Brzké večerní usínání čtyřletého dítěte, dá se nějak posunout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
291
3.5.25 21:07

Brzké vecerni usinani

Ahoj, mam skoro 4leteho prcka. Od mala usina kolem 20h.
Ted prestal spat po obede (mame zatemneno, doma se zdrzujeme jen na obed, jinak porad nekde litame, nepomuze kdyz lezim s nim, odejdu, neusne ani v aute). Od te doby usina uz v 19h a vstava v 5:30.
Zkousela jsem davat spat pozdeji, ale vzdycky vstane stejne. Jde mi o to, ze uz v 18h jsme doma, udelam veceri, koupani a v 19h spi.
Vim, ze deti nejsou na baterky, ale prijde mi to fakt brzo, byt kazdy den v 18h doma, kdyz je ted jeste leto a krasne. Treba z vyletu musime odjizdet uz v pul pate, kdyz jsme nekde dal, abychom byly vcas doma.
Pokud se stane, ze se nekde zdrzime dyl tak je to protiva a doma nas ceka sileny hysterak a rano vstane stejne a cely den je to protiva, protoze v noci spal mene hodin a pres den zase neusne :D
Moje otazka zni Jak to mam kurna posunout? :)
Jeste dodam, ze ukladam odpo kolem 12h, zkousela jsem i kolem 14h, ale neusne.
Diky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.5.25 21:14

Tak má teď svůj režim. Když se budeš snažit mu to posouvat, tak mu můžeš pěkně rozhodit noční spaní. ;)
My jsme plánovali delší výlety na dopoledne s tím, že nejpozději ve 3 se odjíždělo, aby si dcera zdřímla v autě. To bylo jediné místo, kde usnula. A nebo tomu přizpůsobit výlety a buď to vyřešit prodlouženým víkendem s přespáním a nebo nejezdit tak daleko a opravdu to přizpůsobit dítěti. Nebo třeba být někde do večera a pak ho nechat spát v autě. Možností je spousta… Prostě přizpůsobit to dítěti a ne mu rozhodit režim.

• Citovat
  • Upravit
3046
3.5.25 21:30

Souhlasím s příspěvkem nade mnou, dítě se velmi rychle vyvíjí a snad vám pár týdnů, max. měsíců tak moc nepokazí život, že ty odjezdy z výletů a podvečerní návraty domů nezvládnete! Vždyť už o prázdninách nebo s podzimem může být zase režim dítěte jiný.. U nás je to podobné, a to už mám děti starší, ale dbám na pravidelnost, kromě občasných výjimek držím režim a prostě jsme do 19hod. doma, aby kolem 20. šly spát.. Občas porušíme, ale to není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
3.5.25 21:40

Nijak, tyhle prechody jsou naprd, časem třeba vydrží být vzhůru déle a zase se to posune, do té doby je lepší to vydržet než s tím dělat brikule.
Nebo jak už někdo psal, zůstaňte déle a může spát rovnou v autě :nevim: Neusnu v něm ani večer? Pokud máš dítě, které usíná pouze v posteli, tak to je blbe no, to ti asi nezbyde než vydržet.

Příspěvek upraven 03.05.25 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
3.5.25 21:45

Musím upravit příspěvek, protože jsem popletla věk dítěte :mrgreen:
Nechala bych dítě usnout v autě cestou z výletu.
Chodí do školky?

Příspěvek upraven 03.05.25 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
3.5.25 21:46
@kavenka píše: Více

No nevím, o kterém diteti píšeš ty, ale zakladatelka píše o 4LETÉM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
3.5.25 21:50
@Beruska999999 píše: Více

Ježiš no jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
3.5.25 21:57

Psala jsem ted usina brzo, ale vlastne je to uz pul roku :D od mala drzime rezim, porusili jsme ho snad 4× a vzdycky se ridime podle spanku ditete. V aute by cestou domu spalo, ale pri prenosu se probudi a pak usne za x hodin, to mame vyzkousene :)
Nejsem z tech matek co mysli na sebe a chce kvuli sve potrebe, abych mphla nekde trajdat menit rezim, to ne ;) spis me zajimala zkusenost nekoho, kdo to tak mel take a kdy se to zmenilo (vim, ze kazde dite je jine). Jen bych obcas byla nekde treba do sedmi :D tak se ptam na zkusenosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
3.5.25 22:00

@Pavlas.1991 u syna se to změnilo se školkou. Ale ne o moc :mrgreen: začal spát po 8 hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
3.5.25 22:04

@kavenka ano chodi. Tam taky neusne, kdyz jde domu po o tak doma taky ne. Pritom je unavene a vecer usne jeste driv :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
3.5.25 22:05

Obcas me to mrzi, trebs kdyz mela skolka akci od 18h a my tam nemohli byt. No asi nezbyva nez vydrzet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
3.5.25 22:11
@Pavlas.1991 píše: Více

My jsme taky dřepěli doma :lol:
Občas usnul třeba v půl 5 a dal si fakt jen půl hodinky, ale pak šel večer spát až po 11hod a ráno stejně vstal v 6.30 a ještě k tomu byl protivnej.
Zlomilo se to až kolem 6 roku. To by zase běhal venku až nevim do kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4606
4.5.25 13:13

@Pavlas.1991 u nas je to uplne stejne jak u vas, nespi teda pres den od necelych 3 let, ted mu jsou 4 a usina mezi 18:30-19 a vstava mezi 5.-6. Drzi se ho to vic jak rok.. ale ja jsem teda spokojena, mam k tomu jeste mladsiho, ktery ma stejnou vecerku jak on a praci, takze mam vecer klid na praci, cviceni i domacnost. Posunovat jsem kdysi zkousela a nema to cenu, jemu je jedno, v kolik usne, budi se ve stejny cas a pak mu akorat chybi ta hodina spanku a je protivny. Pokud usne pres den v aute, tak usina kolem 20:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí