Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mohu se zeptat, jak to potom bude u zakladatelky? Protože mám stejný problém. Já sice chci do práce nastoupit i když jen na měsíc. Jde mi jen o to. Budou mi držet místo další tři roky i kdybych nenastoupila. Mám strach, že když nanastoupím, tak se nebudu mít kam vrátit.
Ahoj, budu mít nějaký nárok na mateřskou? V dubnu jsem nastoupila zpět do práce, po mateřské. Smlouvu mám na dobu neurčitou, termín porodu kolem vánoc. Do práce chodím, a pokud nebude nějaký problém tak budu v práci pokračovat. díky za radu
Budete mít nárok na mateřskou dovolenou, tak jako u 1.dítěte.
Ahoj holky, mám dvouletou dceru a teď jsem znovu otěhotněla a proto se chci zeptat jestli mám nárok na mateřskou ikdyz jsem v práci podepsal smlouvu na tři hodiny týdne během pobírají RP… samozřejmě mám smlouvu na neurčito ale udělali mi novou tak abych tam mohla občas zajít… nebo se mateřská vypočítává z původních vyměřovacího základu u prvního dítěte? Protože pokud ne tak bych asi nemalé ani nárok na mateřskou když mám 3 hod týdne ne? V práci si mysli ze možná nárok nemám takže se chci zeptat tady… trosku se bojím ze bych 6 měsíců neměla ani korunu…předem děkuji za vaše reakce…
Zdravim, omlouvam, ze se prilepuji k prispevku, ale mam dotaz, od roku 2014 mam smlouvu na dobu neurcitou, mezi tim jsem stihla dvakrat materskou (deti 6,4 roky) a ted chcem treti mimi. Momentalne jsem na pojistovne jako osoba pecujici o dite do 15let, ale pracovni smlouva mi stale bezi.. Moje otazka tedy zni, zda mam v tuto chvili narok na materskou nebo musim do zamestnani znovu plnohodnotne nastoupit? Predem diky za odpovedi ![]()
Ahoj jsem na rodičovské, která mi bude končit za rok. Plánujeme ted druhé miminko ale pokud nestihnu porodit do konce RD ale budu třeba už těhotná tak mám v plnánu jít zase na nemocenkou (jako před prvním mimčem když jsem byla těhu)abych se nemusela vracet do práce těhotná. Ale budu mít pak nárok na mateřskou když budu na nemocenské třeba 3měsíce?