Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je tu nekdo komu tahle zakerna nemoc znicila jinak fungujici vztah?
Ne přímo bulimie, ale jeden můj přítel v mládí měl poruchu příjmu potravy, vyšlo to najevo asi po třech měsících vztahu.
Hrozně řešil jídlo, jak vypadá, jeden den se přežral a potom tři dny hladověl, atd.
Problém nechtěl řešit, prý si poradí sám, rozešla jsem se s ním.
Nechtěla jsem být ve vztahu s psychicky nemocným člověkem, který svůj problém nehodlá řešit s odborníkem. To fakt nemám zapotřebí.
@R222 píše:
Jasnyono je to tak lehky ze
kdyz jste to sami nezazily
Lehký to není. Asi proto na tom hodně vztahů krachne. Je to psychická nemoc a žít s psychicky nemocným člověkem je hrozně těžký. Víc lidí to nedá než dá.
Jak jsem jiz psala, ja se dlouhodobe lecim, ale neni to lehky.
A samozrejme v ten padech na zacatek sehralo spoustu veci, jako ztrata ditete atd
Neptala jsem se na to, zda jsem magor nebo zda by nekdo nikdy s takovym clovekem nebyl. Napsala jsem dost zrejmou otazku.
To je zajímavá otázka, docela by mě zajímal Tvůj příběh. Ano, kdo nezažil, nikdy nepochopí. Kamarádila jsem se s ní 13 let a nikdy ji žádný partner neodhalil. Žádnému jsem o ní neřekla. Taktiky zvracení a odklízení stop jsem měla jak profi vrah, na jehož vraždy nikdy nepřijdou. Vyléčilo mě až těhotenství. Nedopustila bych, kdybych tím poškodila dítě. Ta nemoc se těžko poráží, takže se sama divím, že jsem to tak z čista jasna dala. Držím pěsti, ať to taktéž zvládneš!
![]()
@Anonymní
Diky, konecne nekdo, kdo me neodsuzuje
Hele mam to od 16ti, je mi 35, samozrejme s prestavkami, nekdy to dalo na par let pokoj, jindy jsem zas nejedla
Tenkrat nasim po nalezeni igelitky se zvratkama nekolikrat po sobe stacilo vzdy slibit, ze uz to neudelam
Se soucasnym expartnerem se to zlepsilo, zasnoubili jsme se po 4 letech, pak prisel potrat a zaclo sileny peklo v moji hlave, zacla jsem byt depresivni a delalo mi problem krom cviceni cokoliv delat, jemu jsem to samozrejme nekolikrat rekla, ale asi nemel rad cokoliv resit, tak se radeji rozesel, coz me uplne sejmulo a je to stokrat horsi
A dochazim btw dvakrat tydne do anabell, svuj problem resim… jen to vsechny tyhle ne moc pohodovy veci vzdy hodi opet na zacatek..:.