a kdy jo. Noční klid je 22 - 5, takže buď ráda, že vysavaji až po šesté… a že jim dělá hluk rekonstrukce…to nemyslíš vážně. Mají si pořídit tlumiče na vrtačku anebo si zvát dělníky jen podle tvého pracovního kalendáře? Naši sousedi nás vytopili, když naše třetí dítě mělo 3 týdny.. bezva. Jejich, naše a ještě jedněch sousedů rekonstrukce musela kravalem otravovat celou ulici, ale naštěstí fakt nikoho nenapadlo si stěžovat, naopak, pomáhali… ty se odstěhuj na samotu, tam té bude rusit jen zvěř.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný