Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj (omlouvám se za anonym, ale kdyby máma věděla, zabije mě)Mám takový dost hloupý dotaz, ale stejně se zeptám
. Jde o tohle: mám dioptrické brýle a měla jsem i dioptrické sluneční, jenže ty se mi včera rozbily
. A zítra jedu přes půl republiky na návštěvu k rodičům na víkend a podle všeho by mělo být krásně a slunečno. No a já teď řeším, jak na to
. Nové sluneční dioptrické mi samozřejmě do zítra nikdo neudělá a jen stínítko mnohdy nestačí. Stalo se vám to někdy, ocitly jste se ve stejné situaci?
Napadá mě jen jedna možnost, vzít si na dioptrické brýle brýle sluneční
sice budu vypadat jako tydýt
, jen těžko říct jestli to bude vůbec držet, že.. Poradíte něco?
Zalezi jaky mas ty dioptricky, ja mam sirsi plastovy vyrazny obroucky a pres ty bych slunecni nenacpala
Ale bracha mel min vyrazny bryle a na nich kolikrat wayfarerky a videt to nebylo. Nicmene predpokladam, ze nejde o paradu, ale o ucel, tak bych sehnala velky slunecni bryle a normalne bych to pres dioptricky nacpala.
![]()
Sluneční klip, co můžeš na brýle připevnit?
https://www.google.cz/search?…
@Anonymní píše:
Ahoj (omlouvám se za anonym, ale kdyby máma věděla, zabije mě)Mám takový dost hloupý dotaz, ale stejně se zeptám
. Jde o tohle: mám dioptrické brýle a měla jsem i dioptrické sluneční, jenže ty se mi včera rozbily
. A zítra jedu přes půl republiky na návštěvu k rodičům na víkend a podle všeho by mělo být krásně a slunečno. No a já teď řeším, jak na to
. Nové sluneční dioptrické mi samozřejmě do zítra nikdo neudělá a jen stínítko mnohdy nestačí. Stalo se vám to někdy, ocitly jste se ve stejné situaci?
Můj příspěvek, jsem řidička, mám brýle a dokonce se mi někde válí i sluneční dioptrické, ale nikdy jsem je za volant nevzala… nemám bez nich problém.
Jednu dobu jsem měl klasický dioptrický brýle a přesto jsem si koupil jen nasazovací sluneční, který šli nasazovat a sundavat.
Kámoška to takhle dělá, přes dioptrické dá sluneční ![]()
já si na řízení beru čočky, pak sluneční nejsou problém - pokud máš kontaktologa po ruce, měl by ti vhodné čočky vybrat na počkání
Řídit se dá i bez slunečních brýlí, ale určitě je fajn je mít. Hlavně je dobré mít na řízení brýle polarizační, aby odfiltrovali odlesky třeba z mokré silnice. Takže cesty bez slunečních brýlích bych se nebála, ale spíš bych přemýšlela, jaké si pořídit nové:-)) Já mám sluneční brýle s polarizací od Optiscontu a mám na ně doživotní záruku, takže kdyby se mi stalo to, co tobě, jak za dvě kila dostanu ty samé brýle nové.
Nenosíš čočky? Jinak sluneční přes dioptrické se jako nouzovka dají použít také. Potřebuješ v tom autě někoho oslňovat, že nechceš vypadat jako tydýt?:)
@Magdaleeena To mě taky napadlo, ale neměla jsem k tomu moc důvěru. Ale manžel mi dnes právě toto přinesl
a úplná pohoda
takže jako nouzovka to jistě poslouží dobře.
@analoja Určitě dobrá volba, ale já bych si nedokázala nic dát do oka, úplně mě to děsí
![]()
@Julie12345 Díky za rady, třeba v budoucnu zainvestuji ![]()
@The_Assassin čočky né. Nepotřebuji, jen že bych si připadala divně, no
ale hlavně jde o praktičnost, to je jasné.
Jinak ono se to dá koupit u některých brýlí i přímo k nim, je to na magnety a vypadá to krásně. Já měla tedy poměrně drahé brýle, ale snad dá pořídit i u některé levnější varianty. Jen pozor - já jsem měla tendenci při odkládání zapomínat..
Ahoj (omlouvám se za anonym, ale kdyby máma věděla, zabije mě
)
Mám takový dost hloupý dotaz, ale stejně se zeptám