Bulka na varleti

Anonymní
12.3.13 09:44

Bulka na varleti.

Omlouvám se za anonym, ale je to moc intimní. Poslední dobou se hrozně trápím a manžel určitě taky. Poslední týdny byl zasmušilý, vázla komunikace, vyhýbal se jakýmkoliv mým dotykům, podráždilo ho i obyčejný pohlazení po ruce. Minulý týden se mi na naléhání, co se děje, svěřil, že má bulku na varleti. Prý už asi půl roku a zvětšuje se mu. Asi před 15 lety měl operaci s variokélou (snad to píšu správně), říkala jsem mu, že se mu možná udělala znovu, ale povídal, že tohle je jiný než předtím. K doktoru jít nechce, prý kdyby to byl nádor, tak se odmítá léčit. Nemyslím na nic jinýho, než na tohle. Asi mi tu nepomůžete, ale potřebuju se vypsat a třeba mi někdo napíše podobnou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4029
12.3.13 09:49

OKamžitě k doktorovi!!! Můj bratr si taky našel bulku na varleti, hned šel k lékaři a Ti ho operovali. Přišel o jedno varle, ale žije a je zdravý! Pokud to bude odkládat, bude hůř! Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.3.13 09:50

Musíš ho donutit jít k lékaři. Chápu že má strach, ale chová se jak dítě a ubližuje tím i vám. To přece není normální. Moc mě mrzí, co prožíváš. Alespoň ty jdi k lékaři popiš mu to a poptej se co to může být..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
12.3.13 09:52

Uklidni ho ze ses na to ptala doktora ze nádor to není, ale musi i tak prijit. Klidně mu jakkoliv zalži, ale dostaň ho tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.3.13 09:56

Ježišmarjá, okamžitě ho dotlač k doktorovi, třeba násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 10:01

Samozřejmě mu to říkám, ať jde k doktorovi. On je ale vzteklý, ať se nestarám a nechám ho být. Chápu, že se trápí a má strach. Já to prožívám s ním, ale připadám si bezmocná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.13 10:03
@eneerka píše:
Musíš ho donutit jít k lékaři. Chápu že má strach, ale chová se jak dítě a ubližuje tím i vám. To přece není normální. Moc mě mrzí, co prožíváš. Alespoň ty jdi k lékaři popiš mu to a poptej se co to může být..

On už nechtěl jít k lékaři ani před těmi 15 lety, tehdy jsem právě šla já sama a zeptala se doktora, co to může být, ale v podstatě mě vyhodil s tím, že musí přijít manžel, že on od stolu na dálku nic nezjistí. Což má pravdu. Tehdy to spravila malá operace a za měsíc byl fit. Mě děsí to, že povídá, že teď je ta bulka jiná.

• Citovat
  • Upravit
8071
12.3.13 10:06
@Anonymní píše:
Samozřejmě mu to říkám, ať jde k doktorovi. On je ale vzteklý, ať se nestarám a nechám ho být. Chápu, že se trápí a má strach. Já to prožívám s ním, ale připadám si bezmocná.

Jde o život, prostě ho tam MUSÍŠ dostat, třeba pomocí rodiny, přátel, ale musí tam jít, pokud by to byla rakovina, přece nebude čekat, až se to rozleze do jater, plic, mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 10:07

Kamarád si takhle našel taky bulku a řekl to své ženě až po půl roce, ta ho okamžitě zpracovala a k doktorovi šla s ním. Byla to rakovina. Operovali ho, má jedno varle a ted už je to delší doba bude kamoška každým dnem rodit:-)) čekají chlapečka. Takže okamžitě jak píšou holky k doktorovi, bude žít normální, zdravý život po všech stránkách, ale pokud to nechá, nemusí žít vůbec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.13 10:13
@Anonymní píše:
Kamarád si takhle našel taky bulku a řekl to své ženě až po půl roce, ta ho okamžitě zpracovala a k doktorovi šla s ním. Byla to rakovina. Operovali ho, má jedno varle a ted už je to delší doba bude kamoška každým dnem rodit:-)) čekají chlapečka. Takže okamžitě jak píšou holky k doktorovi, bude žít normální, zdravý život po všech stránkách, ale pokud to nechá, nemusí žít vůbec.

Prosím tě a jak probíhala léčba? Stačila jen operace? On pořád opakuje, že než trápení ozařováním nebo chemoterapií, tak to raději žádnou léčbu. Jsem z toho zoufalá. Oběma by se nám ulevilo, ať by doktor řekl cokoliv, protože ta nejistota je hrozná a začalo by se konečně něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.13 10:24

Z blízkého okolí mám zkušenost, že muž našel bulku, varle odstraněno, několik cyklů chemoterapie a do třičtvrtě roku byl zpět v práci, už je to cca pět let a je zcela zdravý. Ale přišel včas.
Ze vzdálenějšího vím o muži, který prošel tím samým, je to snad deset roků a taky ok. Neslyšela jsem vlastně o nikom, kdo na to zemřel.
Vůbec teda ale nevím, co ti poradit, pokud muž takhle iracionálně reaguje. Najít statistiky, že pokud přijdou chlapi včas, tak se téměř všichni vyléčí?
Začala bych ho asi citově vydírat - necháš tu mě, děti, kvůli strachu o tebe nebo snad studu.

Markéta

• Citovat
  • Upravit
8071
12.3.13 10:38
@Anonymní píše:
Prosím tě a jak probíhala léčba? Stačila jen operace? On pořád opakuje, že než trápení ozařováním nebo chemoterapií, tak to raději žádnou léčbu. Jsem z toho zoufalá. Oběma by se nám ulevilo, ať by doktor řekl cokoliv, protože ta nejistota je hrozná a začalo by se konečně něco dělat.

To je hloupost. Pokud se to zachytí v časném stadiu (zatím má jen nějakou bulku na varleti, kdyby byla velká, učitě by sis všimla, takže doufám, že pokud je to zhoubné, ještě se to nerozjelo), tak ho lékaři vyléčí. Asi to nebude dvakrát příjemné, ale bude žít dalších šedesát let nebo nevím, jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.13 10:52
@Cuarentena píše:
To je hloupost. Pokud se to zachytí v časném stadiu (zatím má jen nějakou bulku na varleti, kdyby byla velká, učitě by sis všimla, takže doufám, že pokud je to zhoubné, ještě se to nerozjelo), tak ho lékaři vyléčí. Asi to nebude dvakrát příjemné, ale bude žít dalších šedesát let nebo nevím, jak dlouho.

Maželovi je přes 40 let a právě že jeho známý v tomhle věku měl nádor na varleti, sice žije, ale pořád má nějaký operace, musí nosit pleny a on se něčeho podobnýho obává.

• Citovat
  • Upravit
6594
12.3.13 10:55

Být to můj chlap, dotáhnu ho tam klidně i násilím. Vím, že je to s nima těžký, ale tohle není prd..l :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.3.13 11:02
@Anonymní píše:
Maželovi je přes 40 let a právě že jeho známý v tomhle věku měl nádor na varleti, sice žije, ale pořád má nějaký operace, musí nosit pleny a on se něčeho podobnýho obává.

To je mi líto, asi to měl v pokročilém stadiu. A nebyla to spíš prostata? Tam může mít operace takové nepříjemné dopady. Ale snad, proboha, chce tady být s váma i s plínkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí