Budu žádat o RD v lednu

2323
30.12.11 12:20

Budu žádat o RD v lednu

Dobrý den,
omlouvám se, že otevírám novou diskuzi, ale potřebovala bych poradit.
Na MD jsem nastoupila 3.8.2011. takže v lednu budu žádat o RD, pokud tomu dobře rozumím.
Chtěla bych se zeptat co všechno s sebou potřebuji když si budu vybírat dvouletou variantu? A musím žádat tam, kde mám trv. bydliště?
Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
30.12.11 12:33

Pokud ti to nevadí tak se přidám k tvému dotazu. Řeším stejný problém. Na mateřskou jsem šla 2.8. a nevím kdy si mám zažádat o vybrání dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
30.12.11 13:08

Je třeba rozlišit RD (tu čerpáš u zaměstnavatele) a RP (dávky na péči o dítě od státu).

V návaznosti na MD je třeba u zaměstnavatele požádat o vybrání řádné dovolené a v návaznosti na ní na čerpání RD. Délku si vybereš sama a můžeš jí libovolně prodlužovat do 3 let dítěte.

O RP žádáš na ÚP, zažádej v lednu, ať ti pobírání navazuje a ke zvolení výše pobírání RP budeš potřebovat od OSSZ potvrzení o výši PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.12.11 14:04

Na žádost o rodičák potřebuješ 2 papíry:

* Žádost o rodičovský příspěvek * Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku … tohle pošleš na ČSSZ (podle sídla zaměstnavatele) a až ti to vrátí, tak to přiložíš k té žádosti

https://formulare.mpsv.cz/…y/cs/welcome

Oba papíry pak dáváš na oddělení SSP UP (státní sociální podpory úřadu práce) dle místa bydliště

S sebou vlastní OP a rodný list dítěte

Nedávno mi to zde jedna šikovná osoba poradila, tak můžu předat dál

Ten papír s názvem Potvrzení o nároku ..... já budu posílat na Pražskou správu sociálního zabezpečení (zaměstnavatel je v Praze), volala jsem tam a můžu poštou, jen tam mám vložit adresu, kam to chci vrátit. Vyplňuju tam fakt jen to, co zvládnu (jméno, RČ moje a dítěte). Pokud bys byla na PN, tak ještě tam zaměstnavatel vyplňuje oddíl E, ale to já nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
30.12.11 14:37

Děkuji danyk za info a bude to tak i po Novém roce? :-)
Ty dvě žádosti najdu v tom odkazu?
Jsem z toho fakt docela hotová, účetní máme na rizikovce a nyní se zaučuje někdo, kdo mi v tomhle opravdu neporadí :nevim: Navíc bydlím 200km od místa trv. bydliště, tak abych nejezdila sem tam jak blbec :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
30.12.11 14:55

Já mám MD od asi 26.7. do 6.2., takže jsem se už ptala na rok 2012. Jestli musíš nebo nemusíš v trvalém bydlišti na SSP UP, to nevím přesně. Zavolej tam, kde skutečně bydlíš a zeptej se, zda Ti to neudělají oni nebo jestli holt budeš muset do trvalého.
V tom odkazu najdeš obě žádosti
Rodičák je v kolonce žádost v pořádí 4. Vytiskni si dobrou verzi, od 2012. Já s sebou beru i to, co je pod tím (volba nároku). Nějak jsem domatená z té věty pod tím názvem formuláře. Tak ho beru taky.
Ten formulář s tím dlouhým názvem (po rozkliknutí) je v tom sloupku nazván
Potvrzení dávek ovlivňujících rodičovský příspěvek. Já na tu PSSZ budu posílat i to co je pod tím Potvrzení o denním vyměřovacím základu. Paní mi to radila. Že když tak mi to vrátí, že to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
1.2.12 08:51

Ahoj, chtěla bych se ještě zeptat, protože právě řeším to potvrzení od OSSZ… to mi potvrzuje úřad kde mám trv. bydliště nebo podle sídla zaměstnavatele?? Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
1.2.12 09:02

Ahoj, právě to taky řeším a potvrzení od OSSZ dle zaměstnavatele, já to posílala poštou do Prahy, mailem to jde jen když máš elektronický podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.2.12 09:31

Kolik jsi měla PPM a od kdy do kdy posíláš tam, kde má sídlo zaměstnavatel. Já poštou, do 10 dnů to bylo zpět. Orazítkovali mi Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) ovliv. nárok a výši rodič. příspěvku.
Ten druhý papír Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovliv. výši RP mi vrátili bez razítka, tak asi není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
1.2.12 09:37

PPM mi chodilo asi 15 tis mesicne, nastupovala jsem 11.8 a ma to být 28 týdnů. Na ÚP mi dali ten zelenej papír plus ten papír na potvrzení na OSSZ, to jsem poslala teprv vcera doporucene, tak uvidime, kdy to prijde. Ten zelenej formulář podle mě potvrdí na ÚP až ho tam donesu vyplnenej s tim potvrzeni z OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
1.2.12 19:08

Děkuji, tak to je super… a můžu jim to tam dát osobně, myslíte, že mi to potvrdí na počkání nebo to tam mám raději poslat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
1.2.12 19:16

Já jsem na ČSSZ posílala, mám to v jiným městě, s maloškem bych jet busem nechtěla. Na SSP ÚP musím osobně, tak to plánujeme s manželem. Opět nechci busem s miminem. Snad když tam dojedu v půl pátý a dělají do pěti, tak mě vezmou. Jinak nemám kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
1.2.12 19:17

Jestli to nemáš daleko, tak bych tam došla, určitě to potvrdí na počkání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2323
1.2.12 20:09

Tak tam zajdu zítra, jsem zvědavá jak pořídím :) mám to zrovna ve městě, ale na úp musím s papírama 180 km daleko … :( Ale tady jsem domluvená že mi to alespoň zkontrolují abych tam nemusela kdyžtak znovu… ;) děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat