Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jednou jsem viděla v ordinaci u lékaře reklamu na brufík pro děti proti horečce. Znáte ho? Zajímalo by mě, jestli je to sirup nebo tablety a pro jak staré dítě se používá? Mohla byste případně nekterá vyfotit krabičku? Zajímalo by mě, kolik je tam účinné látky.
Děkuji moc za odpovědi.
Ahoj
Jana
Já právě nevím, co to přesně je. Potřebovala bych něco na střídání s paralenem pro šestileté dítě, když má
horečky. Jana
Třeba Nurofen, Brufen sirup… Dělá to více firem, stačí dát do googlu účinou látku. ![]()
Já mám velmi osvědčený Nurofen, dávám ho i radši než Paralen (Panadol), když je třeba, vyhovuje mi, že je toho „méně“ /dávka Nurofenu je např, 5ml, u Panadolu musí toho sirupu vypít 9 ml a navíc jim nechutná - samozřejmě to nehraje roli co se účinné látky týče, je to blbost, ale prostě vadí to/. Taky se mi zdá, že na bolest líp ten Nurofen zabírá + má ten protizánětlivý účinné brufenu, což paracetamol nemá, takže např. když měla dcerka zánět šlach, tak jí to pomáhalo od bolesti a i proti zánětu. Mám jak sirup, tak i čípky. Zas čípky Panadol na horečku se mi zdají účinné. Je potřeba vyzkoušet, jak dítě na co reaguje.