Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, v srpnu se nám narodí druhé ditko a staršímu bude 14 měsíců. Řešíme teď kočár, původně jsme uvažovali o dvojkočáru, ale nakonec ho nechceme. Našla jsem buggypod, tak se chci zeptat, jestli máte někdo zkušenosti a jestli byste to doporučili a případně k jakému kočáru. Když už jsem se snažila najít kočár, ke kterému to půjde a nestojí hromadu peněz, tak výběr neni zas tak velký.
@Lucie_Sx píše:
Poridila bych Phil a Teds.
Tohle je takove provizorium.
To mi přijde hrozny pro to dítě co je dole… když už bych šla do dvojkocaru tak jedine ty co jsou vedle sebe, ale to jsme si rozmysleli…
@Klaraskan píše:
To mi přijde hrozny pro to dítě co je dole… když už bych šla do dvojkocaru tak jedine ty co jsou vedle sebe, ale to jsme si rozmysleli…
Neni to tak hrozny
.
Holt jizdni vlastnosti, rozmery, to jinde nenajdes.
Jeste terenni trojkolky jsou ve dvojverzi dobre funkcni, ale uz ta sirka…
Ja to poresila tunningem, koupila jsem sedatko Phil a Teds a pomoci par udelatek zavesila pod Baby Jogger Summit. Taky se dalo. Ale dite bylo uz starsi, nebylo to potreba casto.
@Lucie_Sx píše:
Neni to tak hrozny.
Holt jizdni vlastnosti, rozmery, to jinde nenajdes.
Jeste terenni trojkolky jsou ve dvojverzi dobre funkcni, ale uz ta sirka…Ja to poresila tunningem, koupila jsem sedatko Phil a Teds a pomoci par udelatek zavesila pod Baby Jogger Summit. Taky se dalo. Ale dite bylo uz starsi, nebylo to potreba casto.
No malej prave ještě ani nechodí a není jistý jestli do ty doby bude
A nechci zas aby byl takhle jakoby odstrcenej dole
@Klaraskan píše:
No malej prave ještě ani nechodí a není jistý jestli do ty doby budeA nechci zas aby byl takhle jakoby odstrcenej dole
ve vaší konstelaci bych hledala plnohodnotný dvojkočár.
Příspěvek upraven 28.05.22 v 17:37
No obecně se mi to docela líbí, asi víc, než ta varianta se starším pod kočárem, z důvodu komfortu pro dítě č. 2, i když jízdní vlastnosti to asi bude mít lepší. Ale 14 měsíců… to je fakt docela prtě a celkem se s tím kočárem ještě najezdíš, moji toho v tom věku ještě i ve sporťáku docela dost naspali
Proč jste zamítli dvojkočár? Taky by mi to ve vašem případě přišlo jako lepší řešení.
@Michelle_M píše:
No obecně se mi to docela líbí, asi víc, než ta varianta se starším pod kočárem, z důvodu komfortu pro dítě č. 2, i když jízdní vlastnosti to asi bude mít lepší. Ale 14 měsíců… to je fakt docela prtě a celkem se s tím kočárem ještě najezdíš, moji toho v tom věku ještě i ve sporťáku docela dost naspaliProč jste zamítli dvojkočár? Taky by mi to ve vašem případě přišlo jako lepší řešení.
Ty před sebou mi přijdou blbě řešeny, ze je proste to jedno dítě odstrceny. A ty vedle sebe zase maj docela malý prostory na šířku, jeden jsme zkoušeli ale malej se tam vešel jen tak tak a v zimě si myslím ze by se tam nevešel už vůbec a další věc ze máme úzkej vytah a tam bych s tim neprojela…Nevím no vůbec jak se rozhodnout, budu muset všechno ještě jednou zvážit
My jsme ho měli, děti jsou 2 roky od sebe a byl úžasný. Obě děti jsem měla hodně kočárkový a starší ten buggypod miloval.
Ale musím říct, že jsem MHD jezdila minimálně, eskalátory v metru ještě OK, ale tramvají jsem nejela nikdy. To by se muselo asi složit?
Takže za mě palec nahoru!
Edit: a měla jsem trojkolku Jané Slalom
14 m je málo… Navíc buggypod se nedá dát do Lehu nemá ani opěrku na nohy… Pro tak malé nechodící dítě je to fakt nepraktické. Koupila bych dvoukocar vedle sebe. Sama budu Mít rozdíl 2roky a koupila jsem dvoukocar za 2500kc a k tomu jsem sehnala i ten buggypod na bazaru… Protože dcera ač chodící tak se ráda vozí a i spí přes den… Buggypod bude dobrý na přejezd po Městě, když bude unavená nebo se jí už nebude chtít jít. Výhoda je ze se da složit ke kočárku a pak se člověk vejde i do výtahu. Na delší trasy vytáhnu dvoukocar… Za mě buggypod není náhrada kočárku a už vůbec ne u nechodícího dítěte
@Ufinka87 píše:
14 m je málo… Navíc buggypod se nedá dát do Lehu nemá ani opěrku na nohy… Pro tak malé nechodící dítě je to fakt nepraktické. Koupila bych dvoukocar vedle sebe. Sama budu Mít rozdíl 2roky a koupila jsem dvoukocar za 2500kc a k tomu jsem sehnala i ten buggypod na bazaru… Protože dcera ač chodící tak se ráda vozí a i spí přes den… Buggypod bude dobrý na přejezd po Městě, když bude unavená nebo se jí už nebude chtít jít. Výhoda je ze se da složit ke kočárku a pak se člověk vejde i do výtahu. Na delší trasy vytáhnu dvoukocar… Za mě buggypod není náhrada kočárku a už vůbec ne u nechodícího dítěte
Presne tak.
Tak dekuju za názory, nakonec jsme se rozhodli ze to neporidime a přehodnotime znovu ty dvojkocary ![]()
@Klaraskan určitě
Dcera začala chodit ve 14m ale než začala aspoň trochu chodit i venku tak to trvalo půl roku. Teď bude mít 2 jak se narodí druhé a i tak dvoukocar využiji. Protože když jdeme bez kočárku tak kousek ujde. Jakmile vidí že beru kočár tak moc chodit nechce. Když vytáhnu korbu na mini a uvidí že se mladší veze tak bzde chtít taky. Máme raky mini výtah a s dvoukocarem se tam nevejdu. Tak kočár bzde ve sklepě a do výtahu vezmu jen korbu s miminkem. Navíc si nedokážu představit že mi čerstvě dvouletá litá po obchodě takhle ji zakurtuju a můžu si adpon nakoupit…