Roční dítě - stálé zahlenění a horečky

1717
19.3.13 23:53

roční dítě - stálé zahlenění a horečky

Ahojte všem,

píšu asi spíš ze zoufalství…

roční dcera (třetirozená) je od narození stále zahleněná. Občas to bylo lepší, ale trvalo to vždy jen pár dnů. K zahlenění se také od narození měsíc co měsíc přidávají teploty a někdy až horečky. Odsávám, stříkám Sterimar, Vincentku…už ani nevím, kdy jako prevenci a kdy k úlevě.
V prosinci dostala malá ATB na silný zánět průdušek. Po dobrání ATB byla necelý týden dobrá a zahlenění se objevilo znovu. Znovu přišly teploty. Ty trvají vždy 3-4 dny pak jen zůstává to zahlenění. Za další měsíc znovu teploty. Začátkem března místo teplot opět vysoké horečky - opět silný zánět průdušek, znovu ATB. Po týdnu bez teplot, zahlenění zmizelo na 2 dny, ale ještě ATB ani nedobrala a zahleněná už je zase. A teď, dopr* jdu za ní, protože pořád pokňourává ze spaní a ona už má zase horečku :zed: :zed: ATB měla naposled v neděli :roll:
Už jsem zoufalec, tohle přece není normální…co to sakra může být? Mám chtít po Dr. nějaká vyšetření?

Děkuji za pomoc, pokud tedy nějaká je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6263
20.3.13 00:01

To mi je lito, ze mate takove trapeni. Jak mala jinak prospiva, ji dobre, pribira?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
20.3.13 00:08

@teredes právěže celkem nic moc. Začala trochu víc přibírat, když jsem přestala kojit před 2 měsíci, takže v 10 měsících malé. Ale po posledním zánětu průdušek, resp. od začátku března to s ní jde z kopce. Já nechápu, že během 10 dní, kdy brala ATB dostala znovu teploty a znovu přišlo to zahlenění, aby teploty po 3 dnech ustoupily a za 3 dny se zase vrátily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
20.3.13 00:17

Vis, ja ti to napisu asi takhle. Ja mam taky treti dite. Nejstarsi chodi do skoly, prostredni do skolky, s miminkem jsem doma. Ty starsi dva porad tahaji domu nejake rymicky a mala to od nich chyta. Nese to teda malicko statecneji, i kdyz kasle a rymuje docela hodne. Jestli je tva mala citlivejsi, nedivim se, ze je stale zahlenena. Osobne si myslim, ze je to takhle i u vas. Jen mi prijde malicko divne, ze nezabiraji ta ATB. A ted napisu neco, cim te vydesim, ale prosim te nedej se. Ja nedavno videla porad o hnusne chorobe s nazvem cysticka fibroza, projevuje se prave takovymi stalymi zanety hornich cest dychacich. Pokud ti ty horecky a zanety prijdou fakt divne, nech male udelat potni test. Nijak to neboli, vysledek je rychly. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.3.13 00:29

Také se přikláním k tomu testu plus alergo testy, zda malá není astmatik.

• Citovat
  • Upravit
1717
20.3.13 00:31

Jo, tak to mi říká doktorka taky, že to chytá od starších…jenže, do školky chodí jen nejstarší a právě kvůli neustálým nemocem tam od prosince nechodil. Prostřední je doma, ta nechodí nikam. Navíc už nechodíme ani mezi kamarády, naše výlety letošního roku jsou jen za doktorkou a domů. A to opravdu jen v akutních případech.

jdu si přečíst tu hrůzu, co to je zač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
20.3.13 06:35

Zakladatelko, asi jsi oko nezamhourila, vid? Zkus jeste konzultaci s MUDr. Honzikem na www.porodnice.cz. Za to nic nedas. Drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
20.3.13 10:39

Volala jsem doktorce, že už se mi to fakt nelíbí. Tak nám dala doporučení na Imunologii. Uvidíme, co bude dál. Teď zkusíme překonat zase ty horečky a budu doufat, že se z toho zase nevyvine zánět průdušek a že už je to snad poslední viroza a bude klid.

Na tu cystickou fibrozu se prý dělají všem miminkům testy už v porodnici. Teda říkala kamarádka, tak tomu budu věřit :)

Ale i tak díky. Asi jsem byla v noci hodně zdeplá, že jsem založila diskuzi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
25.10.13 06:42

Ahoj zakladatelko, tak jak jste dopadly s testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí