Bugaboo butterfly vs Joolz aer plus

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
27.8.24 22:31

Bugaboo butterfly vs Joolz aer plus

Ahoj! Rozhodla jsem se pořídit lehký skladný kočárek do auta, města a na takové ty rychlovky do nákupáku, který bych složila jednou rukou. Později z toho vzniklo, že by byl i na cestování letadlem, takže aby splňoval kritéria příručního zavazadla.

Co tu budu vykládat, vybrala jsem TOP 2 a dlouze zkoumala, do kterého mám jít, každý měl někde plus a někde mínus a jsou si jinak obecně hrozně podobné. Zjistila jsem taky, že maminek jako já bylo již mnoho, rozhodla jsem se sepsat rozdíly těchto dvou kočárků ať to ostatním třeba pomůže v rozhodování mezi nimi, do komentářů potom můžete klidně psát vaše osobní zkušenosti.

Joolz aer plus jsem vybrala, jelikož se jedná o novější model, předchůce Aer měl o něco kratší stříšku a neměl úplný leh.

• lehký, skladný, je více prodávaný, i na ulici jej vidívám víc
  • úplný leh (výrobce ale uvádí, že se má užívat cca do 9kg z důvodu převracení kočárku dozadu (to mi také jedna maminka potvrdila), takže u těchto malých lehkých kočárků to není úplně bezpečné (proto to bgb asi nezavedlo)
  • Aretace předních koleček (to pro mě bylo hodně velké plus, ale hodně maminek psalo, že ji ani nikdy nevyužili, že u 4kolových kočárků to jde i bez ní, co si ale budem, je to pohodlnější jet po kočičích hlavách či nastupovat do mhd s aretací)
  • O něco větší kolečka jak Bgb
  • Taška tuším součástí (nemusíte kupovat), je na rameno
  • Madlo se dokupuje jak u bgb, ale lze šikovně odepnout na jedné straně, aby nezavazelo v případě potřeby
  • Potřeba dokoupit polohování nožiček, ale jdou i tak jen do jedné polohy (bgb má tři polohy polohování a je již součástí kočárku)
  • Polohování lehu jen do tří poloh (první pomocí zipu kritizovaná, že se děti mohou budit)
  • Větší úložný prostor pod kočárem
  • O nějáké kilčo lehčí, o několik set levnější

Bugaboo butterfly tento kočárek si hned získal mé sympatie na prodejně, přišel mi pevnější a kvalitnější materiály (na omak i třeba plastové šprušle ve stříšce), ale prodejci mi sdělili, že kvalita bude asi stejná :)

• Lehký, skladný, taktéž krásně ovladatelný i přes menší kolečka
  • Není možná aretace koleček
  • Stříška krásně dlouhá jako u aer plus, ale má větší (širší) otvor na větrání (u mě plus)
  • Polohování nožiček je součást kočárku a má více poloh
  • Nutno dokoupit obal (batoh) kočárku - není součástí, ale je to batoh, takže já preferovala, že to není jen na jedno rameno
  • Polohování zad pomocí chytré stuhy do kterékoli pozice, ale maximálně pololeh (ale jistota, že se nepřeklopí), ve vyšších polohách, kdy chceme maximální sed se stuha logicky hůře šponuje, ale asi to je o zvyku
  • Nutno dokoupit madlo, které má jen jednu polohu na zacvaknutí (fixaci), ale lze i ohýbat dolů

To je asi vše co mě nyní napadá, klidně doplňte nebo přidejte zkušenosti, aby to bylo na jednom místě :)

Jinak já nakonec vybrala Butterfly a nelituju, tak nějak mi příšel už zprvu kvalinější a přišlo mi, že i malýmu se v něm líbilo víc :lol:, nicméně prodávaněhší je prý Aer plus a i paní co jsem potkala v obchodě na něj nedala dopustit, prý zvládl i písek na dovči (to musím s bgb ještě testnout).

Jinak v obchodě, když viděli, jak jsem bezradná, tak doporučili rozhodnout se na základě toho, zda člověk vyžaduje úplný leh :) Podle mě je to ale hodně subjektivní

Tak snad pomůže, až příjdu na mouchy u butterfly, doplním :D teď jej mám týden :dance: Jinak - někde tyto kočárky pujčují, takže kdybych bydlela poblíž takového místa, určitě bych využila a otestovala je na pár hodin oba a byla si tedy jistá, který je ten pravý.

Přeji šťastný výběr :srdce: :mavam:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
27.8.24 22:45

My mame Aer a nedam na ten kocar dopustit, je skvelej, projede vše, vlastne jsem nenasla nic, co by mi na nem vadilo. Az na tu cenu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
30.6.25 12:53

Dobrý den,
také se mi moc libi Bugaboo Butterfly, ale pořád ještě nejsem na 100 % rozhodnutá. Jak se Vám s odstupem času osvědčil? Nejvíc mi vadi síťka při prodloužení stříšky. Nesvítí na dítě přes to sluníčko? Když usne a dám do pololehu, nebude ji svítit přímo do obličeje?
Moc dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4