Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chci se poptat
21.1. jsem večer porodila Vanesku s váhou 3680 g a 50 cm.. v porodnici jsme ale ubyli jelikoz ma mala jinou krevni skupinu a byla nazloutla, ale Dr. me tam rikali ze je to v norme.. no z porodnice jsme odchazeli s vahou 3440 g.. a vcera na kontrole mela Vaneska 3780 g.. doktorka rekla ze pribira a krasneo kojim po 5-7 hodinach jelikoz mala me krasne spinka.. ale ptala se me doktorka zda budim pravidelne po 3 hodinach rekla jsem ji ze ano.. ana jen tak dal budit a budit..ale mam malickou budit kdyz podle doktorky nabirakrasne??? mate s tim nekdo zkusenosti zda budit na kojeni nebo ne? kdyz krasne spime a pribirame a je nam 14 dni..diky za rady ![]()
https://www.emimino.cz/…ekne-151970/
Podobny problem…vetsina nebudi
@telezska
Mal bol nedonoseny, PV 2730g, z porodnice ho pustili s 2400g, budila som len do doby, nez sa vysplhal na 3kg(cca 5t) a potom uz ne..od tej doby spi celu noc, bez jidla..a prospieva krasne..
Ja bych ji nebudila. Pockala bych az se vzbudi sama a az si o to rekne. Pokud pribira, kdyby sla vaha dolu, tak bych zase najela na rezim, aby pribrala, ale myslim si, ze si o to jidlo rekne a neni potreba ji budit.
Nebudit. Beru to tak, ze kdyz dite hezky spi, je spokojene a az bude mit hlad, tak se probudi…Kojeni v ramci nejakych stanovenych intervalu je podle me nesmysl. Akorat jsem si nekdy prala, at se mala konecne vzbudi, protoze jsem mela tolik mleka, ze to az bolelo a nemela jsem odsavacku, ale to bylo parkrat a neslo o zadny vetsi problem.
Tak to jsem ráda.. nevim na co vsichni radej budit po 3 hodinach kdyz krasne nabirame.. cloveku by bylo toho drobecka uplne lito kdyby musel budit.. v 11 vecer se mi hlasila na kojeni a az ted v 6 znovu.. spi jako andilek
@telezska ja jsem budila cele sestinedeli, pres den po 3, v noci po 4. Taky krasne pribiral. Doporucila mi to doktorka a ja se i bala nechat ho dyl kvuli mliku. Jinak nevim jestli to bylo tim, ale maly je hrozne klidne miminko. Prijde mi lepsi budit, pac mim8nko vi, ze pravidelne dostane a nemusi si to vyrvat. Taky mi to pomohlo se hned zabehnout, protoze jsme meli pravidelny rezim, zadny zmatek. Za me to melo same vyhody. Od konce sestinedeli nebudim, pres den si sam rekne pravidelne a v noci spi dle potreby.
Kvůli malé bych se nebála, kvůli mlíku ano. Takže já bych asi spíš odsávala, a to tak, aby to vyšlo celkem na aspoň 6 až 7 kojení/odsávání.
To ja odstříkávám.. vzdycky skocim do horke sprchy a tam se to spusti samo.. ![]()
Budila jsem, dokud nebyla hladina bilirubinu ok, mala taky měla žloutenku. Pak už jsem se na to vykašlala a odsávala, dokud se laktace neustálila. Jinak bych praskla:)
@telezska pokavad prospiva a nadala bude tak neni treba budit. jen v pripade neprospivani zacit budit, protoze nektere deti spinkaji i kdyz maji hlad jen nemaji energii se o jidlo prihlasit. doktorce odkyvej ze kojis jak rika a jinak to hod za hlavu.
Rozhodně bych nebudila v noci - v noci se spinká, miminko si na to zvykne a časem bude jídlo po 3h v noci vyžadovat i když by to nepotřebovalo.. Takže pokud nabírá tak bych nechala spinkat v noci jak chce, přes den bych budila nejpozději po třech hodinách (na vyspávání je noc
)
Nééé! Pokud přibírá a nemá jiné problémy, nech ji spinkat. Jinak si na ten rezim buzení zvykne a horko těžko ti bude spávat v noci a ty budeš uplně hotova..Mimi samo ví, kdy má hlad. Možná máš dobré mléko a dobře ji zasytí a proto je spokojená a spinká. Neřeš doktorku a užívej si maličkou ![]()
Nebudit, pokud prospiva neni problem, malej mi spal krasne hned z porodnice a pribiral v pohode a taky mi rekli ze ho musim kazde 3 h v noci budit, ja jim na to jen kyvla a myslela si svoje, v noci spal i 5 h v kuse, pak samozrejme dyl az od ctvrtyho tusim mesice spaval 10h v kuse, proste celou noc ![]()
Já bych to nijak nepaušalizovala, každý dítě je jiný. Jestli máš strach, že bys třeba ztrácela mlíko, tak ji vzbuď.
Já mladšího budila, protože by spal klidně celý den. To bych brzy přestala kojit. Přes den jsem budila po 3-4 hodinách (ne vždy, někdy se přihlásil sám), večer v jedenáct, když jsem šla spát a ještě ve dvě. Sám by nevstal. Upravilo se to za dva měsíce, kdy se začal budit sám, ale rozhodně nijak po nocích neprudil (dvě kojení v noci jsou myslím v pohodě). S koncem kojení v 7,5m začal spát celou noc…