Bulka v prsu - cysta?

809
19.4.11 11:09

Bulka v prsu - cysta??

Ahoj, je mi 31 a nasla jsem si asi pred 3 tydny v prsu bulku, ale dr. mi rekla, ze to je pred menstruaci a ze to bude hormonalni. Jenze to nezmizelo, tak jsem sla na sono a tam mi dr. rekl, ze to vypada na 10mm cystu nalitou vodou, ale ze at prijdu za 14 dni a ze se na to podiva a kdyztak potom by se doslo k punkci nebo by se prip. zjistilo, co to vlastne je… Do toho jsem zjistila, ze jsem pravdepodobne tehotna, takze to asi nebudu moct ani na mamograf. Jsem z toho strasne nervozni a bojim se, ted to cekani 14 dni me znici… Nemate nekdo podobne zkusenosti? Je mozne, ze to bude zhoubne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
say
1461
19.4.11 11:32

Ahoj, zkušenost sice nemám, ale pokud to bude cysta s vodou tak to zmizí… popř. ti udělají punkci a uvidí se.. chápu že se bojíš, ale tohle se v těle občas děje.Držím palečky ať je vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.4.11 11:38

Ale asi i ta cysta jako takova je projevem, ze tam neni vsechno uplne v poradku, ze? Nebo je cysta opravdu naprosto bezna vec, kterou ma kazdy druhy…?
Priznam se, ze dosud jsem slysela jen o cystach v deloze, o tom, ze jsou v prsu jsem nikdy neslysela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17521
19.4.11 11:40
say píše:
Ahoj, zkušenost sice nemám, ale pokud to bude cysta s vodou tak to zmizí… popř. ti udělají punkci a uvidí se.. chápu že se bojíš, ale tohle se v těle občas děje.Držím palečky ať je vše v pořádku

Ahoj,mě dávali kuru vitaminem E.Tři měsice,každý měsíc jinou dávku.Ale v těhu se to nehodí.Zmizlo to pak samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
19.4.11 11:41

Hele já osobně jsem byla těhotná 8 tt a měla jsem cystu ve vaječníku a sama se rozpustila, taky jsem měla obavy kor když jsem otěhotněla.. měla jsem třeba i bulku na ruce u zápěstí, byla naplněná vodou.. vyřízli mi to a mám klid.. jak ti říkala doktorka může se jednat opravdu jen o hormonální věc, určitě si to sleduj zda se to nezvětšuje a přeju ať těch 14 dní vydržíš bez problému..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
19.4.11 11:42
Ahoj,mě dávali kuru vitaminem E.Tři měsice,každý měsíc jinou dávku.Ale v těhu se to nehodí.Zmizlo to pak samo

Tak hlavně že to zmizelo viď, člověk se přece jenom bojí co se to děje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
19.4.11 12:11

kamarádka to má už asi 5let, a je to nezhoubné, má to v obou prsou, na pohmat je to cítit, ale jinak jí to nic nedělá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.4.11 12:41

Cysty jsou běžné, má je zhruba 30procent žen. Většina o nich neví. Byla bych úplně v klidu, na SONu by to meli poměrně spolehlivě poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
19.4.11 14:11

Ale on mi na SONu dr. rekl, ze by se toho nebal, ale ze to budeme hlidat a ze mam prijit za 14 dni na kontrolu a ze pa me posle prip. i na mamograf… Tak kdyby to poznal jiste hned, tak proc ta kontrola? Proc ne mamograf rovnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
19.4.11 14:33
79Simona píše:
Ale on mi na SONu dr. rekl, ze by se toho nebal, ale ze to budeme hlidat a ze mam prijit za 14 dni na kontrolu a ze pa me posle prip. i na mamograf… Tak kdyby to poznal jiste hned, tak proc ta kontrola? Proc ne mamograf rovnou?

Přes sono nikdy nemůže poznat o co přesně se jedná, pokud předpokládají že je to jen vodová tak čekají že tam za 14 dní už nebude.. že se rozpustí.. nenervuj se… bude to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
19.4.11 14:49

Ne, na SONu by mel poznat, jestli se jedná jen o cystu. Zřejmě neměla úplně čirý obsah, takže není úplně jasné, zda je to cysta, nebo například fibroadenom(poměrně běžný nezhoubný útvar v prsu). Nicméně kontrola za 14 dní mi přijde zbytečně brzy. Zrovna tak MG v tomhle věku, pokud není vážná indikace.
Punkce nebo biopsie bych se nebala, dělá se ambulantně a bude jasné, o co se jedna. SONO je poměrně spolehlivé, ale 100procentní jistotu dá správně provedená punkce nebo biopsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí