Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky. Mám 8 měs.holku.Dr nám nasadila atb,mucosolvan.Je moc zahleněná. Má šílený kašel který jí trvá třeba 20 minut než zní vylítaj hleny, je to hrozný
Čekám kdy atb zaberou. Mohla bych jí i nějak jinak pomoct? Třeba zábal na prudušky? díky ![]()
Cibule s medem nakrájet promíchat s medem nechta zatížit, pustí to šťávu a tu dávat cca po 1-2 hodinách po lžicce.
Zápal na průdušky s teplého bramboru uvařeného ve slupce a rozmačkaného i se slupkou zabaleného do plátýnka či plenky a na hruď, přes ještě ručník.
Nebo tvaroh s česnekem, ale pozor, česnek nesmí přijít na holou kůži!!! Takže bych udělala tvaroh s česnekem, na plenu a tu plenu teprve na hruď a pak přes ručník.
V lékárně prodávají psí sádlo, to je dobré na kašel.
Nebo cibulovo mahoránkový výluh (do hrnečku přelít vroucí vodu, na kolečka krájenou cibuli a 1-2 lžičkami majoránky, louhovat 5-10 min. Pak scedit. Po vychladnutí přidat lžičku medu a připravovat vždy čerstvý.
Držim palce ![]()
Mucosolvan je úplně k ničemu. Malej ho bral týden a absolutně zbytečně. Žádný zlepšení, chrmlal pořád stejně. Já mám na kašel osvědčený jitrocelový sirup, teď mám zrovna virózu, takže ho beru a oba po něm začneme vykašlávat spolehlivě ještě tentýž den.
Jo, ještě jitrocelový sirup, na ten jsem zapoměla, ten je taky dobrý ![]()