Přechod z RD na MD

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
602
30.12.11 11:05

přechod z RD na MD - rada

Ahoj mám konkrétní dotaz proto nová diskuze :)
Do července 2012 beru rodičák na syna do dvou let. navazuje mi to krásně na PPM.
Otázka je zda mám nárok na PPM když jsem na MD a nemám tedy za poslední dva roky tech 270dní učasti na zdravotním a sociálním ( nebo jo když ho platí stát ), jde mi o to že je možné že muž bude ne ÚP takže na něj se to ztahnout nemuže. Snad jsem to napsala dobře a srozumitelně.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
30.12.11 12:11

a máš smlouvu v práci? Pokud ano tak budeš brát opět mateřskou jako jsi brala při prvním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.12.11 12:13
Kacenka1987 píše:
a máš smlouvu v práci? Pokud ano tak budeš brát opět mateřskou jako jsi brala při prvním…

a taky mas narok na vybrani si dovolene u zamestnavatele!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
30.12.11 12:14

jj ano nabíhá další dovča :) já právě mám RD na dva roky a také přemýšlím, že navážu znova a budeme mít druhé dítko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
30.12.11 12:16
a nevíš zda mohu jít mezitím marodit? zaměstanná jsem…
nechci mít děti přesně po dvou letech, ale že bych otěhotněla těsně před skončení RD na první dítě, šla marodit a pak znova nastoupila na mateřkou… jestli to teda výjde :mrgreen:
markytka3 píše:
Kacenka1987 píše:
a taky mas narok na vybrani si dovolene u zamestnavatele!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 12:41

jj pracovni smlouva mi trva. dekuji za info bala jsem se ze kdyz by muz nedelal ze Md nedostanu.
a ta dovca u zamestnavatele jako ze za tech 28 tydnu mi da zase penizky ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 12:43

kacenka no marodit bys jit mohla kdybys alespon na jeden den nastoupila zpet.do.prace a nebo jestli v praci mas nahlaseno jen na dva.roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
30.12.11 12:50

Peníze za dovolenou ti nedá jen za těch 28 týdnů, ale za celý rok…u nás je to 20 dní ;) Taky to tak plánujeme, já si sice zvolila v listopadu 3 roky, ale v lednu to půjdu změnit do 2 let dítěte a vrhneme se do toho znova…a možná mi tam taky vyjde nemocenská a pak PPM, to záleží, kdy přesně otěhotním, že ;) A pak taky dostanu PPM jako při prvním a potom proplacenou celou dovolenou jako teď, celých 20 dní…a pak klasicky RD jak si zase zvolíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 12:58

no ty blaho za celej rok kdyz jsem uz dva roky doma tak to je.husty. my mame dovolenou 30 dni no tak to mam misto.porodneho to jste mi hned zvedli naladicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
30.12.11 13:01

Mar : no je to super…i teď jak mi skončila PPM, tak mi přišel rodičák + dovolená, v listopadu před Vánocema to bodlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 13:08

a jeste se zeptam kdybych nastoupila zpet do prace a hned sla marodit do nastupu na MD. pobirala bych ted penize z Rd i neschopenky ale PPM by se pocitala ted z teto neschopnosti a ne tu co jsem mela pri prvnim tehu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.12.11 14:02
Mar80 píše:
a jeste se zeptam kdybych nastoupila zpet do prace a hned sla marodit do nastupu na MD. pobirala bych ted penize z Rd i neschopenky ale PPM by se pocitala ted z teto neschopnosti a ne tu co jsem mela pri prvnim tehu ?

pobirat rd a nemocenskou zaroven nelze (teda aspon jsem to tak ze zakona pochopila), kdyz ukoncis rd a pujdes rovnou na neschopenku, prvni 3 dny nedostanes nic, dalsich 21 dni plati zamestnavatel, pak stat. kdyz ukoncis RD, zazadej si o proplaceni dovolene, teda pokud jsi to neudelala pri prechodu z MD na RD. nemocenska se pocita z platu, ktery jsi mela pred 1.tehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.12.11 15:18

tedy ja ten zakon necetla ale nechapu proc by ne.
kdyz nastoupim do prace a dite hlida babicka tak neprichazim od rodicak. a kdyz si zlomim nohu tak preci pujdu marodit ne ? pak samozrejme PPM dostanu po ukonceni neschopenky to uz ale budu mit ukonceny rodicak na prvni dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
30.12.11 15:24

RP a nemocenskou pobírat můžeš souběžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.12.11 15:38
mag píše:
RP a nemocenskou pobírat můžeš souběžně.

jj, ja nasla toto:
Jestliže v rodině jeden z rodičů má z dávek nemocenského pojištění nárok na peněžitou pomoc v mateřství (tzv. mateřskou) nebo nemocenské, rodičovský příspěvek náleží, pouze je-li vyšší než dávky nemocenského pojištění. V tomto případě je doplacen rozdíl mezi rodičovským příspěvkem a uvedenými dávkami.

jak jsem psala vyse, asi jsem to blbe pochopila :-) znamena to tedy, kdyz jsem na RD a dostanu anginu, muzu zazadat o nemocenskou a bude mi zamestnavatelem proplacena? :nevim: prosim, prosim, kdo delate mzdovku ci se v tom vyznate o radu! dekujuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat