Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jež to, co ti nevadí a v míře, v jaké sneseš, tedy nemáš problémy. Případně se dají dnes už koupit nějaké enzymy, které laktozu umí nastepit, aby ti blbě po jídle nebylo.
Ano, můžeš si poškodit střevo. Buď si kup bezlaktózové výrobky (jogurty chutnají úplně stejně), nebo si kup v lékárně laktÁzu.
Proč si nekupuješ bezlaktozove výrobky? Chuťově stejné, jen ti nebude blbě ![]()
@JenedaLinda píše: Více
Mléko je tedy hodně sladké, ostatní je v pohodě.
@Havlova píše: Více
Ano, vlastně to je pravda. Taky používám bezlaktozove mléčné výrobky a když jsem před nějakou dobou zkusila obyčejné, dost mě překvapilo jak je plané ![]()
@JenedaLinda píše: Více
Já právě normální a dcera bezlaktózové. Jsem ho schopná vypít jen v kafi nebo použít do vaření. Ale kysané mléčné výrobky jsou OK, i normální smetana.
@Havlova píše: Více
Záleží, které mleko koupis. Já kupuju na rohlíku nějaké cerstve rakouské a je skoro jako laktozove, ta sladká příchuť je velice nevýrazná.
Nejobvyklejsi je bezlaktozove od Meggle a to je pěkná brecka.
@Svetluska55 píše: Více
Kupovali jsme různé, nejvíc teď kupujeme Mill z Rohlíku, dceři vyhovuje asi nejvíc. A nebo Lehké ráno. Já i běžné mléko vnímám jako sladké. Meggle je zbytečně drahé.
Ahoj, chci se zeptat, mám nejspíš intoleranci na laktózu (po mléčných výrobcích mi začne být nevolno, nafoukne se mi břicho a do hodiny letím na WC), i přes tyto problémy ale si sem tam tvaroh nebo zakysanku, či bílý jogurt dám. Mohu si nějak ublížit, když budu jíst i nadále mléčné výrobky? Kromě toho, že mi je pak takhle nevolno?