Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zdravím..syn(20 m) si nejraději hraje se mnou,tátou,a staršími dětmi,cca od 6ti let výš..se svými vrstevníky si hrát nechce,berou mu hračky a on z toho má záchvaty pláče a je vidět jak trpí..noční můra pro mě jít do dět.centra,na hřiště,on si sedne a hraje si,pozoruje děti,směje se,ale běda když se ho cizí dítě v jeho věku dotkne,nebo mu vezme hračku,je záchvat a nic a nikdo ho neuklidní..vyroste z toho?strašně si přeju aby byl rád mezi svými vrstevníky,podal jim ručku a hrál si s nimi..jsem z toho opravdu nešťastná..jinak cizích lidí se taky bojí,na hlídání být u nikoho nechce,ani s babičkou(tu vídá 1× týdně)
Ani tříletý děti si nedokážou hrát spolu, ale vedle sebe. Děti v tomhle věku se nedokážou vcítit do druhého, myslí jen na sebe. Je jasný, že ho víc baví si hrát se staršími, kteří ho nějak vedou a hru vymýšlejí. Bud v klidu s vrstevníky si bude hrát až tak okolo čtvrtého roku ![]()
Chová se úplně normálně - v tomto věku si spolu děti nehrají - jak píšeš ,spíš okrádají ![]()
To příjde až ve školce..
I tak se z něho možná vyloupne nespolečenstký tvor, ale to nejde nyní na 100%poznat..
mám 21.měsíční holčičku, chová se dost podobně, tedy s tím rozdílem, že hlídání babičky (přes den) není problém, naopak si to spolu užívají. Jinak chodíme na pravidelné cvičení, kde jsou děti, které zná a s těmi je to OK. Ale jak jdeme někam nepravidelně, tak brečí, když k ní někdo přijde a strká do ní a tak nebo si chce hrát s tím, s tím si zrovna hraje ona. Jinak je spíš takový typ pozorovatele, než aby se účastnila všech aktivit.
Jinak musím říct, že věkem se to zlepšuje, bylo to i horší.