Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zelvin pretoze moj chlap je blazon do kola takze nase dovolenka vyzera tak ze ideme niekam dal od domu a tam jezdime. Naposledy pred mesiacom na Slovensku a ak nahodou pojdeme k moru tak to bude cesta od nas k Baltu ![]()
@zelvin když můžu doporučit, moc se nepouštějte do restaurací přímo u vody, ceny jsou tam někdy opravdu šílené… kdekoliv v uličkách jsou malé pizzerie kde se dá dobře najíst a za mnohem nižší cenu. Koukejte pak i na to, kde sedí hodně lidí /domácích/, tam bude i dobré jídlo ![]()
Měla jsi diskusi že máte na jídlo na měsíc 2tisíce, tak na tu chvíli 15 je dobrý né, to máte skoro na půl roku
![]()
hezkou dovolenou
@Anonymní píše:
Měla jsi diskusi že máte na jídlo na měsíc 2tisíce, tak na tu chvíli 15 je dobrý né, to máte skoro na půl roku![]()
![]()
![]()
hezkou dovolenou
ja si na dovolenou setrim ze ve vyplaty..
a ze mame 2000 na esic, my je nemame.. mame mnohem vic. jen chceme mit 2000 na jidlo, protoze chceme setrit.. ![]()
Myslim ze 1000 na osobu na den je akorát. Víte kolik stojí pití, jidlo, vstupenka, zmrzlina, nějaký suvenýr..kde žijete ze se bude mít jako prase v žitě? Spíš normál bez skudleni.
@123l píše:
Myslim ze 1000 na osobu na den je akorát. Víte kolik stojí pití, jidlo, vstupenka, zmrzlina, nějaký suvenýr..kde žijete ze se bude mít jako prase v žitě? Spíš normál bez skudleni.
v Čr
no, snad to bude stacit ![]()
Zalezi kde budete a ako sa budete stravovat. My sme vlani nechali v pizzerke za veceru za 4 osoby cez 40 eura. V Rime este bez deti sme sli do restiky na menicko za 13, ale nakoniec napocital 25 na osobu ![]()
Ale tiez sa da kupit za 8 eur hamburger, alebo skocit do supermarketu a kupit si chlieb, salamu, syr, zeleninu a vino a vyjdete s obedom pre dvoch plus zvysky na veceru myslim okolo 15 eur.
No potom suveniry, zmrzliny - myslim ze okolo 2 sme platili, vstupne ak sa chcete niekam pozriet…
Ale my este tiez nemame celkom rozhodnute kolko eur si berieme (sestra je vydata v Pise, tak zase tam), myslim ze 30-40 v drobnych na myta, ideme autom
A potom, karta to isti ![]()
Ahojky, já se vrátila před týdnem. Měla jsem zaplacenou cestu, a polopenzi, na obědy jsem chodila, a můžu říct, že ikdyž jsem neutrácela tak oběd s kafem vychází kolem 8 euro a to byli ty levnější jídla. 3 dny jsem nebyla vůbec na obědě a nakoupila si v krámě ovoce. za 6 dní jsem tam nechala přes 5000kč a to jsem byla sama.
Pokud se nebudete extra rozšupovat a nebo také pořizovat vše extra levné, tak vám to s přehledem vyjde
. My obvykle na dovolené určitě „prožereme“ deset tisíc za týden ve dvou a nežinýruji se
.
Jo a ještě jedna věc - v Itálii už začaly nebo začnou jejich třítýdenní prázdniny, takže hodně věcí bude automaticky dražších, s tím je také třeba počítat ![]()