Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj budoucí maminky ![]()
jsem prvorodička a plánovaný porod máme na 4.5.2013. Momentálně máme 35tt
Budu sice rodit v Praze, ale to si myslím nevadí ![]()
Ráda bych se s Vámi dělila o zážitky a nové informace ![]()
Tak kterou z Vás to za chvíli také čeká?
![]()
Ahoj,
já mám tedy drobečka trochu menšího, jsem teď ve 22. týdnu. Měla bych rodit koncem srpna. Teď ještě pobývám přes týden ve Frýdlantu, protože tu pracuji a ranní dojíždění už by pro mě nebylo to pravé ořechové, ale 31. května končím a už budu zase pořád v Liberci. Teď jsem si tam koupila byteček a během víkendů rekonstruuji koupelnu a kuchyň, tak je to spíš staveniště než domov, ale já už vidím, jak to bude krásný dětský pokojíček, až se na to vrhnu.
Ty už to máš za chvilku, viď? Máš krásný fotky z ultrazvuku. Já byla včera na velkém ultrazvuku a budu mít kluka. Proč chceš rodit v Praze? To budeš trávit čekání tam? U někoho? Já jsem původně z Prahy a také jsem chtěla rodit v Praze, ale představa, že budu u svých rodičů třeba dva týdny čekat, jestli se drobkovi bude chtít ven, to by mě asi nebavilo. Takže budu rodit v Jablonci. Liberecká porodnice si mě nějak nezískala.
Těším se na další povídání.
Ahoj
tak gratulace k synkovi ![]()
A kde mas v lbc bytecek?
Nu proc Praha, me si zase neziskali mistni lekari, mam sveho gynekologa v Ikemu a rodit budu u Apolinare. Mamku mam v Koline a bracha bychlinv Praze, ale myslim si ze to nebude stress. Jezdim ted kazdy tyden na kontroly a myslim, ze se nic vyznamneho nestane a s malou to stihneme v pohode autem ![]()
Je fotka z UZ je skvela, ale taky posledni. Od te doby se mrska uz neukazala a potom uz byla na fotky moc velika ![]()
Vubec mi to ted uz neutika a uz nych to chtela mit vsechno v klidu absolvovane. Kdyz jsem jeste chodila do prace byla to paradicka. Ale tech 6tydnu je opruz ![]()
Hlavne na sebe bud opatrna a moc v bytecku nedri! ![]()
Ahoj,
tak snad to v pohodě stihneš do Prahy. Vůbec se ti nedivím, že už ti to přijde dlouhé, už to máš za pár, člověk už by to chtěl mít za sebou a zase začít něco jiného, tu nejhezčí část, kdy už má miminko v náručí a může se na něj podívat, taky to napětí, jestli všechno půjde tak, jak má a jaké to bude… Já tedy asi budu mít co dělat, v bytě bude pořád co zařizovat a co vyšperkovat, pořád ještě nevím, jaký budu mít pokojíček, tak mi to třeba nebude připadat tak dlouhý, ale asi také, ono to čekání už je pak takové na hlavu. Já se ale těším, až už z práce vypadnu, pracovní poměr mám do toho konce května a venku se teď udělalo tak hezky, že by člověk raději chodil v lese a ne po chodbách. Jaký jsi měla víkend? A co tak vůbec?
Ahoj ![]()
Tak ja si uzivam porad uz mi ani neprijde kdy je vikend. Celkove se to hezky spojuje dojromady
jsem u mamky a delam na zahrade. Sazim, presazuju, zastrihavam, sekam
je to prace co me bavi
![]()
Mala se ve me krouti porad jako zizalka a kolikrat jsou to takovy kopance, ze se musim az predklonovat a delat ruzny vylomeniny:)
Ty mas pracovni pomer jen do konce kvetna? A co materska? ![]()
Ty to urcite nejak hezky vymyslis a pak sem musis dat fotky abychom videli a nebo se nekdy sejdeme na prochazce
Ahoj,
to ti závidím, že můžeš pracovat na zahradě, já se hrozně ráda hrabu v hlíně a těším se, až budu mít trochu volno, že pojedu na chalupu a budu si tam plít a zalejvat, samozřejmě to nesmím moc přehánět, máme zahradu do kopečka, tak ono vynést tu konev nahoru je dost těžké i bez špunta v bříšku.
Já mám už od začátku poměr na dobu určitou, do 31. května, ale ona je nějaká ochranná lhůta, takže můžu normálně dostat mateřskou, jen budu jeden měsíc bez příjmu, než nastoupím na mateřskou, ale možná mi dají něco z pracáku. Práci mám skvělou, takovou pohodovou, přesně pro těhotnou, ale stejně už bych nejradši byla doma, vrhla se na ten byt a taky navštívila kamarádky, co mám různě po republice, protože až se mimčo narodí, tak je asi dlouho neuvidím.
To moje „kuře“, jak jsem miminku říkala, dokud jsem nevěděla, jestli je to slepička nebo kohoutek, dlouho bylo zticha a teď taky kope a poskakuje pořád, že sebou někdy až trhnu, jak mě to překvapí. Tak až budu v tom týdnu, co ty, tak mi asi prokopne břicho ![]()
Ty už to máš za pár, viď? Už máš všechno sbalené?
Aboj holky:)
Mela jsem trosku frmolek.
Kazdopadne mala Karolinka se narodila 5.5. v 10:09
3,250kg -48cm; sla normalni cestou a po 3dnech nas pousteli domu.
Zapasili jsme hoodne s kolikou, ale koupili jsme kapicky a vyrazne se to zlepsilo tak jsme klidnejsi ![]()
Sestinedelko budu u mamky doma a pak vyrazime do Lbc ![]()
A co vy? Jak se mate? ![]()