Bude chyba přestat zdravit?

Anonymní
18.7.25 22:38

Bude chyba přestat zdravit?

Ahoj, promiňte za anonym. Prosim o radu. Před rokem jsem koupila maličký byt, žiji tam sama se synem. Bohužel sousedi - starý manželský pár cca 75-80 let nás nenáviděli ještě předtím než nás vůbec poprvé videli. Původní majitel bytu mně později řekl, že ho před koupi několikrát kontaktovali, chtěli byt pro jejich příbuzné či známé, ale chtěli snížit výrazně cenu. Ja koupila za to co si majitel řekl, ani jsem nevěděla, že jsou jiní zájemci. Když už byla podepsána smlouva, chodili za ním, at ji zruší, že mě přeplatí. Majitel neuhl, neměl je moc v lásce. Můj malý syn se sousedů boji, zle na nás koukají. Ja je vzdy pozdravila, oni sice odpověděli, ale s odporem. Synovi to samé. Vedle v bytovce navíc ještě bydli jejich dcera s rodinou, zaujmuli stejný postoj, ale aspon o něco lepší než ti stari a kromě jejich dcery mě aspon nepomlouvají. S nikým jiným z bytovky problém nemám, právě naopak, mám tam jenom fajn nebo neutrální sousedské vztahy a lidi mne spíš vyjadřují podporu, protože to vidí. Ty staré sousedy už nechci zdravit, ponižuje mě to. Myslíte, ze je to dobry nápad? Většina lidi mne rika, ze by je nezdravila uz dávno, ale jsou i takoví co mne radí, ze jsem mladší a mam zdravit a že je to taktický tah. Mne je 40. Nevim no, už mne ten pozdrav začíná jit spatne pres pusu. Řeknete hezky dobry den a oni na vás skoro zakřičí “dobrej!” a cítíte nenávist, zle pohledy. Zakázali mne například mít botník na chodbě (dřív tam normálně byl), tak jsem ho uklidila dovnitř, oni ho tam mít můžou dál atd. Je toho vic - včetně parkování, úklidu.. nechci se hádat, stejně to neumím. Potkávám je naštěstí jenom tak jednou dvakrát týdně. Zneužívají toho, že jsem sama s malým a že se jich bojím a ustupuji. Nevim jak dál. Ted po roce už si myslim, ze diky nezdraveni budu mit treba větší klid. Proste je konecne vypustit a zcela ignorovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4153
18.7.25 22:45

Ja bych zdravila naopak s usmevem a pranim hezkeho dne. Podle me jim das jen dalsi prilezitost k pomluvam. Botniky nesmi byt na chodbach z duvodu pozarnich predpisu, neslo spis o tohle? U nas taky nic nesmi byt a nasi museli dat botnik pryc po 30letech. Ono je to snad roky drzet nebude. Pokud vylozene neskodi, zdravila bych a pekla na ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
18.7.25 22:45

Nezdravila bych už dávno a bude mi jako tobě. Ostatně dřív, když byli kluci malí, jsme bydleli v bytovce a baba pod nama prudila furt kvůli hluku. To bylo první, co jsem přestala dělat, zdravit ji. Se zbykem sousedů jsme měli super vztahy a s některými se vídáme dodnes (a to už je to pár let co jsme se odstěhovali). Ono se snadno každému říká že je to slušnost atd a že se přece nesnizim k tomu nezdravit, kdo nezažil, nepochopi. Jo a být tebou, botník dám ráno zpátky. Držím palce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
18.7.25 23:11

Jestli mají sami botník na chodbě, tak bych svůj neuklízela a taky bych je nezdravila, když ti to je proti srsti. Nějak nevidím smysl v dělání si násilí kvůli lidem, kteří za to nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.25 23:22
@tini píše: Více

Cela bytovka - kromě mě botníky má a vždycky je tam i všichni meli včetně dřívějšího majitele mého bytu. Šlo o buzeraci z jejich strany. Ja jsem slabá, bojim se, že něco provedou synovi, tak jsem vzdy raději ustoupila. S úsměvem jsem je zdravila dlouho, ale vždy po mne pomale zarvali to jejich “dobrej!” Zkratka žádná změna bohužel. :,(

• Citovat
  • Upravit
5136
18.7.25 23:39

Nezdravila bych a botnik bych dala zpatky pred dvere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
19.7.25 00:55

Ignorovala bych je, nezdravila a botník vrátila zpět. Prostě bych dělala tak, že je nevidím, neslyším… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9020
19.7.25 01:13

Nezdravila bych je. Sice v domě. Už taky nezdravíme jednoho přímého souseda, který nám dělá zle. Hlavně na zahradě. Dřív jsme ho zdravili. Byla snaha o domluvu. Od doby stupňování jeho chování stop. Kdy se musela volat PČR, protože na zahradě střílel opilý. Děláme, že neexistuje. Bylo to i doporučení jeho dcer, že je nemocný, ať na něj kašleme. Ani ony se s ním nedokáží rozumně domluvit.

Jinak botník nesmíš mít v bytovce na společné chodbě. Na to jsou přece požární předpisy. V tom zas mají pravdu. Takže ten tam nevracej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33671
19.7.25 06:27
@Anonymní píše: Více

Ty botník na chodbě mít nesmíš, oni můžou? A to jako proč? Botník tam nemá co dělat, takže ten jejich by šel taky pryč. A nezdravila bych je, takový lidi mi za pozdrav nestojej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15162
19.7.25 06:28

Nezdravit, botník zpátky na chodbu a když budou prudit, poslat je do perdele. Uvidíš, jak se ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
19.7.25 06:31

Zdravila bych dál, jsem slušně vychovaná. S jejich odpovědí bych si hlavu nelámala, já jsem si svoje splnila. A botník bych vrátila zpět - buď ho uklidí všichni (bo požární předpisy) nebo ho tam budu mít taky.

A rozhodně bych ve svých právech neustupovala mrzutým staříkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.7.25 06:41

Nezdravila bych. Pozdravit staršího je slušnost, ne povinnost. Pokud se ten starší chová jak hovado, jde slušnost stranou.
Druhý problém je, že se jich bojíš a oni to vědí. Oni ti nemají co určovat, kde budeš mít botník, to může SVJ nebo družstvo. Zkus na sobě zapracovat, chovat se vůči nim sebevědoměji. Dá se to naučit, nacvičit. Osobně bych šla za někým z výboru a zeptala se na ten botník, a dala si ho zpátky na chodbu. Nenech se od nich buzerovat. To je voda na jejich mlýn.

• Citovat
  • Upravit
33671
19.7.25 06:48
@neumisa píše: Více

Tak to jsi asi jediná kdo by zdravil. Proč si kazit den s takovýma prudičema? Tím že je zdraví, a nijak se nevymezuje, jim jen ukazuje že se jich bojí, a pro klid si nechá natento na hlavu. A oni to moc dobře vědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15509
19.7.25 06:53

Botník bych si vrátila zpět, zdravit bych přestala, ignorace je na místě. Ať si klidně pomlouvají.
A kdyby měli nějaké blbé kecy, tak bych je na tvrdo poslala do pr.dele. A řekla bych jim klidně i, že majitel jim byt neprodal, protože je nemohl vystát. A že si za to můžou sami. Takže ať mi vlezou na hrb a dají mi pokoj. 8)
Na tyhle nic jinýho, než se ostře vymezit, nezabere …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
19.7.25 07:02

Nedělá bych něco co mi je proti srsti. Když budou mít kecy, tak bych se domluvila s bubulákem z fitka, jestli by u nich nezazvonil a nezeptal se, co mají s paní za problém, že to teda přišel vyřešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí