Bolení břicha a zad

213
18.8.24 22:05

Bolení břicha a zad

Ahoj holky, prvně napíšu že se mi to stalo už párkrát. Vždycky do mě vjede bolest zad, tak nějak v polovině zad a pozdějc vystřelí i do břicha a bolí to na stejno a ve stejný výšce jakoby kolem dokola v “ kruhu “. Taková tlačivá nebo svíravá bolest. Nejvíc to bolí když sedim nebo stojim, jakmile zalehnu tak to docela dost ustane, ale cejtit to trochu je. Ale většinou to trvá tak 30-60min pak je klid. Nemáte někdo zkušenost s podobnou věcí? K doktorovi chci jít až mě to bude bolet, ale vždycky mě to chytlo když tam nebyl nebo neordinoval :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.8.24 22:11

Ahoj,

důvodů může být více. Doporučuji zajít k doktorovi, i když to momentálně nebolí. On bude vědět nejlépe…popř. tě i pošle na vyšetření etc.

Z popisu střelím tak od oka…napadl mě třeba nějaký problém s páteří, tam bývá typické, že bolest vystřeluje do různých částí těla.

Ale opravdu prvotně tedy návštěva lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
18.8.24 22:13

@kudrata_indianka Hele ale pátěr je dobrej výstřel. Já chodím furt “ schrbená “ co mi tak řikají ostaní, ale já to nevidim, mě přijde že jsem rovná jak tyč :mrgreen: přitom nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.24 22:34

@vanesskaa00 jasně, to tak je, že ty sama si myslíš, že je to ok, ale ve skutečnosti není…taky to tak někdy mám :think: :)

Pokud by to bylo eventuálně od té páteře, tak by tě obvodní měla poslat za ortopedem - ten potom dle různých snímků a tvého postoje zhodnotí - jak postupovat apod.

Já jsem kvůli hrbení se v dětství chodila x měsíců na rehabilitace a potom jsem dost cvičila i doma. A od páteře mě často bolela hlava…ale kolikrát to vystřeluje i do jiných částí.
Nakonec mi záda srovnalo hlavně ježdění na koni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
18.8.24 22:36

@kudrata_indianka jen OT - páteř neřeší ortoped, ale neurolog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11763
18.8.24 22:45
@stinga píše: Více

Ale i ortoped.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.24 22:48

@stinga ano, i neurolog, souhlasím.

Vycházím ale z vlastní zkušenosti, kdy u mě byla páteř řešena pouze ortopedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
18.8.24 22:59

@Evkad @kudrata_indianka tak to je pro mě novinka, moje mamka chodí roky s kolenem k ortopedovi a s páteří k neurologovi, protože ortoped páteř neřeší - pouze klouby na rukou a nohou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11763
19.8.24 03:25

@stinga možná to je nějak rozdělené, třeba neurolog problémy spíše bolestivé.
Dcera byla u ortopeda a vím i o jiných. Já sama byla u ort se zády v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
19.8.24 08:29
@stinga píše: Více

Tak co ja znam třeba dítě, ted uz dospely, skolioza, chodí k ortopedovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...