Ztuhlost rukou, špatná motorika

60
19.8.24 14:23

Ztuhlost rukou, špatná motorika

Ahoj,

3 týdny se trápím s brněním končetin. Nejdřív pravá ruka a noha, později se přidala i druhá strana. K mravenčení se poslední týden přidala ztuhlost prstů na rukou a horší motorika. Nejdřív na pravé ruce (jsem pravacka), začala jsem vše dělat levou rukou a už mám problém i s tou levou.
Jsem objednana na MR ( za 3 týdny) a na neurologii ( 2 měsíce). Straší mě roztroušenou sklerózou a jsem z toho dost špatná. Navíc to neustálé brnění, pálení a neohrabanosti rukou už taky nejde vydržet. Nemáte tip jak si trochu ulevit? Do všech vyšetření daleko, nikam jinam me neposílali…
Ze zoufalství jsem dneska zasla jako samoplatce na vyšetření vitamínů B a hořčíku v těle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18724
19.8.24 14:28

@Lucka1992 no ten hořčík a Béčko můžeš brát už teď před vysledkama. Maximálně zkus obvolat více míst. Me tenkrát vzali rychle v Iscare

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.8.24 14:33

@hospodki Beru vše ty 3 týdny, ale žádné zlepšení. Já vím, to je asi krátká doba. Ale ty problémy jsou tak nepříjemné, že už se to nedá moc vydržet. :(
V Iscare te vzali na tu MR? Neurologii na webu nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
19.8.24 14:38

Co fyzioterapie, ta by nepomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
19.8.24 14:39

@Lucka1992 ano Iscare Mr https://www.iscare.cz/…ka-rezonance

Spis to bude psychika. Taky bohužel zkušenost. Zkus si najít nějak jogovy cvičení, relaxační hudbu, autogenni trénink.. vysoka pravděpodobnost je, ze to mas od krční patere. Ještě můžeš jít přes fyzioterapie kvůli blokacim krku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.8.24 14:56

@smudlinky @hospodki Jenže jak se na tu fyzio dostat? Říct obvodní o zadanku? Přijdu si jak blázen, když si musím o všechno říkat sama, to je hrozny 😃 Obvodní mi totiž řekla jen “já bych vám rada nějak pomohla, ale to je těžký…” 🙄 🤷🏻‍♀️

@hospodki Jake jsi prosím měla příznaky skrz tu psychiku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
19.8.24 15:14

@Lucka1992 dostala jsem od obvodní zadanku na fyzio, a tam mě rakli, no to zase psal nějaký obvodak, to je k ničemu. Tak jsem zašla k rehabilitační doktorce, ta mě to napsala. Ale pomohlo mě to jen po tu dobu, co jsem na fyzio chodila, teď to je stejné. Ale uklidnit tě, na vyšetření na rs jsem už byla vícekrát, měla jsem i jiné příznaky, a nepotvrdila se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14682
19.8.24 16:12

A nemůže to být parkinson? Takové potíže bývají jedním z počátečních příznaků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.8.24 17:00

Neporadila by mi s tímto @Pudloslava, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
19.8.24 17:20

A co ty léky na to uklidnění? Mají nějaký efekt?

• Citovat
  • Upravit
60
19.8.24 17:23

@Alinois Mám Pragiolu 2× denně už skoro 3 týdny a nepocituji žádné zlepšení. :( Po týdnu příznaků už jsem ze zoufalství byla na urgentu, kde mi na zklidnění dali Lexaurin a ten mírně zlepšil i to brnění + me zklidnil psychicky samozřejmě. Druhy den to bylo super, téměř bez problémů a pak to začalo znovu a přidala se k tomu ta horší motorika, ztuhlosti rukou, nártů… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
19.8.24 17:30
@Lucka1992 píše: Více

Určitě ti moc psychicky nepomohla ta zminka o RS. Máš z toho stres a to může příznaky zhoršovat.

• Citovat
  • Upravit
60
19.8.24 17:34

@Alinois To rozhodně. Samozřejmě se pozoruji a přijde mi, ze ty příznaky tomu úplně nasvědčují :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
19.8.24 18:02

@Lucka1992 mravenceni po tele, rychly tep, pocení, velká únava… je toho hodně. Hodně se pak blokuje krční pater a člověk má pocit ze snad umírá nebo má přesně něco nevylecitelneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
19.8.24 18:20
@Lucka1992 píše: Více

Hledat si příznaky na internetu je to nejhorší co můžeš udělat. Nervujes se dopředu a může to být zbytečné.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex