Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den holky. Jsem už zoufalá. Moje dcera je úžasná holčička (19.měsíců) přes den sluníckova, veselá, spokojená. Ale v noci po té co v osm usne, začne od deseti až jedenácti v noci peklo. Neustále se budí v průměru i 15 krát za noc a vstává v šest v pul sedmé. Úplně čilá, narozdil oddemne. budí se s pláčem nebo jen chce pití. když ji ho odmítnut
odmítnu dat, aby jsi odvykla stejně bude brečet i hodinu a to v noci není dobré. Hlavně mi přijde. Ze vše dělá ve spánku včetně odpovídání mě. je úplně jedno pokud přes den spí, nebo nebo nespí výsledek je stejný. Všichni říkají, že to je období, ale období trvá od září
.
Je sice divný, že to je už od září, ale nemůžou to být zoubky? V noci většinou děti trápí nejvíc… Jinak mě to malá taky dělala a nemělo to v podstatě žádný důvod. Ale trvalo to pár týdnů a pak zase dobrý…
Zoubky ne, ty poznám. Občas prsy.ale tohle je jiné… Někdo mi říká, že období je třeba rok. Neříkám že to je denně někdy má úžasné noci, že se vzbudí jen třikrát.
Očkování? Dcera zcela stejně od narození do dvou let, nepomohlo vůbec nic. Ve dvou letech přestala spát přes den, začala spát celou noc. Trvalo to tři měsíce a už se zase budí, ale s menší frekvencí, cca tak 5×.
@Čekatelka nebyla teď v nejbližší době očkovaná až v dubnu. Já si myslím, je to jen můj osobní názor, že je zvyklá v noci pít a proto se budí proste jen zvyk. Protože i děti malinké se budí třeba automaticky na jídlo a přesto nemají hlad.ale je to jen má teorie. Proste sem hotova napadlo mě jestli nemá v noci hlad, ale když se nají stejně řev.
Na jídlo v noci je už dost velká, moje dcera třeba v noci nikdy nepila (myslím vodu) a stejně její potřeba spánku mě už začíná ničit ![]()
@Čekatelka ty jo to je síla. No ona malá od deseti měsíců nepije mléko. takže už v noci její dlouho. Ji jak vrabec přes den. Moc toho nesní. Ale u když se navečeri stejně zlobí.
U nás se spíXnespí od roku věku, teď je malé 16m - jeden týden spí 20-6h a probudí se 3× na dudlík, který si sama najde a spí dál. Pak je týden, kdy spí 20-7h bez probuzení. A pak je týden až 14 dní, kdy spí 20-6:30 (někdo 7:30) s tím, že se budí 10× na dudlík, který chce podat, pak se probudí v noci třeba na hodinu jakože vyspáno a chce Sunar. I když jí ho dám hned po probuzení, stejně pak nespí a je tu hodinu vzhůru, povídá si (což by mi zas tolik nevadilo), ale i hází dudlík z postýlky a to ho pak chce s řevem zpět
. Co s tím, netuším ![]()
@maritimka no kdyby alespoň měla ten týden kdy se nevzbudi vůbec nebo jen pětkrát za noc ![]()
@a-šmudlinka Já vim, já si vždycky říkám, že to zase přejde. Ale pak, když má třeba 2 dny v pohodě a pak zase noc na ho*no, tak je to šílené, jak je člověk nenaučený. Ale čím to je, že to má takhle v intervalech, netuším ![]()
@maritimka nejhorší je, že když muž mě střídá a já můžu celou noc spat. Stejně nespím tělo už je naučené na tři až čtyři hodiny a pak se porad budím
@a-šmudlinka píše:
@maritimka nejhorší je, že když muž mě střídá a já můžu celou noc spat. Stejně nespím tělo už je naučené na tři až čtyři hodiny a pak se porad budím
Tak jestli můžete, jeďte pryč a nebo, ať odjede chlap s prckem. Já jsem taky naučená na lehčí spánek, ale když mi třeba chlap vezme malou na půl dne pryč a já lehnu, spím tak tvrdě, že ani nevím o rekonstrukci nad námi. Ale musím vědět, že malá na 100% nebude nic chtít ![]()
Ono stejně nikdo moc neporadí, nebo poradí… a na moje dítě to nefunguje
Mě štve, že nespí přes den a usíná dost pozdě v noci (kolem jedenácté večer), já pak mám ještě nějakou práci, takže moje večerka kolem druhé - unavená jak kotě a pak stejně spím v kuse maximálně dvě hodiny, protože se budí
Pořád čekám až to přejde
- nejprve až bude mít tři měsíce, pak půl roku, rok, dva a teď čekám na třetí narozeniny
![]()
Jen by mě zajímalo, co se stalo, že Vám děti spát přestaly
Moje dítko tak spí od narození..
Holky mě malá spala do pul roku v kuse 12 hodin a přes den osm. Po té co se začla otáčet víc vnímat je to konečná. Mluví ze spaní stojí brečí směje se. Proste to co přes den zažila asi ![]()