Přechod z RD na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
přechod z RD na MD - rada
Ahoj mám konkrétní dotaz proto nová diskuze ![]()
Do července 2012 beru rodičák na syna do dvou let. navazuje mi to krásně na PPM.
Otázka je zda mám nárok na PPM když jsem na MD a nemám tedy za poslední dva roky tech 270dní učasti na zdravotním a sociálním ( nebo jo když ho platí stát ), jde mi o to že je možné že muž bude ne ÚP takže na něj se to ztahnout nemuže. Snad jsem to napsala dobře a srozumitelně.
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a máš smlouvu v práci? Pokud ano tak budeš brát opět mateřskou jako jsi brala při prvním…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacenka1987 píše:
a máš smlouvu v práci? Pokud ano tak budeš brát opět mateřskou jako jsi brala při prvním…
a taky mas narok na vybrani si dovolene u zamestnavatele!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj ano nabíhá další dovča
já právě mám RD na dva roky a také přemýšlím, že navážu znova a budeme mít druhé dítko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nechci mít děti přesně po dvou letech, ale že bych otěhotněla těsně před skončení RD na první dítě, šla marodit a pak znova nastoupila na mateřkou… jestli to teda výjde
markytka3 píše:Kacenka1987 píše:a taky mas narok na vybrani si dovolene u zamestnavatele!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj pracovni smlouva mi trva. dekuji za info bala jsem se ze kdyz by muz nedelal ze Md nedostanu.
a ta dovca u zamestnavatele jako ze za tech 28 tydnu mi da zase penizky ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kacenka no marodit bys jit mohla kdybys alespon na jeden den nastoupila zpet.do.prace a nebo jestli v praci mas nahlaseno jen na dva.roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peníze za dovolenou ti nedá jen za těch 28 týdnů, ale za celý rok…u nás je to 20 dní
Taky to tak plánujeme, já si sice zvolila v listopadu 3 roky, ale v lednu to půjdu změnit do 2 let dítěte a vrhneme se do toho znova…a možná mi tam taky vyjde nemocenská a pak PPM, to záleží, kdy přesně otěhotním, že
A pak taky dostanu PPM jako při prvním a potom proplacenou celou dovolenou jako teď, celých 20 dní…a pak klasicky RD jak si zase zvolíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no ty blaho za celej rok kdyz jsem uz dva roky doma tak to je.husty. my mame dovolenou 30 dni no tak to mam misto.porodneho to jste mi hned zvedli naladicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mar : no je to super…i teď jak mi skončila PPM, tak mi přišel rodičák + dovolená, v listopadu před Vánocema to bodlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a jeste se zeptam kdybych nastoupila zpet do prace a hned sla marodit do nastupu na MD. pobirala bych ted penize z Rd i neschopenky ale PPM by se pocitala ted z teto neschopnosti a ne tu co jsem mela pri prvnim tehu ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mar80 píše:
a jeste se zeptam kdybych nastoupila zpet do prace a hned sla marodit do nastupu na MD. pobirala bych ted penize z Rd i neschopenky ale PPM by se pocitala ted z teto neschopnosti a ne tu co jsem mela pri prvnim tehu ?
pobirat rd a nemocenskou zaroven nelze (teda aspon jsem to tak ze zakona pochopila), kdyz ukoncis rd a pujdes rovnou na neschopenku, prvni 3 dny nedostanes nic, dalsich 21 dni plati zamestnavatel, pak stat. kdyz ukoncis RD, zazadej si o proplaceni dovolene, teda pokud jsi to neudelala pri prechodu z MD na RD. nemocenska se pocita z platu, ktery jsi mela pred 1.tehu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tedy ja ten zakon necetla ale nechapu proc by ne.
kdyz nastoupim do prace a dite hlida babicka tak neprichazim od rodicak. a kdyz si zlomim nohu tak preci pujdu marodit ne ? pak samozrejme PPM dostanu po ukonceni neschopenky to uz ale budu mit ukonceny rodicak na prvni dite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:
RP a nemocenskou pobírat můžeš souběžně.
jj, ja nasla toto:
Jestliže v rodině jeden z rodičů má z dávek nemocenského pojištění nárok na peněžitou pomoc v mateřství (tzv. mateřskou) nebo nemocenské, rodičovský příspěvek náleží, pouze je-li vyšší než dávky nemocenského pojištění. V tomto případě je doplacen rozdíl mezi rodičovským příspěvkem a uvedenými dávkami.
jak jsem psala vyse, asi jsem to blbe pochopila
znamena to tedy, kdyz jsem na RD a dostanu anginu, muzu zazadat o nemocenskou a bude mi zamestnavatelem proplacena?
prosim, prosim, kdo delate mzdovku ci se v tom vyznate o radu! dekujuuuu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit