Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer ![]()
Potřebuji radu. Chci upéct buchtu-klasický perník. Nemám klasický olej, pouze olivový, můžu použít? Nebo nahradit něčím jiným. Moc děkuji ![]()
@LuSof píše:
Hezký večer
Potřebuji radu. Chci upéct buchtu-klasický perník. Nemám klasický olej, pouze olivový, můžu použít? Nebo nahradit něčím jiným. Moc děkuji
Použít můžeš, ale je možné, že to bude chutnat jinak. V některých receptech to není ideální. Naopak mám třeba recept na mrkvovou bábovku, kde je výslovně olivový olej, a je výborná.
Koláče s olivovým olejem se dělají, ale nedávala bych do toho perníkové koření - dej do toho citrovnou šťávu a kůru přípaně jestli máš sladší bílé víno.
Já teda myslím, že to bude chutnat asi v podstatě stejně
My se doma snažíme živočišné tuky minimalizovat a kvalitní olivový olej funguje dobře i ve sladkém
![]()
Záleží jak jste zvyklí…
Kdo běžně používá jen olivový olej, tak mu to v buchtách nepřijde už divné.
Já když začínala používat oliváč, tak jsem v každém jídle cítila tu aromatickou chuť.
Po 3 letech už ani oliváč v jídle nepoznám ![]()
Moc s olejem nepeču, ale asi jsem ho už do buchet taky použila a nepřemýšlela jsem absolutně nad tím, že je olivový ![]()
Já jednou upekla bábovku s olivovým olejem a nikdo ji pak nechtěl. Olivový olej má výraznou chuť.