Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Dobrý den, bydlíme v bytovce kde je několik bytů, my jsme jediní v podnájmu ve zbytku bytů bydlí jejich vlastníci. Momentálně vyvstal takový problém, že někteří vlastníci vyvolali na schůzi vlastníků diskuzi ohledně našeho psa. Údajně po něm neuklízíme exkrementy. Je pravda, že se sem tam stane, že když se pes v noci při venčení na zahradě vytentí nebo ráno, když je ještě tma, tak si toho bohužel nevšimneme, ale po návratu z práce vždy obcházíme celý pozemek, který každý den i několikrát uklízíme. Není to určitě tak, že bychom prostě dělali, že to nevidíme a bylo nám to jedno. Jeden z extra prudičů, řekl majitelovi bytu, že pokud neproběhne náprava, tak po něm bude požadovat aby nám vypověděl nájemní smlouvu. Má na to nárok nebo nějaké páky? Majitel bytu, kde bydlíme je s námi nadmíru spokojený. Byt i společné prostory udržujeme čisté, manžel se podílí (jako jediny, což nedělají ani vlastníci ostatních bytů) na opravách a zvelebování společných prostor, platíme vždy včas a chováme se slušně. Děkuji moc za odpověď…komentovat to, že uklízím exkrementy i po sousedčině psovi, jelikož nestojím o hádky jestli to ho*no bylo naše nebo jejich netřeba popisovat (náš pes má 40kg jejich sotva 10kg, takže velikostní rozdíl dárečku více než jasný), několikrát jsem uklízela i blitku po jejich kočce atd…Anonymně z důvodu, že nikdy nevíte kdo sem chodí
Pokud je majitel vašeho bytu rozumný, tak na nějaké stěžovatele nebude brát ohled, pokud je to tak, jak píšeš. Soused požadovat může, ale to je asi tak všechno. Bohužel v každém takovémto domě se najde někdo, kdo dělá vlny. V domě mé mamky, která dělá domovnici, je furt něco, pořád si někdo na něco stěžuje… Je tam 16 bytů…
Uklízej po psovi hned a nebudeš mít problém. Pokud tam necháte ležet ho.vna po velkým psovi, tak se nedivte, že všichni nadávají. Jo, majitel vám může dát výpověď, protože narušujete soužití v domě.
Uklizejte hned. My jsme majitelům psů zvedli platbu do fondu oprav, protože ty ocurane rohy nic moc. pkati on5 korun na M2 více.
@Janli leží tam max jedno po dobu co jsme v práci. To mám chodit v šest ráno za psem s baterkou a svítit mu do zadku? 🤣 Zakladatelka
Nemůžete s tím psem při venčení jít dál nez na společne prostory?
Tak to uklizejte hned a máš vyřešeno
je problém vzít si baterku a koukat co kde pes dělá? Taky bych nebyla nadšená, kdyby se to tam válelo půl dne od rána do doby, než přijdete z práce
nevím jak ta zahrada vypadá, ale jestli si tam někdo třeba chce sednout a vypít kafe nebo vypustit děti, tak nechat tam byť pár hodin bobek od velkého psa je na zabití.
@Anonymní píše:
@Janli leží tam max jedno po dobu co jsme v práci. To mám chodit v šest ráno za psem s baterkou a svítit mu do zadku? 🤣 Zakladatelka
Ano.
@Anonymní píše:
Ano! Pořídila sis psa, tak po něm uklízej. Proč by měli ostatní přeskakovat “hromady”, protože ty jsi líná?
@Anonymní píše:
máš to dělat tak, jak to dělají ostatní. Třeba ho vzít na procházku, všude jsou lampy.
@Anonymní píše:
Ano. Máš psa, starej se.
To obcházení pozemku za půl dne je skoro až směšné. To tak dělali sousedi na vesnici, kterým ale pes lítal normálně po venku celodenně, že večer prošli ulici. Tak budiž.. i když i tady je otázka, jestli to k něčemu bylo a jestli našli /dlouhá ulice:)/. Ale u psa, který je venku jednorázově na to venčení, to snad zvednu hned. Jestli máte smlouvu na dobu určitou, jak teď dává každej příčetnej majitel, tak vám ji, v rámci klidu v baráku, nemusí prodloužit.
@Anonymní píše:
A celej den to tam mají lidi obcházet a pořád být ve střehu kde nějaký hono leží? A ty jako nepoznáš, kdy pes vykonává potřebu? Nebo je to tak, že psa vypustis na zahradu a vůbec neřešís co tam dělá a pak až odpoledne při druhé procházce to projdes a sbiras? Já teda u psa v pohodě severu hvno i za tmy. Mám baterku. ![]()
Ja se jim nedivim, mas uklizet bobky hned! A ano, treba si vzit i baterku! Ja po nasem psovi taky kolikrat musim svitit mobilem, kdyz vencime v noci a neni tam lampa…
A mozna bych nebyla lina, vzala voditko a psa rano (v noci) vencila mimo zahradu, ono to venceni na zahrade je ekl teda…
@Anonymní píše:
Dobrý den, bydlíme v bytovce kde je několik bytů, my jsme jediní v podnájmu ve zbytku bytů bydlí jejich vlastníci. Momentálně vyvstal takový problém, že někteří vlastníci vyvolali na schůzi vlastníků diskuzi ohledně našeho psa. Údajně po něm neuklízíme exkrementy. Je pravda, že se sem tam stane, že když se pes v noci při venčení na zahradě vytentí nebo ráno, když je ještě tma, tak si toho bohužel nevšimneme, ale po návratu z práce vždy obcházíme celý pozemek, který každý den i několikrát uklízíme. Není to určitě tak, že bychom prostě dělali, že to nevidíme a bylo nám to jedno. Jeden z extra prudičů, řekl majitelovi bytu, že pokud neproběhne náprava, tak po něm bude požadovat aby nám vypověděl nájemní smlouvu. Má na to nárok nebo nějaké páky? Majitel bytu, kde bydlíme je s námi nadmíru spokojený. Byt i společné prostory udržujeme čisté, manžel se podílí (jako jediny, což nedělají ani vlastníci ostatních bytů) na opravách a zvelebování společných prostor, platíme vždy včas a chováme se slušně. Děkuji moc za odpověď…komentovat to, že uklízím exkrementy i po sousedčině psovi, jelikož nestojím o hádky jestli to ho*no bylo naše nebo jejich netřeba popisovat (náš pes má 40kg jejich sotva 10kg, takže velikostní rozdíl dárečku více než jasný), několikrát jsem uklízela i blitku po jejich kočce atd…Anonymně z důvodu, že nikdy nevíte kdo sem chodí
Takze cisto je tam jen v dobe kdy prijdete z prace a nez je zase tma. Coz je ted v zime tak 2 hodiny max.
To se nedivim, ze jim to vadi.