Brýle na dálku u 3,5letého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1285
20.3.13 10:08

brýle na dálku

Ahojky chtěla jsem se zeptat nikde jsem to nenašla že by 3,5leté dítě mělo tak velké dioptrie, ale je možné že jsem špatně hledala
Zpráva:
ko refrakce AR/A/ OD +10,25+0,5×84 OS +10,5+0,5×96
ODS zor 8×8,opt.mdia čirá, papila menší/odpovídá hypermetropii/,ohranič. růžová. C.k. bez refl. Zad pol i perif. bez lož., bez hemor
Rp brýle ODS +3,5
RES ODS hypermtropia, vs amblyopia

jediný co nám dr. řekla žemá celkem 10dioptrii za 2měsíce na kontrolu a brýle na dálku

jsme teda objednaní ještě kjinému očnímu do brna, jelikož se nám to fakt nezdá že by viděla špatně na 10dioptrii, ale nevím zda do dálky nebo do blízka
hypermetropia je dalekozrakost tudiž by se museli nosit brýle na blízko?
amblyopia je tupozrakost ale pořádně ze zprávi nechápu celkovou diagnozu nešilhá žádné zpozorování sme nenašli jen chození blízko k tv, ale na to nám dr. obvodní řekl že je to normální v jeho letech že to děti dělají… u knížech se na obrázky díval z blízka, ale pak říkal takové detajli co jsem já sama neviděla a musela taky kouknout zblízka… manžel ani já teda brýle nenosíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
20.3.13 10:29

Dalekozrakost jsou brýle na blízko… já jsem krátkozraká a mám brýle na dálku :) jinak teda když to pusuzuju podle mámi, tak ta má brýle na blízko a když si je nenasadí, tak má hlavu až u papíru aby to přečetla a to má dioptrie 3 na pravým a 2 na levým. Já má tedy brýle na dálku a teda mám 4 a 3 a vidím prd. To by teda muselo mí dítě dost zničený oči, protože 10 dioptrií je teda hodně. Určitě běžte i někam jinam, protože to bude chtít fakt odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
20.3.13 10:35

@mejdylko děkuju mě se to právě taky nezdá… ani právě žádné pozření že by špatně viděl… nikam nenarážel nic… a doktor obvodní na to říkál že nás teda pošle na oční, ale že si myslí že to bude bez nálezu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.3.13 10:42

Ahoj @Vejinka u dítěte se dost často stává, že má vysoké dioptrie (dpt) plusových hodnotách. není to proto, že by potřebovala brýle na blízko, ale její očička se snaží hodně doostřit obrázky a vůbec jaké koli koukání. proto by mohla trpět na bolesti hlavy a hodně na únavu. Je dost malá tak ti to neřekne. Paní doktorka vám dala do brejlí její maximalní korekci kterou ona potřebuje aby její oční sval se zbavil křeče a je úplně možný, že za ty dva měsíce bude mít korekci o třebe 3dpt menší a pak zase nemší a zase menší, až se můžete do budoucna dostat na + 3 dpt. A v dospělosti třeba nic. Určitě bych z toho teď nebyla tak vyjukaná, i když chápu, že je to na začátek pro člověka dost mazec.
Jinak tupozrakost, nemusí být jako viditelné šilhání a ještě se může stát, že malá při další kontrole dostane na očičko náplast, okluzor. Na to „zdrave“ je to proto, aby se naučila na to tupozraké dobře koukat a nešilhat. Může se stát, že to třeba i někdo v rodině měl, ale bohužel se to dříve vůbec neřilo tak jako teď.
Jinak jsem optik optometrista a mám víc jak 13let praxe…takže něco o tom vím ;) Kdyby náhodou bylo něco potřeba ještě povědět není problém napsat mi zprávu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
20.3.13 11:32

Také mi to přijde divné. Moje děti mají brýle na dálku(někde od 3 let),ale nezdá se mi, že by lékař naráz předepsal brýle tak silné. Mohl by je postupně zvyšovat(počet dioptrií),aby si dítě zvyklo. Takto nárazově by z toho však mohlo trpět dost silnýma bolestma hlavy. Nám lékařka přidávala dioptrie postupně, ale nejsem odborník. Pro dítě by však bylo 10 dioptrií pěkným šokem, ty brýle by určitě sundávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.3.13 11:44

