Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky chtěla bych vědět váš názor.Malému bude 7 měsíců od pěti měsíců přikrmujeme od narození je na UM. Spinkal mi krásně většinou i celou nos.V poslední době se budí čím dál častěji v noci. Nevím jesli to je hlady? Ráno nebo v nosi dostane mlíčko 210ml, po 3 hodinách zase mlíčko 210 ml (dýl nevydrží) potom jeden masozeleninový příkrm(ten sní celý ) za další 3 hodiny(někdy i dřív) dostane mlíčko nebo ovocné pyré a k večeři mlíčko 240ml s nemléčnou kaší. Myslíte že se budí hlady? Je to pro něj málo?
ahoj,
ja myslim ze mrnous jí krasne…a to ze se budi bude spise vekem nez hlady…hodne mimin se v tomto veku zacina budit casteji v noci…duvody? ruzne..
potreba maminky..separacni krize (kolem 8mes) atd..u naseho se nam to ani nepodarilo identifikovat..ale hlady to rozhodne nebylo (byl kojeny,tak ze jsme to prisuzovali zavislosti na prsu a ja kojila a kojila..
…pak jsem rekla dost a najeli jsme na „obranna opatreni“…tim myslim…prvni kojeni po veceri nejdrive ve 3-4 rano a dalsi pak pri probuzeni…jinak jsme davali vodu..)…nocni buzeni jsme tim sice moc neomezili,ale zase jsem aspon tolik nemusela kojit…
u nas to bylo nejhorsi tak ve veku +-8mesicu(to vstaval i 10× za noc),pak to postupne zase mizelo a v roce se budil 1-2×..max…
Tak at z toho ten vas rychle vyroste..
JO,jeste jsem chtela napsat,ze maly spal od narozeni tak do 4,5mes celou noc (i kdyz byl kojeny)…usnul v 7h vecer a prvni probuzeni probehlo tak mezi 5-6h ranni…a pak se to zacalo menit,viz vyse…
Jaana
Ahoj,
my jsme na UM od narozeni, tim ze se v noci budi, poznam, ze ji nestaci davka co dostava. ted pijem 210ml HAMI forte a zatim ji staci v 20-21 hod 210ml s budi se tak 5-6,30. Nekdy jeste dame kdyz se ji nedari usnout a ma zizu tak 100ml caje Spokojene brisko. To same behem dne, ji tak po 4 hod, event. cajda.
Myslim, ze zkousi, zda by i v noci nekapla nejaka dobrota ![]()
Zalezi na tobe, jestli otevrete nocni bar nebo ne.
Lesina
priklanim se k nazoru Lesiny. Ditko zkousi, zda v noci bude prisun stravy. Ja bych to moc nedoporucovala, blbe se odvyka..
Diblik píše:
priklanim se k nazoru Lesiny. Ditko zkousi, zda v noci bude prisun stravy. Ja bych to moc nedoporucovala, blbe se odvyka..
To se lehce říká, ale kdo má v noci vydržet ten hladový řev? ![]()
Masožravko 210 ml?
To já jsem ráda, že do malého nacpu aspoň 120, večer před spaním 150
Plně jsme na UM bohužel už od 3 měsíce.
Cecetko, trimesicni ctyrkilovy mrne ma na nocni hlad narok. Ale vic jak pulrocni cvalda, ktery do teto doby v noci spinkal fakt jen zkousi, zda kapne dobrota ![]()
Nekde jsem cetla, ze deti maji vydrzet celonocni spani tusim od vahy 5600 g - no, kdyz jsem to slysela prvne, tak jsem si o autorce pomyslela cosi oskliveho a prirovnala jsem si ji v duchu k Herodesovi. Ale s odstupem casu si myslim, ze na tom neco je… Odnaucit nocni basteni je prace, ale ta se mnohokrat vrati. Ovsem pozor, neni to povinne! Nekomu vic vyhovuje nocni jidlo nez odnaucovani.
Lesina
Lesino čtyřkilové dítě možná, ale náš obřík měl ve třech měsících už 65 cm a 7140 g
A za celou dobu spal jen 3 noci bez probuzení. Ale budí se většinou jen 1× za noc, takže jsme v klidu. Snad se to nezmění k horšímu ![]()
Jo, pockej, tech 4400 g je porodni vaha? Tak to jooooo
Je jak moje holky - 4400 a 4500 g
A do budoucna to neznamena nic, Ada je velika, zatimco Pepi je drobinek.
L.