Bude chyba přestat zdravit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Eemii píše: Více
Je to zajímavé téma. Já osobně nerozumím tomuto popsanému a zde vícekrát opakovanému postoji, není to spíš falešné než slušné?
Když už je dnes moderní se na vše ptáme AI, tak tu máš odpověď:
Pozdravit cizí lidi je projevem slušnosti a zdvořilosti, který vyjadřuje úctu a dobré úmysly. Je to jednoduchý způsob, jak ukázat, že si druhého člověka vážíte a respektujete jeho přítomnost.
Jak se to slučuje? Vždyť pokřikovat něco do étéru, říkat nevraživě „Dobrej.“ nebo zdravit a myslet si u toho něco sprostého, to se přece přímo vylučuje s podstatou pozdravu. Není to teda spíš správně je nezdravit? Nebo je přednější falešná slušnost na oko?
A zakladatelka by se jinak starochů neměla bát. Jsou drzí a na hrubý pytel patří hrubá záplata, neplatí, že proto, že jsou to důchodci, se k nimi má z principu chovat slušně, to je taky další ptákovina stále opakovaná ve společnosti. Budou respektovat jen sílu, slabost a ústupky určitě ne. Botník na chodbě být nemá kvůli požáru (a je to fakt důležitý, zeptejte se nějakého hasiče proč), jak tu zaznělo, tj. by ho měli dát pryč všichni. Jsou za to, myslím, i pokuty.
- Citovat
- Upravit
@Gituš píše: Více
Když její aktuální chování plyne z dětství, ze zážitků, co má za sebou, z výchovy - jsem hodná holka, nikomu neodporuju, už vůbec ne „starším“, které mám uctívat atd., tak neplyne z toho právě i ten pocit, že je má zdravit, aby byla slušná holka a aby náhodou nevypadala, že je nevychovaná? Jaký je rozdíl mezi tím být povinně a hraně slušná a hlavně nahlas zdravit jak Péťa Bajza, a tím, že byla špatně vychovaná, aby nikomu neodporovala, starší uctívala a jen poslouchala? ![]()
- Citovat
- Upravit
Víte, já normálně nejsem taková srágora jako s těmi sousedy vedle. Ale tady jsem z nich chytla už nějaký stres. Ja jsem třeba kvůli tomu botníku oponovala, ale chlap po mne vyběhl. Ptala jsem se ho slušně proč ja ho mám uklidit kdyz oni ho maji všichni dal venku. Jenomže na to nemel žádnou normální odpověď, tak vystartoval. Nic mne sice neudělal, ale kdyz se po vás někdo rozběhne - i když mu je skoro 80 a stoji cely brunátný 15 cm od vas se zatnutými pěstmi neni to nic moc. Proste jsem se stáhla. Neni to tak, ze by mne řekli uklid botník a ja ho hned beze slova uklidila. A majitel jim čekal pres 3 měsíce na prodej než se vymáčknou, jenomže oni chtěli nakonec byt za směšné peníze. Tak se potom naštval a dal veřejný inzerát a byt byl hned pryč za plnou cenu. I tak to byla dobrá koupě. A ted si rvou vlasy, ze byt nemaji, ale je to jejich chyba. Ja byla na prohlídce bytu, vzala si 24 hodin na rozmyšlenou a hned jsme si potom podali ruce. Dnes jsem nad tím přemýšlela - je jim skoro 80, je to hrozne, prosim, nechci at to vyzní zle - ale cas to potom vyresi. A kdyz ne a to jejich nenávistné žezlo vezmou jejich děcka či vnoučata, tak byt prodam a pujdu jinam. Kdyby jim bylo 40, uz jsem pryc dávno. Takhke mam sanci, ze se dočkám klidu. Se zdravením se ještě rozmyslim, starý pan je ted prý v nemocnici, spadl někde v lese, tak pani je asi u deti svých a nejsou tu. Dekuji všem za názory.
Po této diskuzi to vypadá, ze zůstanu spis taktik a budu zdravit dal. Botník na chodbu nedám, ať nám něco nedají do bot, ale v ostatním ustupovat už nebudu. Budu sušit prádlo v sušárně jako všichni, budu parkovat tam kde všichni atd.
- Citovat
- Upravit
Jezis zakladatelko, koukam, ze se to pekne kupi. Takze jeste ti i zakazuji susit v susarne.
Hele ja te chapu, taky jdu nerada do konfliktu, ale zas odsud podsud. Musis nastavit hranice. Vidis, ze si se vsim ustoupila a jak se jejich chovani zlepsilo? Nijak. Vy.ser se na ne. Pokud ti to neva, zdrav je, ale klidne jen vracej to jejich “dobrej”, parkuj u baraku! Sus pradlo v susarne. Nebo si myslis, ze by zasli tak daleko, ze by ti objeli auto klicem nebo roztrihali povleceni?
Tomu se mi nechce verit.
Moc jim to usnadnujes a sobe zbytecne komplikujes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No, dědula je jistě blahem zkroucenej, že se ho bojíš. Jeho chování už ale dost překračuje meze. Já bych se asi začala smát a doporučila mu aby se hodil do klidu, jinak ho klepne pepka. Teď máš tedy od nich chvilku klid, tak popřemýšlej. Každopádně se nenech šikanovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je teda sila, ten popis, jak po tobe vystartoval. Ja vim, ze je to tezke a musela jsi z toho byt uplne konsternovana, v takove situaci si sama zena asi netroufne jit do prime konfrontace. Chovej se dal, jak popisujes, je to naprosto bezne vyuzivani bydleni s prislusenstvim jako suseni pradla nebo parkovani. Kdyby meli i nadale tendenci te sikanovat, zkus taktiku „psich oci“, bezvyrazne, ale uprene se jim divej do oci a kdyz skonci s nejakou svou litanii a budou cekat na tvou reakci, beze slova se otoc a odejdi a na nejake jejich pokrikovani nereaguj. Ja se svou povahou bych jim asi jen rekla: Nashledanou, taky jsem vas rada videla. Ale lepsi je to vydrzet a nerikat vubec nic. A takhle to delat pokazde. Bez odezvy, bez toho, ze by ses jimi nechala vtahnout do nejake vymeny nazoru. Mozna bych si je i parkrat nahrala a na nejblizsi schuzi to mela v zaloze. Protoze bych se na tu schuzi pripravila a prede vsemi ostatnimi bych popsala situaci s nimi, jejich buzeraci a sikanu, kdyby to popirali, tak vytahnout mobil, ze muzes kousek jako ilustraci pustit. Ze sis to nahrala, protoze jejich chovani je uz hranicni, a ze nez s tim pujdes na obecni urad podat na ne oficialni stiznost, chtela bys to vyresit nejdriv v ramci obyvatel domu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
To víš, že jo… hotový intelektuální gigant ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Birgitka píše: Více
Promiň, vůbec nerozumím tvé otázce, asi si sedím na vedení 😅
- načítám...
- Citovat
- Zmínit