Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte všem,
píšu asi spíš ze zoufalství…
roční dcera (třetirozená) je od narození stále zahleněná. Občas to bylo lepší, ale trvalo to vždy jen pár dnů. K zahlenění se také od narození měsíc co měsíc přidávají teploty a někdy až horečky. Odsávám, stříkám Sterimar, Vincentku…už ani nevím, kdy jako prevenci a kdy k úlevě.
V prosinci dostala malá ATB na silný zánět průdušek. Po dobrání ATB byla necelý týden dobrá a zahlenění se objevilo znovu. Znovu přišly teploty. Ty trvají vždy 3-4 dny pak jen zůstává to zahlenění. Za další měsíc znovu teploty. Začátkem března místo teplot opět vysoké horečky - opět silný zánět průdušek, znovu ATB. Po týdnu bez teplot, zahlenění zmizelo na 2 dny, ale ještě ATB ani nedobrala a zahleněná už je zase. A teď, dopr* jdu za ní, protože pořád pokňourává ze spaní a ona už má zase horečku
ATB měla naposled v neděli ![]()
Už jsem zoufalec, tohle přece není normální…co to sakra může být? Mám chtít po Dr. nějaká vyšetření?
Děkuji za pomoc, pokud tedy nějaká je…
To mi je lito, ze mate takove trapeni. Jak mala jinak prospiva, ji dobre, pribira?
@teredes právěže celkem nic moc. Začala trochu víc přibírat, když jsem přestala kojit před 2 měsíci, takže v 10 měsících malé. Ale po posledním zánětu průdušek, resp. od začátku března to s ní jde z kopce. Já nechápu, že během 10 dní, kdy brala ATB dostala znovu teploty a znovu přišlo to zahlenění, aby teploty po 3 dnech ustoupily a za 3 dny se zase vrátily…
Vis, ja ti to napisu asi takhle. Ja mam taky treti dite. Nejstarsi chodi do skoly, prostredni do skolky, s miminkem jsem doma. Ty starsi dva porad tahaji domu nejake rymicky a mala to od nich chyta. Nese to teda malicko statecneji, i kdyz kasle a rymuje docela hodne. Jestli je tva mala citlivejsi, nedivim se, ze je stale zahlenena. Osobne si myslim, ze je to takhle i u vas. Jen mi prijde malicko divne, ze nezabiraji ta ATB. A ted napisu neco, cim te vydesim, ale prosim te nedej se. Ja nedavno videla porad o hnusne chorobe s nazvem cysticka fibroza, projevuje se prave takovymi stalymi zanety hornich cest dychacich. Pokud ti ty horecky a zanety prijdou fakt divne, nech male udelat potni test. Nijak to neboli, vysledek je rychly.
Také se přikláním k tomu testu plus alergo testy, zda malá není astmatik.
Jo, tak to mi říká doktorka taky, že to chytá od starších…jenže, do školky chodí jen nejstarší a právě kvůli neustálým nemocem tam od prosince nechodil. Prostřední je doma, ta nechodí nikam. Navíc už nechodíme ani mezi kamarády, naše výlety letošního roku jsou jen za doktorkou a domů. A to opravdu jen v akutních případech.
jdu si přečíst tu hrůzu, co to je zač…
Zakladatelko, asi jsi oko nezamhourila, vid? Zkus jeste konzultaci s MUDr. Honzikem na www.porodnice.cz. Za to nic nedas. Drzim palce ![]()
Volala jsem doktorce, že už se mi to fakt nelíbí. Tak nám dala doporučení na Imunologii. Uvidíme, co bude dál. Teď zkusíme překonat zase ty horečky a budu doufat, že se z toho zase nevyvine zánět průdušek a že už je to snad poslední viroza a bude klid.
Na tu cystickou fibrozu se prý dělají všem miminkům testy už v porodnici. Teda říkala kamarádka, tak tomu budu věřit ![]()
Ale i tak díky. Asi jsem byla v noci hodně zdeplá, že jsem založila diskuzi ![]()