Intolerance na laktózu

Anonymní
19.8.24 23:10

Intolerance na laktózu

Ahoj, chci se zeptat, mám nejspíš intoleranci na laktózu (po mléčných výrobcích mi začne být nevolno, nafoukne se mi břicho a do hodiny letím na WC), i přes tyto problémy ale si sem tam tvaroh nebo zakysanku, či bílý jogurt dám. Mohu si nějak ublížit, když budu jíst i nadále mléčné výrobky? Kromě toho, že mi je pak takhle nevolno?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2969
20.8.24 00:58

Jež to, co ti nevadí a v míře, v jaké sneseš, tedy nemáš problémy. Případně se dají dnes už koupit nějaké enzymy, které laktozu umí nastepit, aby ti blbě po jídle nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42077
20.8.24 07:05

Ano, můžeš si poškodit střevo. Buď si kup bezlaktózové výrobky (jogurty chutnají úplně stejně), nebo si kup v lékárně laktÁzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
20.8.24 07:12

Proč si nekupuješ bezlaktozove výrobky? Chuťově stejné, jen ti nebude blbě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42077
20.8.24 08:58
@JenedaLinda píše: Více

Mléko je tedy hodně sladké, ostatní je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
20.8.24 09:24
@Havlova píše: Více

Ano, vlastně to je pravda. Taky používám bezlaktozove mléčné výrobky a když jsem před nějakou dobou zkusila obyčejné, dost mě překvapilo jak je plané :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42077
20.8.24 09:29
@JenedaLinda píše: Více

Já právě normální a dcera bezlaktózové. Jsem ho schopná vypít jen v kafi nebo použít do vaření. Ale kysané mléčné výrobky jsou OK, i normální smetana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
20.8.24 16:12
@Havlova píše: Více

Záleží, které mleko koupis. Já kupuju na rohlíku nějaké cerstve rakouské a je skoro jako laktozove, ta sladká příchuť je velice nevýrazná.
Nejobvyklejsi je bezlaktozove od Meggle a to je pěkná brecka.

• Citovat
  • Upravit
42077
20.8.24 16:31
@Svetluska55 píše: Více

Kupovali jsme různé, nejvíc teď kupujeme Mill z Rohlíku, dceři vyhovuje asi nejvíc. A nebo Lehké ráno. Já i běžné mléko vnímám jako sladké. Meggle je zbytečně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí