Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
u mého syna jsem si všiml bulky nebo jakéhosi vyrustku na vnitřní straně zápěstí. Občas ho to bolí při nějaké větší aktivitě a při větším dotyku. Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví o co se jedná a co s tím dělat?
Děkuji za pomoc
@ivašot. A nevíte co s tím? Jestli to po čase splaskne a bolest odezní nebo nějaké masti?
U lékaře jsme s tím ještě nebyli, má tenhle týden dovolenou. Tak zkouším štěstí tady jestli s tím někdo nemá zkušenost.
Mám něco podobného. U mě je to ganglion. Je to prý taková zapouzdřená tekutina z přesílení. Doktorka mi řekla, že se to dá napíchnout a odsát, nebo rozdrtit 🙄 Tak jsem řekla, že si to raději nechám 😅
@cverunka a není to nějak nebezpečné pro okolní šlachy nebo klouby? Jestli to je neškodné tak to zatím taky necháme a kdyby se to zhoršovalo tak to budeme řešit.
Já o tom ani nevím. Prý to obvykle ničemu nevadí. Mám to tak 10 let.
@Len386 píše: Více
Tak ho vem k lékaři příště týden, a nehledej rady na internetu.Je dobré když to zhodnotí lékař, tady ti to nikdo s určitostí nepoví co to doopravdy je, zvlášť když ho to bolí na dotyk.
Taky mám na levém zápěstí. Jak už bylo zmíněno je to pravděpodobně ganglion. Mě ho praktik nejdříve (bez nějakého upozorneni
) zamackl, ale i tak to pak dal bolelo. Tak jsem byla na punkci kde mi ho injekci vycucli
bylo tam toho málo, bulku mám stále (už víc než 10 let), ale od punkce nijak nebolí ani nepřekáží.