Přechod z RD na MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101911
5.11.14 12:49

@Ajuše Ne, formular na to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2556
5.11.14 13:16

Byla jsem tam osobně, nic po mě nechtěli, ani občanku či jiný doklad, takže předpokládám, že by to šlo i emailem či telefonicky. Na email mi vždy odpověděli obratem, tak zkus nejdřív to a uvidíš. Jinak pozor, ten poslední rodičovský příspěvek mi přišel s měsíčním zpožděním (je v jiné výši a ÚP kvůli tomu musí vydávat rozhodnutí), tak ať s tím když tak počítáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.11.14 13:20
@Ajuše píše:
Dobrý den, mám dotaz. Taky přeházím z RD na MD. V práci jsem už papíry od doktorky odevzdala. Teď ještě teda pozastavit rodičák. Je k tomu přímo nějaký formulář? A je možné, že bych si ho někde stáhla, vyplnila a manžel to jen odvezl na podatelnu ÚP? Zkoušela jsem tam několikrát volat, ale nikdo nezvedá. Jde mi o to, abych nemusela lítat po úřadech. Momentálně mám nařízen klidový režim, kvůli hrozícímu předčasnému porodu.

já to dělala ted..chtěli akorát papír ze socky kde byla potvrzena výše ( nové ) mateřské..tu jsem tam musela donést..( stačilo vhodit na podatelnu na UP - mi tam máme takovou schránku ) s tím že stači k tomu přihodit emailem vzkaz kdy nastupuješ na mateřskou aby věděli od kdy ti mají stopnout rodičák. to vše mužeš zařídit mailem, nebo teda ten dokument tam muže hodit chlap

• Citovat
  • Upravit
2556
5.11.14 13:30

U nás si to úřady vyřídily samy mezi sebou, stačilo jen nahlásit na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
5.11.14 13:39

@Ajuše
jinak toto mi poslali z UP:

Dobrý den,
nástup na mateřskou dovolenou a pobírání peněžité pomoci v mateřství nám musíte oznámit do 8 dnů od nástupu – stačí e-mailem. Dodatečně nám potom doložíte potvrzení, které Vám posílám v příloze. To potvrzuje příslušná správa sociálního zabezpečení. V měsíci, kdy Vám bude náležet rodičovský příspěvek a zároveň peněžitá pomoc v mateřství, se vyplácí rodičovský příspěvek ve výši rozdílu. Pokud je peněžitá pomoc vyšší než rodičovský příspěvek, pak nárok na výplatu rodičovského příspěvku zaniká. Například pokud bude v říjnu náležet peněžitá pomoc v mateřství ve výši 5 000 Kč a nárok na rodičovský příspěvek je 7 277 Kč, vyplatí se rodičovský příspěvek ve výši 2 277 Kč.

dokument který chtěli zaslat se jmenuje: Potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši RP, stačí si ho na netu stáhnout a vyplnit právě na socce a pak jim to tam hodit

• Citovat
  • Upravit
1312
5.11.14 13:55

Děkuji všem za odpovědi. Zkusím, teda email a uvidím. Přinejhorším tam tedy zajedu. Právě si říkám, že tyhle úřady by měli být propojený, ale vím, že u nás to tak nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.5.15 22:15

Ahoj všem. Pročítám tu všechny možné diskuze o přechodu z RD na MD a stále nenacházím odpověď na svoji situaci. Tak to zkusím se vás zeptat, zda jste některá něco podobného teď neřešila. Mám rodičovský příspěvek do června 2015 (psala jsem si dneska na UP, do kdy přesně to tedy vychází, nenapsali datum, jen, že za červen mi doplatí poměrnou částku…), nicméně, jsem znovu těhotná a na MD můžu jít nejdříve 9. července 2015 (8 týdnů před porodem). Teď mě ale zajímá, co s tou mezerou mezi tím? Myslím mezi koncem RD a začátkem nové MD? Bude tam dejme tomu mezera 14 dní, možná víc. Tak právě nevím, zda to nějak řešit, nebo se to počítá na celé měsíce? Na UP mi na to neodpověděli. Paní mi psala, že mi přijde z pracáku rozhodnutí o odejmutí dávky (odejmutí proč, když budu mít dovybráno?) Nějak mi přijde, že mi nikdo nedokáže pořádně poradit. Jde mi třeba o to, abych třeba nedlužila na pojistném nebo tak něco… Díky moc za případné odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.5.15 22:16

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
4.5.15 22:34

@Lucinka84 Kdy budou dítku 3 roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
4.5.15 22:42

V listopadu 2015. Ale teď jsem si v jedné diskuzi přečetla, že by s tou mojí situací snad problém být neměl, šlo mi hlavně o zdravotní a sociální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
4.5.15 23:02

@Lucinka84 Tak v tom případě nic neřešíš, pokud v si v práci hlásila nástup až v tom listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.15 09:19

Jo mám tam nahlášený rodičák do toho listopadu, takže oni to tak poslali na zdrávku a tam to teda za mě budou platit že? A až pak s mateřskou to zas přejde na chvíli pod zaměstnavatele a pak zase zpátky na zdrávku, až nastoupím na další rodičák. Sociální se teď nějak neplatí v téhle situaci, jako že to je náhradní doba pojištění či co. Takže normoš ať mi rodičák skončí jakkoli, hlavní je, že se to teda nekreje, v jednom měsíci skončí rodičák a na mateřskou nastoupím až v průběhu dalšího, takže nic prostě navíc dělat nemám… Teda tak jsem to pochopila :) Jen pak papíry z gyndy o nástupu na MD donesu do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
5.5.15 09:25

@Lucinka84 Jo, pochopila si to správně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.15 19:23

Tak asi nebudu úplně blbá :D ufff, to mateřství dává člověku zabrat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1659
23.5.15 12:40

Ahoj, prosím o radu, RD a pobírání RP jsem měla nahlášeno do 2,5 roku dítěte, tedy do 30.9.2015. Nicméně RP jsem si navýšila a poslední zbývající částku čerpám nyní v květnu. Od 1.6.2015 nastupuji opět na MD, tuto skutečnost hlásím zaměstnavateli. Musím nyní něco hlásit na sociálku, nebo tam budu řešit až další RP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat