Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Já ji brala 2 roky a fungovala
Byla jsem s ní spokojená a chci ji opět ![]()
@Monika_1192 píše:
AhojJá ji brala 2 roky a fungovala
![]()
Byla jsem s ní spokojená a chci ji opět
Já dřív brala Pramino, teď tedy tu Vreyu.
Ale celkem mě zaskočilo to, co se píše v letáku a mám pochybnosti jestli ji nevyměnit…
@simuk no jako je to na tobě, ale já s ní neměla nejmenší problém
Tady u nás na malém městě ji předepisuje gyndař snad všem holkám a všechny v pohodě… ![]()
Mě vždycky gynekoložka říkala, ať jse moc neviděsím když budu číst příbalový leták a brát to s nadhledem, že to tam výrobce musí a chce napsat skoro vše, aby jse vyhnul případným žalobám. Já v mém letáčku mám napsano (popř. smrt…)
Zakladatelko
Neboj, je to opravdu antikoncepce, i když se nejvíce používá právě u žen trpících na akné (hlavně v pubertě, ale i později)
Je to to samé jako Diane 35 (starší HAK), co se doteď předepisuje hlavně na léčbu akné, ale taky je to antikoncepce.
Barča ![]()
neboj neboj, je to klasická běžná antikoncepce s antiandrogenním účinkem (takže se používá u těch, které mají např. akné, hirsutismus). Antikoncepční účinnost má stejnou, jako ostatní přípravky!!!
Ahojky, já jsem tuto HA brala několik let a naprostá spokojenost (žádné vedlejší účinky). Především bez ztráty chuti na sex - ba naopak, byla jsem při ní neustále při chuti!!! Trošku jsem se po ní možná nafukovala před menstruací, ale nic výrazného. Pleť supr a zlepšila se mi kvalita vlasů (mastnota). Bohužel mi jí doktor asi po 4 letech doporučil změnit kvůli vysokému obsahu hormonů (není moc dobrá na játra). Od té doby se mi nepodařilo najít lepší :-/
Ahoj, chtěla bych se zeptat na tuhle antikoncepci…5 let jsem žádnou nebrala , děti nemám a můj obličej a vlasy hrůza děs.....pomohla vám??? Na nežádoucí chloupky , mastnotu , akné a podobně???
Díky za jakoukoliv reakci jsem s toho dost zoufalá.....
Dobrý den,
mám antikoncepci Vreya, kterou mi předepsal gynekolog. Nicméně v příbalovém letáku čtu, že má mimojiné antikoncepční účinek, ale že by se neměla používat pouze jako antikoncepce, ale je určena na léčbu akné aj.
Používáte i jinou ochranu?? Na tohle mě doktor neupozornil, že by měla nějakou nižší antikoncepční účinnost než jiné hormonální antikoncepce.