Bude chyba přestat zdravit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Přesně z těchto důvodů je potřeba si před koupí jakékoliv nemovitosti, i kdyby šlo o prťavou pidi garsonku, zjistit co nejvíce přidružených okolností. A to i za cenu, že bych měla zvonit na každý byt v domě a vyptávat se cizích lidí.
Stáří s sebou automaticky nenese ctnostný charakter, moudrost, slušnost, normalitu v oblasti duševního zdraví atp.
Botník bych na chodbě neměla z důvodu ochrany vlastního zdraví či života v případě vypuknutí požáru. A další věc je, že bych s takto vyšinutými sousedy měla obavy nechávát cokoliv bez dozoru, co se týče ničení mého majetku.
Nezdravila bych a v případě nutnosti bych se i za cenu prodeje a koupě jiného bytu raději odstěhovala.
Původní majitel nejspíš moc dobře věděl, proč se bytu zbavuje. Ze zdravení každého už jsem také vyrostla.
- Citovat
- Upravit
Hlavně já se provinila jenom tím, že jsem koupila byt o který měli také zájem, mrzelo mě to, ale ted jsem už naštvaná a cítím se bxt ponižována. Jinak v bytovce se i s nějakými staršími lidmi kamarádi, nenávidí jenom mne kvůli te koupi. Snazi se to na všechny přenášet, ale lidem je to naštěstí jedno. Botník už teď nechám vevnitř, bála bych se, ze nam tam daji neco do bot. Nemela jsem vubec ustupovat a uklizet ho jako jediná. To samé s parkováním, vyhodili me jinam, pry je u nás před bytovkou málo místa, tak at to nechávám dál a dojdu. Asi je na čase dat hlavu nahoru, z nich udělat vzduch a hlavně jejich další požadavky ignorovat. I kdybych je zdravila jak sluníčko a pekla jim každý den koláč, nikdy se to nezlepší.
- Citovat
- Upravit
Ted přemýšlím co syn? Je mu 10, odpovídají mu taky hnusne. Boji se jich. Starý pán si vždycky někde stoupne na chodbu a hypnotizuje ho. Zase nechci učit dítě nezdravit, ale stejně to uvidí u mě.
- Citovat
- Upravit
Když synovi řekneš, že tyto zdravit nemusí, dáš mu nejlepší školu do života. A to tu, že si nemusí nechat kálet na hlavu od lidí, kteří jsou na něj hnusní.
Z toho bys měla zakladatelko pomalu vyrůst nebo dřív či později narazíš na někoho, kdo tě úplně zadupe.
Nemyslím to zle, ale máš trošičku pokřivené myšlení v tom, že se za každou cenu musíš chovat ke všem slušně, i když ti ostatní můžou dlouhodobě ubližovat. Nepřenášej tohle na syna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Projdi si nějaké asertivní techniky a naučte se je. Slušnost a to, že si nenecháš od ostatních škodit, jde ruku v ruce.
Slušnost nerovná se nechat si v životě všechno líbit.
Příspěvek upraven 19.07.25 v 08:29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych se jich normalne a slusne zeptala, co jsem jim udelala, s cim maji problem. At to teda pojmenujou a reknou ti to do oci. A pokud by delali blbe, ze zadny problem nemaji, co si to vymyslis, tak bych odpovedela, ze to jsem rada, ze z jejich chovani vuci tobe a synovi sis myslela neco jineho a ze je moc dobre, ze se tedy vztahy muzou znormalizovat na nejakou zakladni, mezilidskou slusnost.
Ohledne parkovani, jestli tam ti ludi nemaji svoje placena, blokovana mista se znackou a spzetkou jejich auta, tak se nenech omezovat. Kdo driv prijde, ten driv mele a dal od baraku parkujou ti, na ktere uz volne misto nezbyde. Tohle je bezna praxe na vsech sidlistich.
A kdyby v tom chovani a buzeraci a pasivniho deptani tveho syna pokracovali, dosla bych za nimi znovu a znovu bych se, tentokrat hodne durazne, zeptala, co maji za problem. Klidne obden bych na ne zvonila a dala jim ochutnat jejich vlastni medicinu. I o zvonek bych se jim oprela, kdyby nechteli otevrit. A rozhovory bych si nahravala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 asi tak a v případě, že se na to zakladatelka necítí, tak bych sebou k těm jednáním někoho přizvala… Nejlépe 190/120…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za reakce, moc me vaše názory pomáhají. Vim, jsem strašpytel, bojim se konfliktu, tak raději ustoupím. Neni to dobre, musim na tom zapracovat. Plus toto je na městysu 1000 obyvatel, tak si představte ty rentgeny a drby tady. Nemam resit kdo si co pomysli, ja nic neudělala a mam se umet za sebe postavit, vim, ze jsem nemela ustupovat, zkoušeli co vymysli dal. Doufala jsem, ze ustoupím a ono si to sedne. Nesedlo. Parkoviště je veřejné před domem u silnice. Parkuji tam všichni, ja pry nesmím, ze uz neni potom misto. Proste kdo driv prijede, ten parkuje. Ja truhlík parkovala u vedlejšího domu aby byl klid
- Citovat
- Upravit
Za to se neomlouvej, není to chyba, prostě jsi nečekala takovou dávku zloby. Vyjdi z toho, co můžeš změnit teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych je zdravila dál, pusa ti neupadne. Když je zdravit nebudeš, budou mít další důvod tě pomlouvat, že neumíš ani pozdravit a ještě dáváš špatný příklad synovi, že také nebude zdravit. Nezdravila bych je jedině, kdyby mi neodpověděli. Botník bych si na chodbu vyndala zpátky, když ho tam mají všichni, a pokud jim vyloženě nepřekáží. Kdyby něco namítali, tak bych jim řekla, že ho tam mají také a víc bych se s nimi nebavila. Nediv se, že tě nemají rádi, když jsi jim vyfoukla byt před nosem. To naštve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rosebery píše: Více
To mas pravdu. Ja se porad cítím jakoby zahanbena, neslušná, ze je nebudu už zdravit, mam to nejak divne v sobě vsechny zdravit, na druhou stranu uz me to ustupování a před nimi a zdraveni strasne ponižuje, takze ukázat synovi, ze nemusi zdravit, kdyz to dál nejde bude pro něj osvobozující do budoucna. Aby nedopadl jako ja. Mas pravdu, nesmím to svoje chování přenášet na syna. Dekuji Ti moc za názor a nastaveni zrcadla ![]()
- Citovat
- Upravit
Tohle je těžký já zdravila sousedku 14 let no odpověděla snad 3×
ted už roky neodpovídá, přestalo mě to bavit a nezdravím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše: Více
Přesně takový typ sháním. Klidne napořád.
Vím, ze kdybych mela přítele/manzela - nedovolili by si nic. Využívají toho, ze jsem mala drobna ženská sama s klukem.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Zlu se neustupuje.
Co by asi tak mohli udelat tvemu synovi?
- Citovat
- Upravit
U botniku bych se bala, ze starousedlici budou vedet, kdy ma prijit kontrola, vse schovaji a vam nic nereknou.