A vaše dítě má mínusovou dioptrii? Nebo plusovou? Při plusových se musí dát maximum na co dítě vídí, jinak má furt oční sval v křeči a bohužel má bolesti hlavy a očí. Je jasný, že ze začátku to bude pro dítě šok, tolik dioptrií, ale zase až se zbaví té křeči…akomadace, to je schopnost doostření a ta u plusových hodnot je vlastně furt…ptoto dítě i bez brýlíé vidí, ale je tu riziko těch křečí a nelepšícího se stavu plus možného šilhání. a tím jak se brýle s tou maximální korekcí nosí tím se ta křeč uvolnuje a tutíž se pakk může snižovat na dioptriich. A bohužel znám hodně případů, kdy děti dostali i více dpt než 10 :,( Ale opravdu se to kontrola od kontroli snižovalo :palec: A je úplně možný, že až půjde do školi bude bez brýlí.
Jen podotýkám lékař nejsem, ale vím o čem mluvím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.14 16:40

Dobrý den muj kamarad ma 11,5 dioptrii na obe oči já mám 2 a staci mi to. kamarad ma i nabliz ko i na dalku a ja jen na dálku ale nevim o tom ze 3,5roku dite tak silne dioprtie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
18.2.14 23:17

Cca je to rok co má brýle a zlepšilo se nám to opravdu z 11 diptrii na 9 a druhé 10… do toho tedy musíme nosit okluzor… prve to bylo jen 3 měsíce na právé oko a teď na 3 měsíce musíme střídat jeden den L druhý den P atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
18.2.14 23:31

Ahoj, take bych pro jistotu nechala dite vysetrit jeste jinde ale:kamaradky dcera taky spatne vidi na jedno oko ma 6 a na druhe 8 a take od tri let. Normalne videla mravence, na tv nekoukala z blizka, nikdy ani naznakem, ze by spatne videla, nestezovala si nic.Az na trilete preventivni prohlidce mela problem tak ji tam poslali a bylo to tak spatne vidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30806
9.12.14 16:40

@LadyToTy můžu mít jen dotaz k těm brýlím - dceři 3,5r zjistili dalekozrakost 6+dipotrií na obou očkách, předepsali brýle na 4+…přeci jen takové dioptrie něco váží (já sama mám 5),tak jsem si říkala, že jí nechám udělat odlehčená skla…kontrola je za 4m, pokud to správně chápu, tak se ta vada u dětí časem „zlepšuje“ - abych nenarazila a za 4m jí nemusela nechávat dělat brýle nové :think: mám jí teda dát jen obyč skla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
18.6.15 11:41

Ahoj, oživuji tuto diskuzi, protože jsem nikde jinou nenašla. Náš problém je ten že syn (v červenci mu bude 7) trpí velkými bolestmi hlavy až migrénami, naše obvodní dr nás poslala na neurologii z neurologie nás poslali na oční. Na oční jsme šli s tím že ho zkouknou a zas pofrčíme domů s diagnozou : migrénozní stavy. K našemu zděšení ale klukovi naměřily na levém oku +2dioptrie a po rozkapání na levém +3.5 a na pravem +0.25 a cylindrické čočky, vůbec nechci závěr doktorky zpochybnovat, přece jen jsem laik a doktorka je doktorka ale je možné aby opravdu kluk normálně fungoval, všechno viděl, normálně psal, četl i s takovýma dioptriema? vím že to není buh ví jak hodně ale i, tak na to že nikdo brýle nenosíme, je to na nás dost :roll: Máte prosím někdo podobnou zkušenost a že by dítě po nasazení brýlí skutečně uznalo že je to lepší??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.11.15 11:58

@Vejinka Dobrý den, sice navazuji na starší diskusi, ale moc doufám, že mi třeba napíšete, jak jste na tom teď - dceři naměřili +9,25 a +9,5 a astigmatismus, jsem z toho naprosto rozhozená - já ani manžel brýle nemáme a moc doufám, že se vám to zlepšilo a mohu čekat totéž. Dále jdeme hned za 3m na kontrolu a tak jsme teď nechali udělat jen obyčejné skla, prý se to změní, tak jsme za ty tenčené nechtěli hned dát 2tis. Kč. Brýle jí Dr. dala na +6… děkuji moc za každý komentář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.5.16 03:33

@Maci008 dobry den. Vidim ze tady uz nikdo neprispiva ani neodpovida a presto to zkusim a zajima me jak to s vami vypada zda opravdu dochazi ke zlepseni ci nikoli. Taky nam dnes namerili +5 na kazdem oku a okluzor a jsem z toho tedy dost spatna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
18.5.16 14:55

@choco late Dobrý den, já už se s tím dost smířila a malá mi bez brýlí už přijde jiná :-)! Ve 2/2016 jsme dostali okluzor na 2h denně a brýle +6 nám paní doktorka nechala, že se malá prý dobře rozkoukala, měřit jí bude v 11/2016, tak uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí