Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
3 týdny se trápím s brněním končetin. Nejdřív pravá ruka a noha, později se přidala i druhá strana. K mravenčení se poslední týden přidala ztuhlost prstů na rukou a horší motorika. Nejdřív na pravé ruce (jsem pravacka), začala jsem vše dělat levou rukou a už mám problém i s tou levou.
Jsem objednana na MR ( za 3 týdny) a na neurologii ( 2 měsíce). Straší mě roztroušenou sklerózou a jsem z toho dost špatná. Navíc to neustálé brnění, pálení a neohrabanosti rukou už taky nejde vydržet. Nemáte tip jak si trochu ulevit? Do všech vyšetření daleko, nikam jinam me neposílali…
Ze zoufalství jsem dneska zasla jako samoplatce na vyšetření vitamínů B a hořčíku v těle…
@Lucka1992 no ten hořčík a Béčko můžeš brát už teď před vysledkama. Maximálně zkus obvolat více míst. Me tenkrát vzali rychle v Iscare
@hospodki Beru vše ty 3 týdny, ale žádné zlepšení. Já vím, to je asi krátká doba. Ale ty problémy jsou tak nepříjemné, že už se to nedá moc vydržet. ![]()
V Iscare te vzali na tu MR? Neurologii na webu nevidím
@Lucka1992 ano Iscare Mr https://www.iscare.cz/…ka-rezonance
Spis to bude psychika. Taky bohužel zkušenost. Zkus si najít nějak jogovy cvičení, relaxační hudbu, autogenni trénink.. vysoka pravděpodobnost je, ze to mas od krční patere. Ještě můžeš jít přes fyzioterapie kvůli blokacim krku
@smudlinky @hospodki Jenže jak se na tu fyzio dostat? Říct obvodní o zadanku? Přijdu si jak blázen, když si musím o všechno říkat sama, to je hrozny 😃 Obvodní mi totiž řekla jen “já bych vám rada nějak pomohla, ale to je těžký…” 🙄 🤷🏻♀️
@hospodki Jake jsi prosím měla příznaky skrz tu psychiku?
@Lucka1992 dostala jsem od obvodní zadanku na fyzio, a tam mě rakli, no to zase psal nějaký obvodak, to je k ničemu. Tak jsem zašla k rehabilitační doktorce, ta mě to napsala. Ale pomohlo mě to jen po tu dobu, co jsem na fyzio chodila, teď to je stejné. Ale uklidnit tě, na vyšetření na rs jsem už byla vícekrát, měla jsem i jiné příznaky, a nepotvrdila se
A nemůže to být parkinson? Takové potíže bývají jedním z počátečních příznaků ![]()
@Alinois Mám Pragiolu 2× denně už skoro 3 týdny a nepocituji žádné zlepšení.
Po týdnu příznaků už jsem ze zoufalství byla na urgentu, kde mi na zklidnění dali Lexaurin a ten mírně zlepšil i to brnění + me zklidnil psychicky samozřejmě. Druhy den to bylo super, téměř bez problémů a pak to začalo znovu a přidala se k tomu ta horší motorika, ztuhlosti rukou, nártů… ![]()
@Lucka1992 píše: Více
Určitě ti moc psychicky nepomohla ta zminka o RS. Máš z toho stres a to může příznaky zhoršovat.
@Alinois To rozhodně. Samozřejmě se pozoruji a přijde mi, ze ty příznaky tomu úplně nasvědčují ![]()
@Lucka1992 mravenceni po tele, rychly tep, pocení, velká únava… je toho hodně. Hodně se pak blokuje krční pater a člověk má pocit ze snad umírá nebo má přesně něco nevylecitelneho
@Lucka1992 píše: Více
Hledat si příznaky na internetu je to nejhorší co můžeš udělat. Nervujes se dopředu a může to být zbytečné.