Přechod z RD na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
markytka3 píše:mag píše:
RP a nemocenskou pobírat můžeš souběžně.jj, ja nasla toto:
jak jsem psala vyse, asi jsem to blbe pochopila
Jestliže v rodině jeden z rodičů má z dávek nemocenského pojištění nárok na peněžitou pomoc v mateřství (tzv. mateřskou) nebo nemocenské, rodičovský příspěvek náleží, pouze je-li vyšší než dávky nemocenského pojištění. V tomto případě je doplacen rozdíl mezi rodičovským příspěvkem a uvedenými dávkami.znamena to tedy, kdyz jsem na RD a dostanu anginu, muzu zazadat o nemocenskou a bude mi zamestnavatelem proplacena?
prosim, prosim, kdo delate mzdovku ci se v tom vyznate o radu! dekujuuuu
Na RD ne, musíš chodit do práce, ale RP se bere i když chodíš do práce.
A k tomu cos tu kopírovala, uvedeš i zdroj? Ráda bych si početla. Já normálně měla OČR i RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:markytka3 píše:mag píše:
RP a nemocenskou pobírat můžeš souběžně.jj, ja nasla toto:
jak jsem psala vyse, asi jsem to blbe pochopila
Jestliže v rodině jeden z rodičů má z dávek nemocenského pojištění nárok na peněžitou pomoc v mateřství (tzv. mateřskou) nebo nemocenské, rodičovský příspěvek náleží, pouze je-li vyšší než dávky nemocenského pojištění. V tomto případě je doplacen rozdíl mezi rodičovským příspěvkem a uvedenými dávkami.znamena to tedy, kdyz jsem na RD a dostanu anginu, muzu zazadat o nemocenskou a bude mi zamestnavatelem proplacena?
prosim, prosim, kdo delate mzdovku ci se v tom vyznate o radu! dekujuuuu
Na RD ne, musíš chodit do práce, ale RP se bere i když chodíš do práce.
A k tomu cos tu kopírovala, uvedeš i zdroj? Ráda bych si početla. Já normálně měla OČR i RP.
jj, diky za osvetleni, nasla jsem to tusim na www.finance.cz, jeste jednou diky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to mám nahlášené u zaměstnavatele na dva roky, takže bych relativně nemusela nastoupit, ale půjdu rovnou na nemocenskou a dovču máme 25 dní juchůů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky já se zeptám znova, nějak tomu nevěřím a jestli jsem to vůbec dobře pročetla.
Takže, když přejdu z RD s prvním dítětem na MD s druhým, mám smlouvu na dobu neurčitou, tak mám zase nárok na proplacení dovolené? To by bylo fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, máš nárok na proplacení celé dovolené za celý rok…protože si „odpracuješ“ 28 týdnů…protože mateřská dovolená se bere stejně, jako bys chodila do práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé děkuji za info, v práci se tvářili divně, účetní říkala, že si to zjistí, ale rovnou mi řekla, že spíš nemám pravdu. Tak uvidíme, penízky by se hodily místo porodného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
žádost o radu
Obnovuji diskuzi, jelikož nevím jak dál postupovat. V červenci mi končí PPM. Co mám udělat dál? Co a kde vyplnit, kde žádat, kdy žádat zaměstnavatele o proplacení lonské a letošní dovolené? Vůbec se v tom neorientuju. A taky kdy nahlásit zaměstnavateli délku RD? Děkuji moc za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olousek35 J8 to sfoukla v jednom dopise poslaném zaměstnavateli:
Žádost o čerpání řádné dovolené a rodičovské dovolené
Žádám tímto o čerpání řádné dovolené, tj od xx. yy. 2012. Nevyčerpaná řádná dovolená za rok 2011 mi činí xx dní a poměrná část dovolené za rok 2012 činí xx dní, tedy celkem xx dní.
Dále žádám o poskytnutí rodičovské dovolené předběžně do 2,5 let věku dcery narozené xx. yy. 2011, tj do xx. yy. 2014. Změny v délce trvání rodičovské dovolené včas písemně ohlásím.
Děkuji za kladné vyřízení mé žádosti…a poslala jsem to zaměstnavateli ve dvou vyhotoveních a jedno jsem požádala potvrdit a poslat zpět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olousek35 A zapomněla jsem…MD mi končila 29.2.2012, já žádost poslala zaměstnavateli 20.2.2012. Nic víc, to je všechno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to účetní u prvního dítětě poslala na podpis, že žádám o proplacení dovolené od xx až po xx a pak také papír o délky RD. Tak u druhého to bude zase tak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Libza píše:
A měla jsi namysli i vyřízení rodičovského příspěvku?
Ano, i vyřízení rodičovského příspěvku. Moc Ti děkuji za rady, opravdu v tom plavu a nedovedu si představit, kdybych svojí blbostí byla měsíc bez peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olousek35 Zašla jsem si na ÚP a tam mi dali papíry, co mám vyplnit - musí je podepsat i otec dítěte, tak jsem si je vzala domů…vyplnila jsem to všechno, jen výši rodičáku jsem si zvolila až dle výše vyměřovacího základu, co určí OSSZ ( na ÚP by ti s tím vyplňováním měli pomoct ). Zeptej se, zda ti to na ÚP vyřídí, nebo si to máš vyřídit sama ( tu výši vyměřovacího základu mám na mysli - já si to třeba posílala sama ). Jinak kdy tam půjdeš je na tobě, já tam šla asi měsíc před koncem MD, můžeš i po skončení MD, protože to vyřizují i zpětně. Myslím tři měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olousek35 píše:
Děkuji moc. Skočím si na úřad práce a požádám je o radu.
Nemáš vůbec za co
Vezmi si s sebou pro jistotu rodný list dítěte a samozřejmě svoje doklady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit