Co zabalit 7leté dceři s sebou na tábor?

809
5.8.13 08:52

co na tábor s sebou?

Dcera jede poprvé na tabor, je ji 7 let. Nejak nevim, v jakem poctu ji vse nabalit, protože je zvykla, ze ji obleceni pripravuji apod., bojim se, ze jedny tepláčky zmaci, druhé roztrha a treti ztrati a nebude mit v cem chodit:) Samozrejme prehanim, ale nemate někdo ozkouseny počet obleceni na 14denni tabor? Nechci ji toho nabalit zbytecne moc, ale ani ne malo… Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26716
5.8.13 08:55

@79Simona Co se vejde do kufru/batohu. Tepláčků, triček a mikin není nikdy dost, děti se umažou, zmáchají, kor v přírodě na táboře…a dejte jí věci, nad kterýma se nebudete úplně trápit, když je nedoveze, nebo je doveze již dále nepoužitelný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.13 08:56

Ahoj, u nás psaly holky dětem tohle, bylo to na 7 dní:
Dětem zabalte: 3×tepláky, 2×mikiny, lehkou bundu, 4×tričko, 3×kraťasy, dostatek spodního prádla a ponožek, pokrývku hlavy, plavky, pláštěnku, batůžek na výlety, hygienické potřeby, 2 roličky toaletního papíru, velkou osušku, ručník, opalovací krém, sluneční brýle, sandály, přezůvky, holínky, sportovní obuv na několikakilometrové túry, čelovku, láhev na vodu, drobné kapesné
Doporučujeme přibalit: psací potřeby, kapesní hry, pálky na stolní tenis. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.8.13 08:57

Spodne pradlo na kazdy den plus ponozky, vrchne oblecenie(tricka atd) asi 10ks;jednu dobru teplu mikinu, jedny teplejsie dlhe nohavice, lahku vetrovku a prsiplast(alebo nepremokavu bundicku).
Crocs alebo lahke sandale, pevne tenisky.
Ciapky dve. Podla zamerania tabora-sportove oblecenie.
Kamaratky mali deti na „indianskom tabore“ a za 14dni pouzili asi stvoro oblecenia-ani sa neumyvali-ale boli stastne ako blchy…
Tak asi tak ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
5.8.13 08:59

Jinak u nás seznam tento:
Co s sebou na letní tábor
Dobrý spací pytel
Pláštěnka Pevná sportovní obuv
Holinky Utěrka
Tenisky Pytel na špinavé prádlo
Trenýrky (kalhotky) Větrovku
Dlouhé kalhoty Baterku (čelovku)
Kraťasy Čepici nebo šátek
Teplé oblečení na spaní Teplý svetr
Teplákovou soupravu Věci osobní hygieny (mýdlo, ručník,
Triko dlouhý rukáv zubní pasta, kartáček, hřeben, krém)
Trička Zápisník a tužku
Ponožky Kapesníky
Plavky Toaletní papír Šitíčko Vložku do spacího pytle nebo
Láhev na čaj deku / prostěradlo
Jídelní misku (ešus) lžíci Deku
Batůžek na výlety fotoaparát (jen kdo chce)
Hudební nástroj (kytara, flétna…) a dobrou náladu
Provázek, nožík, uzlovací provazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.8.13 09:02

Tak u nás byl takovýto seznam, ale vzheldem k počasí tepláky skoro neupotřebovaly a hodilo se víc letních věcí.
DOPORUCENÝ SEZNAM VECÍ NA TÁBOR
Základní vybavení: 1× zavazadlo (kufr, batoh) oznacený jmenovkou dítete. 1× malý batoh,
Oblecení: 5× tricko s krátkým rukávem, 2× tricko s dlouhým rukávem, 2× kratasy, 3× tepláky, 2× mikina, 1× vetrovka, 1× plavky, 13× spodní prádlo, 13× ponožky, 2× ponožky teplé, 1× pyžamo, 1× pokrývka hlavy (kšiltovka, kloboucek), 1× pláštenka,
Obuv: 1× holinky, 1× sportovní obuv, 1× turistická obuv, 1× letní obuv,
Hygienické potreby: kartácek a pasta na zuby, mýdlo, šampón na vlasy a hreben, opalovací krém, jelení luj, repelent proti klíštatum a hmyzu,
Další potreby: kapesníky, baterka, láhev na pití, rucník, osuška, pytel na špinavé prádlo, slunecní brýle, šátek (na hry), psací potreby, spacák
AŤ se jí na táboře líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
5.8.13 09:51

Většina táborů dává seznam. Tohle jsem našla u jednoho tábora:
tepláková souprava (2×)
kalhoty na výlety
větrovka
teplejší bunda
teplé ponožky (2×)
tenké ponožky, příp. podkolenky (7×)
svetr (2×) čepice, kšiltovka, šátek na hlavu
mikina, triko s dlouhým rukávem (3×)
triko s krátkým rukávem (5×)
spodní prádlo
sportovní obuv
sandály
boty do vody
pevné rozchozené boty na výlety
holínky
pláštěnka

plavky
kapesníky
ručník (3×)
oblečení na spaní (příp. i čepice)
hygienické potřeby (kartáček a pasta na zuby, mýdlo, hřeben, šampon, žínka, toaletní papír)
batoh přes obě ramena na výlety
láhev na pití na výlety (asi 0,7 litru, ne termoska)
prací prostředek
látkový pytel na špinavé oblečení
baterka na svícení, náhradní baterie
psací potřeby, pastelky, poznámkový blok, dopisní papíry, známky
zavírací nůž
plechový nebo plastový hrneček, utěrka
spací pytel
krém (olej) na opalování, repelent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
5.8.13 11:10
@TornadoLou píše:
Kamaratky mali deti na „indianskom tabore“ a za 14dni pouzili asi stvoro oblecenia-ani sa neumyvali-ale boli stastne ako blchy…
Tak asi tak ;-)

Myslím, že ta poslední věta vystihuje všechno :mrgreen: Jezdila jsem na tábory od 7 let s mladším bráchou (-3 roky). Máti nám vždycky nabalila kufr k prasknutí - bez dvou dospělých nešel zavřít, a my jsme stejnak vždycky použili tak max 2× tepláty a 3× triko za celých 14 dnů (plus nepromokavé - bundu, šusťáky, gumáky). Když jsem dorostla do praktikantského věku, tak jsem těmhle píďatům musela pomáhat balit a můžu Vám říct, že to není žádný med :roll:

Docela se mi líbí seznam od @xkatkah a @Berousik, jen doplním:

kuft/batoh - nejlépe nepromokavý, ale záleží zda to budou chatky nebo stan
malý batoh - doporučuji batůžek se širokými „rameny“, aby netlačil, až si tam ponese svačinu, pití, pláštěnku, mikinu…Po dlouhé cestě je obyčejný batoh za trest a bolí z toho záda.
Fenistil - nebo jinou mastičku, když repelent nepomůže
ručník/osuška- bohatě stačí velká osuška a k tomu mini ručnícek. Obvykle jsme dostali ten, co jsme měli ve škole (20×30 cm)
baterka - a náhradní baterky, alespoň jednu náplň
Psací potřeby - dát do nepromokavého obalu. Obvykle se využijou, když prší, ale papír zvlhne, a pak na něm nefungují pastelky a propisky.
Deka- nejlépe takovou deku, na kterou se „nelepí“ tráva
Pro holky - gumičky, sponečky, ozdoby do vlasů - holky se vždycky parádily ve volné chvíli
karneval - pokud bude, tak jednoduchý kostýmek
sandály - pokud jsou opravdu dobré a bytelné, tak vynahradí i boty do vody
prací prostředky - nejsou třeba, takhle malé děti si stejnak nevyperou šátek - kromě tradičního bavlněného můžou mít holky i jiný/ozdobný, který použijí jako sukni přes plavky nebo v noci jako „síť“ proti komárům
malý polštářek - pokud jsou zhýčkané, jako já :)
karimatka - standardní vybavení
boty vs. teplé ponožky - vyzkoušejte před odjezdem, zda se fusahle vejdou do bot. Také se mamce zadařilo, že mi dala moc tlusté ponožky, které se do bot už nevešly :mrgreen:
igelitové pytle/tašky - na boty, na špínu, proti vlhku. Nic to nevaží a skvěle to poslouží, když je mokro.

Do konce srpna hlásí teplo. Osobně bych zabalila ze základního oblečení 2× mikinu (teplou a tenkou), 2× tepláky (teplé a tenké), 2× šortky (mini/klasik/ 3/4), 4× triko, 2× tílko, šusťákovku, 4× boty (gumáky, tenisky, turistika, sandále), pyžamo (dlouhé kalhoty, dlouhé triko). To opravdu stačí.

Dvě mikiny a nepromokavou bundu mám jako standard na zimu. Za posledních 10let jsem ještě nezmrzla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.6.16 09:55

Obnovuji.
Dcera jede letos poprvé na tábor - 18 dní. Je to vodácký tábor, takže počítám, že budou hodně lítat v plavkách, takže ty bude mít sebou dvoje.Ale nejsem si jistá jak počítat zbytek.
Uvažovala jsem -
spodní prádlo - na každý den jedny Ponožky - si myslím, že by stačilo 9 (stejně je většinou nenosí)
trička/tílka - normálně počítám jedno tričko na 3 dny, tj 6 ks,
tepláky/kraťasy - jsem si říkala od každého 3 ks,
mikiny 3ks
a pak ještě bunda, čepice, boty… Přijde mi, že je toho moc.

Jak se orientujete vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.16 10:00

Není toho moc, pokud si tam nebude moct vyprat, je toho akorát.
Také jsem jezdila na tábory a měla jsem toho s sebou hafo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.6.16 10:03

@hudečice to mi právě nevíme jestli si tam bude moct prát. A hlavně je to střevo co ani neřekne, že jí čistý prádlo došlo. Takže bych to raději počítala, že si tam prát nebude. To, že bude mít špinavý triko nebo tepláky, to mě nějak netíží, spíš to spodní prádlo a ponožky..

Já jsem na tábory taky jezdila, ale jen pod stany. Prát jsme mohli jev potoce a uschnout to mohlo max na sluníčku, takže když pršelo, tak se sušilo ve velkém stanu a stejně jsme museli kolikrát běhat v mokrým než nám to uschlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
7.6.16 12:07

@Netopirek nepočítala bych s tím, že si sedmiletá bude prát. Takže si myslím, že toho moc není ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101643
7.6.16 12:11

@AnastazieB Tak asi záleží na vedoucích… u nás třeba pravidelně (1× za týden) těmhle malým kontrolujeme, jak na tom jsou s oblečením a pokud špatně, tak jim někdo starší vypere / pomůže vyprat. Ale jinak souhlasím, že bych toho dala víc, pokud jsou na jednom místě a na vodu jen jezdí, tj. nepovezou vše na lodích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
7.6.16 13:14

Na vodácký tábor bych ještě zvážila nějaký vodácky funkční triko s dlouhým rukávem-moira, teddy triko nebo zainvestovat do slaboučkýho cookie trika (je to tenký neopren, seženete např. v Hiku nebo v jakýmkoli vodáckým obchodě). Ne vždycky je parno a hodí se svršek, který hřeje i mokrý. Drobná nevýhoda je, že tyhle trika budou asi po týdnu krapet „vonět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
7.6.16 16:41

Ahoj, tak asi bych dala jen dve mikiny ( nejspis je pouzije jen parkrat vecer), kratasu bych dala trochu vic (tak 4-5ks), ponozky bych dala normalne na kazdy den jedny, ty nezaberou misto.
Cepice-ksiltovka nebo klobouk. Boty-sandaly, nejake do vody boty, pevne boty (na behani po lese apod.).,holinky. Urcite nezapomente plastenku. Nevim jestli budou spat ve stanech (podsadovych) nebo chatkach? Jestli ve stanech, tak bych pridala k normalnim ponozkam jeste teplejsi ponozky(tj. tluste) a deku, kdyby ji byla v noci ve spacaku zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí