Budu mít nárok na porodné?

40
27.2.11 19:25

Budu mít nárok?

ahoj holky :) o porodném jsem tu načetla už mnoho diskuzí,ale nikde jsem nenarazila na otázku na kterou bych potřebovala znát odpověď :)
Koncem září jsem ukončila studium a následně zjistila,že jsem těhotná,termín máme 14.5.:)
Od září jsem tedy vedená na úp a můj přítel je osvč,tak by mě zajímalo jak zjistím jestli mám nárok na porodné když já jsem bez jakýchkoliv příjmů a jak tedy budou vypočítávat příjmy přítele,aby zjistili jestli se do porodného vejdeme?bydlíme v bytě jeho maminy,ale ta tu není,bydlí jinde,přítel tu má trvalý pobyt ja ne.Vím,že mi to řeknou na soc.ale tam se chystám až tak za měsíc měla bych jít tottiž myslím na tu v blízkosti trvalého bydliště a tam hned tak nepojedu :)Děkuji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12933
27.2.11 19:32

Já ti přímo neporadím s tvojí situací, ale pokud máš nějakou sociálku blíž, tak informace by ti měli podat kdekoli, pokud nenarazíš na nějakého vola. Tedy pokud se nenecháš odbít, tak dokud nepodáváš žádost, ale chceš jen informace, tak by ti je měli dát kdekoli. Tedy alespoň podle mého názoru. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
27.2.11 19:38

Pokud přítel bude v rodném listě a nemá vyšší příjem než 2,4 násobek životního minima-nárok máš jednak na porodné(13000) a možná i na přídavek na dítě(500)na který se počítají příjmy za předešlý rok.Hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
27.2.11 19:41

každopádně budou nejspíš chtít doložit příjmy tvého přítele, ale nevím jak to berou s tou domácností, jeho maminka je tam trvale hlášená nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
27.2.11 19:50
Pájinka25 píše:
každopádně budou nejspíš chtít doložit příjmy tvého přítele, ale nevím jak to berou s tou domácností, jeho maminka je tam trvale hlášená nebo ne?

Po příjmů za porodné se počítají jenom rodiče dítěte,je úplně jedno kde má trvalý pobyt a s kým dalším bydlí,to se počítá u jiných dávek např. u přídavku na bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101740
27.2.11 20:01

Já bych řekla, že nárok mít budete, u OSVČ se počítají příjmy cca 11tis., ale tím, že ty nemáš žádné, tak se společně vejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
27.2.11 20:04

Mamca jeho je tu trvale hlasena ma tu trvaly bydliste i jeho sestra co jeste studuje a bratr ktery pracuje,ale nebydli tu jsme tu vicemenne sami.No myslela jsem si,ze budou chtit dolozit nejake prijmy pritele to je jasne,slysela jsem ze se to pocita jen za posledni 3 mesice pred porodem ja prave nevim jake ma cca mesicne prijmy,no ale v papirech kdyz jsme zadali driv o pujcku tak mel asi pres 11.000,–/mes.dekuju alespon za tyto informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
27.2.11 20:09

jestli má přítel kolem 11 tis. a ty žádné příjmy nemáš, tak máš jednoznačně nárok na porodné, i na přídavky na dítě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101740
27.2.11 20:12
verusnerus píše:
Mamca jeho je tu trvale hlasena ma tu trvaly bydliste i jeho sestra co jeste studuje a bratr ktery pracuje,ale nebydli tu jsme tu vicemenne sami.No myslela jsem si,ze budou chtit dolozit nejake prijmy pritele to je jasne,slysela jsem ze se to pocita jen za posledni 3 mesice pred porodem ja prave nevim jake ma cca mesicne prijmy,no ale v papirech kdyz jsme zadali driv o pujcku tak mel asi pres 11.000,–/mes.dekuju alespon za tyto informace :)

Tak to záleží jak je to dlouho a kolik fakt měl, pokud by měl víc, tak se počítá to co vykáže, pokud méně, tak se bere těch 11tis. ale pochybuju, že bude vykazovat zbytečně velký zisk, když už půjčku máte schválenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat