Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při braní HA je měřit tepltou blbost, protože HA ovlivňuje hormonální hladiny a tím pádem i BT… Dalo by se říct, že HA simuluje rannou fázi těhotenství, kdy tělo přestane produkovat zralá vajíčka, aby nedošlo k vícečetnému těhotenství s rozdílným gestačním stářím.
Navíc jednorázové změření teploty nemá absolutně žádnou vypovídající hodnotu.
Už jsi nahlodaná, bojíš se, tak testni, ať máš klid, ale náladovost bych přičítala spíš té HA, já takto brala HA několik let, furt tu samou a v pohodě a posledních 6m braní před vysazením, šílené nálady, vzteklost kvůli každý pitomině a pak vysazení a úúúleva.
suhlas s gladys. HA ovplyvnuje teplotu, jednorazove zmeranie nic neznamena. ak si v strese, radsej testni. ![]()
Souhlasím s holkami a myslím že právě ta HA způsobuje zvýšení té teploty ![]()
Jj, HA způsobuje zvýšení teploty. Když jsem ji ještě brala, tak jsem to taky zkoušela měřit. (Při braní HA jsem mívala BT 37,1- 37,2) Teď mám před OVU 36,5-36,6 (když je stres tak víc) a po OVU 36,8 - 37,00
Ahoj,

omlouvám se za anonymitu, ale pár lidí mě tu zná a nechci dělat rozruchy.
Beru antikoncepci Softinelle asi tři měsíce, předtím jsem brala jinou.
Pohlavní styk jsme s přítelem měli ještě minulý cyklus, což je už asi měsíc a půl .
Já se nijak nepozoruju,protože spoléhám na antikoncepci, ale začalo mě tlačit poslední dobou v podbříšku a dost se mi mění nálady. Příjde mi to trochu dívné, tak jsem si ráno změřila bazální teplotu a měla jsem 37,1.. To jsem měla, když jsem otěhotněla, ale to jsem samozřejmě HA nebrala a většinu cyklu jsem měla 36,6-7… teď teda přemýšlím nad tím, jestli se dá naměřit bazální teplota i při HA, nevím jestli jít pro test. Ms mám dostat příští týden, ale to mi asi moc nepomůže, když beru HA, tak jí můžu mít i při těhu. Myslíte, že změna HA mohla způsobit selhání antik. a je možné mít bazální tepl. při Ha 37,1?
Děkuju za názory a odpovědi, pokud tu někdo otěhotněl přes HA, tak jak jste to holky poznali ?